1 februar 2015

1 februar 2015

Så nu bruger vi den nye måned.

Jeg har ikke lært at sige det endnu, men jeg øver mig.

I går, da vi var ude at gå, mødte vi en sød dame med en kæmpestor hund. Først så kom vi til at gø af den, fordi vi ikke havde set den før, men det var faktisk slet ikke uvenligt ment, det var bare sådan;

”Hvad laver du her på vores vej. Bare for en sikkerheds skyld

Men da den så kom nærmere, så var det bare en gaaaammmel hund, der var ude at gå med sin mor.

Jeg stod og snakkede lidt med den, du ved sådan snude mod snude, mens Vimmer skabte sig som  sædvanligt

Hun hoppede og sprang og viklede os alle ind i snoren og damen sagde:

”Næh, hvor er den hundehvalp dog sød”.

Pinligt

Hun er fire år.!!!

Så gik de og vi gik ind på den store plæne for at kikke efter musehuller, men der var så mudret og mor havde kun de små sko på, så vi vendte hurtigt om.

Det gjorde heller ikke noget, for jeg bryder mig ikke om at blive så snavset .

Ude på vejen er der en kæmpestor vandpyt. Vimmer pladrer altid lige igennem den og jeg går udenom, men for en gangs skyld stoppede jeg op for at drikke lidt af det kolde vand.

Det må man gerne, bare ikke for meget, for så får jeg ondt i maven, jeg har jo en sart mave.

Det kan godt somme tider være lidt besværligt, men bare jeg ikke spiser for meget på en gang, så går det.

Når vi skal have aftensmad i køkkenet, laver mor altid en mindre portion til mig

I går var det laksefrikadeller fra i forgårs og så lidt pølse. Det kan jeg godt lide, men denne her havde hun skåret pølsen i små stykker, jeg kan bedre lide at få en halv pølse og så løbe rundt og gemme den. Men det synes mor vist ikke om.

En gang havde jeg gemt den under puden i sofaen og så blev hun sur, så det er nok derfor, hun skærer den i stykker.

I dag har mor pels om halsen. Det er, fordi der er koldt i stuen om morgenen. Somme tider har hun bare et tørklæde på, men denne dag er det en pels lige som en perlekrans. Den lugter ikke af noget-jo af mor- men ellers ikke af noget, så det har ikke været et dyr en gang. Det ville jeg også blive ked af. Tænk, hvis hun en dag pludselig tog en pels fra mig om halsen, det ville da være uhyggeligt.

Når hun klipper mig, så smider hun pelsen ud i haven. Så kommer fuglene og tager det og så bygger de rede i det. Det er da bare rart for de små fugleunger.

Fra vinduet der, hvor mor sidder ved computeren, kan hun se det store træ. Der er der et egern, der har bygget en stor rede. Den må da gerne få noget pels fra mig til de små egernunger.

Mor sidder tit og kikker derud, mens hun venter på noget, som hedder ’inspiration’.

Det ved jeg altså ikke, hvad er. Men det er noget, hun skal bruge, når hun skriver.

Jeg ved ikke en gang, hvordan det ser ud.

Hvor er det dumt

2 februar 2015

2 februar 2015

Det har sneet en hel masse i nat. Der er fuld af sne på terrassen og i haven og sikkert også nede på vejen.

Mor skal til Helsinge og spille med banden, så hun skal ned og flytte sneen væk fra bilen. Men heldigvis har bilen fået snestøvler på.

Vi vidste det jo ikke i går. Havde vi vidst, at det ville sne i nat, så havde bilen fået dyne på.

Nu er den hel fuld af sne

Vimmer ,den skrækkelige og modige og farligste vovse der findes.

Vimmer ,den skrækkelige og modige og farligste vovse der findes.

Mor er tidligt oppe, fordi hun skal afsted og spille, men mig og Vimmer vi sover længe

Det er mørkt udenfor og sikkert også koldt. Uh

Når hun så komme hjem, så skal vi en tur ud og gå i det. Det bliver sikkert sjovt og så skal man tørres med de røde håndklæder bagefter

Det elsker jeg

Man bliver sådan rigtig nuldret og så skal man ind til kakkel-ovnen  bag efter og ligge og nyde det

I går gik vi helt ned til vandet, men jeg tør altså ikke stå helt ude på skrænten og kikke ned

Så står jeg og hiver i snoren for at få mor og Vimmer væk fra det farlige sted

Jeg forstår ikke, at de tør

Næste gang de vil gå den vej, så sætter jeg mig ned lige midt på vejen og så bliver jeg bare siddende

Så kan de stå der og kalde og hive i snoren, jeg bliver bare siddende. Vi kan da gå ad skovvejen eller langs med marken over til Laika. Det er da ikke nødvendigt at gå alle de farlige steder.

Eller de kunne gå alene

Så bliver jeg hjemme og passer huset imens. Det er såmænd nok for mig med en tur i musikgården

De der kager, som vi bagte forleden dag, de er rigtig gode.

Kager er ikke for hunde, men vi har fået lov til at smage

Der er sådan noget lækkert noget ovenpå, som man får på mulen, når man smager på dem. Vimmer slikkede mig på mulen, fordi hun syntes, at det smagte godt.

Jeg slikkede ikke hende, for jeg synes hun er ulækker. Hun stikker snuden ind i alting, når vi går tur.

Mor prøver at lære hende at lade være med det, men hun vil hele tiden snuse og når hun så finder noget, der lugter rigtig slemt, så ruller hun rundt i det og så skal hun vaskes, når vi kommer hjem.

Hun er en rigtig lille gris.

Når vi så kommer hjem, så får hun ikke snoren af, for så tager mor hende med ud i køkkenet og så bliver hun vasket med varme vaskeklude.

Og jeg tror faktisk, at hun synes, det er lækkert

3 februar 2015

Øv, nu vil printeren igen ikke skrive for mor

Den kørte ellers så fint i går. Den er vist ved at være for gammel

Så må vi ønske os en ny. Men hønsene laver ikke æg nok endnu til, der kan blive penge til det.

Det er sådan, at når hønsene laver æg, så sælger mor dem nede i byen og bagefter, så kan hun bruge pengene til at købe en ny printer for

Det hedder at spare, at man ikke bruger madpenge til den slags for, hvis hun gør det, så bliver der jo ikke penge til at købe kødben for og det ville jo være forfærdeligt.

Kødben er dyre, siger mor. Sommetider kan man købe en hel æske kødben nede hos Rema, så er de ikke så dyre

Så får vi et en gang imellem og resten kommer i fryseren, så vi har noget at spise af, når vi har lyst. Det er en god ordning.

Det er længe siden, at mor har været ude hos Børge og spille. Derfor er det længe siden, at den store Bruno-hund har fået kødben af mor.

Måske kan han slet ikke kende hende mere.

Børge har travlt med at skrive breve til avisen og kommunen om hans kloak, så det er nok derfor han ikke har tid til at spille. Det kommer nok igen. Mor har jo også været syg med hoste og lungebetændelse, så hun kunne heller ikke spille.

Nu er mor rask, siger hun. I går spillede hun med banden og det gik fint, så nu er hun i gang igen.

I dag vil hun vist begynde at lægge det nye gulv i Gæsteværelset. Det skal være lyst ligesom det i køkkenet.

Der er stadig sne på taget, så det må vente med at blive lavet til en dag, hvor det er varmt og tørt, Men inde i huset kan man jo godt arbejde.

Så i dag en planen at rykke den ene seng ud og så lægge det halve gulv. Ikke mere, for så bliver hun for træt til at gå tur med os.

Vi skulle egentlig også vaske tøj, men døren ovre i badeværelset har stået åben hele natten og så er vandet nok frosset til is. Så må det vente til en anden dag. Det haster vist heller ikke så meget. Det er bare viskestykker og håndklæder der skal vaskes og dem har vi masser af endnu.

I skulle ellers bare have set Vimmer i går aftes, da vi skulle i seng. Så kommer hun slæbende med den store grønne plyds-frø. Den skulle med i seng, men den er næsten lige så stor som Vimmer så hun kunne ikke hoppe op i sengen med den i munden, så måtte mor hjælpe hende op, men da hun så skubbede hende i numsen, så faldt frøen ned på gulvet igen og så pivede Vimmer, lige indtil mor løftede frøen op til hende

Mor har lavet den, så den kan spille igen, så den sang ”what a wonderfull world”, mens Vimmer puttede den ned under dynen .

Vimmer kan godt selv få den til at spille, hun hapser den bare i den ene pote, så begynder den.

Da den så havde sunget færdigt, så blev der ro. Dvs. Jeg var kommet til at tage et gnaveben med i seng og så gnavede jeg bare lidt på det, men det kunne mor høre lige med det samme, så hun tændte lyset og tog det fra mig.

Man må ikke gnave i sengen.

Det vidste jeg faktisk godt, men jeg kom bare til det.

Så lagde hun gnavebenet på natbordet og så må jeg gerne tage i morgen tidligt, når jeg vågner.

Sådan er det.

4 februar 2015

4 februar 2015

Brrrr, hvor er det koldt udenfor. Jeg har lige stukket næsen ud på terrassen, men jeg kom hurtigt ind i de varme dyner igen.

Jeg fik vel nok en forskrækkelse i morges, mor havde sort pelshue på i sengen og jeg kunne slet ikke kende hende og så gøede jeg lige ind i hovedet på hende og så blev pelshuen til Vimmer!

Hun lå og sov oppe på mors hår og hun lignede fuldstændig en pelshue

Mor grinede af mig, men det gjorde nu ikke noget, for det var jo mig, der var dum

Mor har slet ikke en sort pelshue, så jeg burde have tænkt mig om. Når vi går tur på gaden, så tager hun den der røde dynefrakke på og der er en hætte, som hun har på hovedet og så knapper hun den, så hun ikke bliver kold.

Den er jeg vant til, så det gør ikke noget

Hun har også røde vanter på. De er rigtig tykke, så hun ikke bliver kold

I går havde hun ikke fået nok tøj på benene og så blev hun kold. Da vi så kom hjem, så puttede vi under tæppet, så hjalp det. Men jeg var fuld af sneklumper under fødderne og de skulle smelte først, så jeg kunne ikke varme hende

Selv om vi fik tørret fødderne, inden vi gik ind, så hang det meste sne alligevel fast i pelsen og kom først af, når det smeltede

Så tørrede mor vandet af gulvet med det røde håndklæde og så blev det hængt op på snoren i køkkenet. Så er det varmt og rart, til vi skal bruge det i morgen

Der er gæster ovre i Gudruns hus. Der holder en stor bil og en lille bil. menneskerne kører i byen hele tiden. Det er nok for at hente mad. Der er rullestole i den store bil, så der bor nok nogle mennesker, som ikke kan gå selv. Så kan de sidde i Gudruns hus og kikke ud i sneen

Lige nu er det skraldemanden, der kører dernede

Han larmer sådan, fordi han smider poserne op bag i bilen og så er der en ting, som maser poserne, så de bliver helt flade.

Jeg plejer at snakke med ham, men i dag er det for koldt at gå ned til ham.

Det savner han sikkert. Han siger altid:” din dumme køter” og så gø’r jeg til ham

Vi er rigtig gode venner

Somme tider så siger han også vov vov, men det lyder helt forkert.

Så gø’r jeg for at vise, hvordan det skal lyde.

Nogle gange kan man høre, at han snakker med alle de hunde, der er i nærheden

Så siger det vov alle vegne og så råber jeg vov til nogen af de andre hunde

Det er hyggeligt.

Somme tider kommer mor hen til døren og så siger hun :STOP.

Det betyder, at man skal holde op. Mor kan ikke lide det ’vovveri’. Hun siger, at andre mennesker ikke synes,at det lyder rart.

Ih altså. Det er jo bare snak fra en hund.!

5 februar 2015

Nu er det rigtig vinter

Når man sover, så sner det og så er sneen helt ren og fin, når man står op.

Så kan man se fodspor fra Mikkel Ræv nede i haven

Det tror jeg ikke han ved, men nu har vi afsløret ham

I dag skinner solen og himlen er blå og mor siger, at vi er de heldigste i hele verden, fordi her er så flot.

I dag skal vi pudse vinduer inde i huset, for de er sådan fedtede af lysene, som vi tænder om aftenen, når vi skal hygge os. Vi skal også flytte tingene fra vinduet i kontoret, så mor bedre kan se ud og se egernet, som løber frem og tilbage uden for.

Uret skal så hænge et andet sted på væggen

Selv om solen er stået op, så hænger den alligevel langt nede og derfor kommer der ikke sollys ind til mor, hvor hun sidder og skriver min dagbog.

Men om en måned eller måske to, så skinner solen lige ind i ansigtet på hende om morgenen

Så har vi en persienne, som vi kan trække ned.

Altså kun, hvis solen skinner i ansigtet på hende

Der er en masse ting inde på det rum, som mor kalder kontor.

Det er et bitte lille rum

Det er 2mx2m og det er ikke så meget

Der er reoler langs med alle siderne og så er der en kommode der, hvor printeren står og så skrivebordet, hvor mor sidder og skriver, så der er kun lige plads til mors stol, så er alt pladsen brugt op.

Jeg kan godt lide at være derinde, fordi der er så mange forskellige ting

Det er vist mig og Vimmer, der har ødelagt printeren, fordi vi hev kablerne ud en dag, hvor vi ledte efter mus .Da hev vi alting, som vi kunne nå, ud på gulvet og så tror jeg nok, at VImmer ( ikke mig) har tygget på kablet til printeren.

Når hun nu har skrevet min dagbog og så spist morgenmad, så skal hun pudse vinduer og vande planter

I går brændte vi et af de lys, som vi selv havde lavet, men den der ting, som brænder inde i lyset, den var skæv og så brændte lyset helt forkert

Så slukkede vi det og så laver vi det bare om.

Mor siger, at nu har hun fået erfaring med at lave lys.

Det er et nyt ord. Det betyder, at når man har gjort det forkert e’n gang, så ved man bedre næste gang, hvordan det skal gøres for at blive rigtigt.

Er det altid sådan? så når man har gjort noget forkert e’n gang, så kan man bare gøre det rigtigt næste gang?

Det tror jeg ikke.

Vimmer løber væk, hver gang hun kan se sit snit til det og det er forkert.

Det tror jeg aldrig hun lærer, men i går, da vi gik tur, da havde vi slet ikke mor i den anden ende af snoren, vi gik selv----sammen med mor, helt ned til marken. Så holdt hun fast igen, fordi så kom vi ud på vejen, hvor der kører biler.

Så kalder hun på Vimmer

OG SÅ KOMMER HUN HEN TIL MOR, NÆSTEN LIGE MED DET SAMME!!!!!!!.

6 februar 2015

Pjevs  6 februar 2015

I kan tro at vi havde en dejlig aften

Mor strikkede for en gangs skyld ikke, så vi fik begge to halsbåndene af og hun kløede os på halsen

Åh, det var altså dejligt

I dag skal vi børstes, siger hun, det gør ikke noget, bare hun bruger den gode børste og ikke den skrappe kam, der river sådan, den kan jeg ikke lide

I dag vil hun tage Vimmer førs, for hun plager om at komme til. Så har jeg tid til at gemme mig Imens.

Hæ hæ, men hun finder mig nu nok alligevel

Inde under sengen---så kommer hun med kosten

Under sofaen ---så hiver hun den bare ud

Under dynen, så kilder hun, så man kommer ud og så bliver man slæbt op på bordet og så er det helt lige meget, hvor meget man stritter med benene, man kommer op alligevel

Når man så først er deroppe, så er det faktisk ikke så slemt.

Mor skal køre for Mads Muko’s far i dag. Han skal købe gulerødder til sine kaniner og bagefter skal hun måske en tur til Hillerød for at købe en kjole. Men det er kun måske, hvis hun gider

Hun skal også aflevere æg til havfruen. I dag vil hun have 24, men når mor så kommer derned, så vil hun altid have flere. For så sidder der måske en herre eller en dame og bliver klippet og så vil de også gerne have æg.

Sidste gang havde hun bestilt 34, men mor solgte 45 æg dernede.

Vi har masser af sne og det sner stadig. Mor siger, at vi er heldige. Hun snakkede med Pernille fra Skanderborg i går og hun sagde, at der var ikke ret meget sne i Jylland. Det er synd for hende, så kan hun ikke komme ud at kælke.

Jeg kan nu ikke lide at kælke, jeg synes, at det er alt for farligt. Det går smadder hurtigt. Det er lige så ørerne blafrer og man er helt nede ved sneen og så er der masser af børn, som skriger

Det kan jeg ikke lide. Og man bliver kold om poterne.

Så vil jeg meget hellere blive inde i varmen ved kakkelovnen eller måske bare gå en lille tur ned ad vejen, men heller ikke mere.

Når man så kommer ind, så har man sne i pelsen ved poterne længe og det er ikke til at få af.

Mor prøver at børste, men det hænger fast.

Så drypper det på vores pæne gulv og så kan man glide i det og slå sig. Derfor kommer mor med kluden hele tiden, mens det smelter.

Hun tager sine vinterstøvler af og sætter dem på et håndklæde henne ved døren og så tager hun hjemmesko på.

Men jeg har jo hverken hjemmesko eller vinterstøvler, så jeg må bare finde mig i al den våde smeltesne.

ØV

pjevs 7 februar 2015

Pjevs 7 februar 2015

Av, der var jeg ikke populær.

Da mor kom hjem fra byen havde hun en meget sød kanin med hjem

Den havde hun fået af en, der hedder Michael, som hun kendte, dengang hun boede i Hellerup.

Dengang boede der mange marsvin hos mor og når de fik unger, så flyttede de ud hos Michael i hans butik og så kom de til børn, som lige manglede et kæledyr.

Nu har han dyrebutik i Hillerød og han havde lige den far-kanin, som vi manglede

Den er grå og hvid og rigtig sød. Den bor i kaninkassen ude i udestuen, men den skal ind og lege med os i dag.

Det glæder jeg mig rigtig meget til.

Bare Vimmer ikke bliver alt for voldsom, men mor er der hele tiden til at hjælpe til.

Nå, men det var lige det, jeg skulle fortælle

Jo, mor havde fået to store griseører af Michael og de var til os.

Det var pænt af ham og dem fik vi, da vi havde gået tur.

Vimmer løb hen i sofaen og gnavede på sit, men jeg ville hellere gemme mit til senere, så jeg løb rundt med det længe i munden for at finde et rigtig godt sted, hvor Vimmer ikke kunne finde det .

Det var svært at finde det rigtige sted og til sidst gravede jeg det ned i en urtepotte med jord, som stod ude på gulvet på terrassen

Det var måske ikke verdens bedste sted, men det gik da an

Da jeg kom ind igen havde Vimmer næsten gnavet sit færdigt.

Ha

Så gik jeg ud og hentede mit og begyndte at gnave i sofaen for næsen af Vimmer.

Nu var det ganske vist fuld af jord, men det gjorde ikke noget

Men Vimmer ville også have mit og jeg ville have det for mig selv og så gik jeg i soveværelset og gemte det under hovedpuden

Mor fandt det, da vi skulle i seng

Hele sengen var fuld af jord og i dag vaske vi sengetøj igen

Mor sagde sådan

:” din lille gris”, men hun lød nu ikke særlig vred.

Det var bare en dårlig ide

I går kørte hun i byen sammen med bondemand Jan, Han skulle købe gulerødder til sine kaniner og han kan ikke køre på cykel med dem, når der er sne på vejen. Så kører mor for ham, fordi han passede Mads Muko.

De købte også mad til ham og Øl.

Jan kan godt lide øl. Det kan mor ikke.

Bagefter kørte hun så til Hillerød, fordi hun skulle købe en ny kjole.

Den havde hun med hjem. Det er sådan en af cowboystof. Det kan hun allerbedst lide at have på, når det er sommer. Og så er det stof, nemt at vaske, hvis hun bliver snavset og det bliver hun tit, fordi hun laver så meget.

Om sommeren har mor tit kjole på. En kjole er noget tøj, som benene stikker ud af. Om vinteren har hun bukser på helt ned til fødderne, men de er også lavet af cowboystof.

Så nu hænger den nye kjole og venter på, at det bliver sommer.

Det varer vist længe endnu.

8 februar 2015

Mor har arbejdet i haven hele eftermiddagen  i går.Så må vi ikke komme med, fordi VImmer løber væk. Det er godt nok ærgerligt.

Vimmer er vist egentlig ligeglad, for hun lægger sig bare til at sove, men jeg står mest ved døren og kikker efter mor.

Somme tider kommer hun op på terrassen efter noget, som hun skal bruge,  så går hun igen og hun kikker ikke engang på mig, selv om jeg skraber på ruden .

Vi hentede breve nede hos Jørgen i går.

Vi har allerede en hel bunke.

Mor havde de store vanter og det ene brev gled ud af hånden på hende og så faldt det ned på gaden og blev snavset ,Men det blev ikke rigtig vådt, fordi hun skyndte sig at samle det op

Jørgen får ikke alle de reklamer, som vi får.Det er, fordi han har et skilt ¨på sin postkasse. Vi vil gerne have reklamer, så mor kan se, hvor hun bedst kan købe ind.

jeg elsker at tegne.

jeg elsker at tegne.

Nu er det snart fastelavn

Det er noget med at klæde sig ud ,men det vil mor ikke i år, for hun skal jo ikke være sammen med børn.

Men engang var hun klædt ud som en isbjørn og en gang som en panter og en gang som en skiløber og en gang som en skorstensfejer

Hun skal spille med Banden til fastelavn. Hun skal bare have sin hat på, som hun har købt i Rom.

Den har hun på, når hun skal spille noget sjovt.

Hun skal også på torsdag spille for nogle mennesker, som ikke kan se, så der behøver hun ikke at have hat på, for de kan ikke se det alligevel.

I sidste uge kunne jeg næsten heller ikke se, men det var, fordi pelsen var vokset ned over øjnene på mig. Nu har mor klippet det væk fra øjnene .Så kan jeg se igen

Det må være væmmeligt aldrig at kunne se.

Oldemor Lisa kunne næsten ikke se ,men nu er hun en engel og så er et nok lavet i orden .

I nat blæste det og det gør det stadig. Der var en stor gren, som bankede på ruden, da vi skulle sove

Bump bump bump.

her til morgen kunne vi se, at det var hyldetræet, som bankede på taget

den skal klippes væk,men det skal ikke være nu, for man blæser væk, hvis man kommer udenfor.

Så skal vi nok en tur ned til vandet for at se bølgerne. Så vil jeg prøve at lade være med at blive bange i dag .Men de kommer så hurtigt og så løber de op, der hvor man står og så er der skum på. Måske skulle jeg hellere blive i bilen.

Med venlig hilsen

lisbet kaae

10 februar 2015

Pjevs 10 februar 2015

Sikken en masse mor lavede ude i haven i går. Hun var også træt og havde ondt i ryggen, da hun var færdig.

Hun samlede flis fra de store bunker og kørte det op i musikgården, så nu ser der meget fint ud.

Så bar hun en masse pap ned på traileren og så gravede hun hele græskanten ude på vejen lige og fin og også fliserne op til haven

Der kom også flis i bedet oppe ved terrassen

Vi gik tur to gange, fordi vejret var sådan næsten forår.

På den sidste tur var det lige ved at være mørkt og vi havde lygter på, men så lige pludselig, så kom den der ræv gående ned ad vejen. Den gik ind i Jørgens have og den så rigtig fræk ud. Næh, hvor vi gøede

Den skal holde sig væk fra vores høns.

Nu er traileren snart fuld med affald, som skal køres på lossepladsen

Det skal ikke være i dag, for i dag er det vinter igen

Der er sne nede på plænen. Men mor skal efter gasflasker til kakkelovnen, for vi har sat den sidste i gang.

Sådan e’n varer fem dage, når det er så koldt som nu. Så når vi sætter den sidste i gang, så skal der hentes nye hos Silvan. Sidste gang var de billige. Så kostede de kun 180 kr stykket.

Somme tider koster de 220 kr for e’n .

Det er mange penge, men alligevel er det billigere end nede hos Ole, for han bruger briketter i sin kakkelovn og han bruger for flere penge, end vi gør. Og han skal gøre kakkelovnen ren bagefter, fordi der kommer aske. Det skal vi aldrig.

13 februar 2015

Nu er det Bente fra harmonikabanden, som er syg.

Hun har ondt i maven af penicilin, ligesom mor havde en gang,  det er gået væk.

Det er væmmeligt for Bente. Så derfor kunne banden ikke spille for de blinde mennesker i går og det var jo synd for dem. Så må de have musik en anden gang.

I går legede mor en leg med sig selv. Hun legede noget, der hedder turist. Hun kørte til København tidligt om morgenen og så skulle hun gå rundt og kikke på turist- ting, som f eks museer og kirker.

Hun lavede en lang liste i går aftes og fortalte os, hvad hun havde oplevet

Er I parate?:

1.Først var hun i Marmorkirken. Der sad hun og læste og tog billeder. Den var rund og stor.

2.Så var hun i den russiske kirke. Den var flot

3.Så var hun i den katolske kirke, der var anderledes. Der var mennesker der vaskede hænder, når de kom ind og så tegnede de i luften????

4.Så besøgte hun det sted, hvor Bente, altså Bente datter, blev født

Det var nemlig inde i byen

5.Så var hun på museum med billeder og ting

6.Så drak hun kaffe på en cafe’, ligesom alle de andre turister

7.Så gik hun op ad en lang gade, som hed Bredgade helt op til Nyhavn, hvor der var mange mennesker og skibe i havnen og der var også en dame, som spillede på klarinet og folk gav hende penge

8.Bagefter klatrede hun højt op ad en trappe, så hun kunne se det store hul, hvor man bygger en metro. Det er det sted, hvor togene kører

9.Så kikkede hun på en masse vinduer, hvor der var malerier og møbler

 10.og hun spiste pølser ved en vogn på Kgs Nytorv.

11.Så var hun i en stor butik, som hed Magasin. Men så var hun også træt i benene og kørte hjem til os.

Det var dejligt, da hun kom og hun gik ikke igen, fordi hun ikke skulle spille for de blinde.

Så gik vi en lang tur helt ud på marken, der var mange musehuller, som vi gravede i. Men på vejen hjem gik vi den vej,hvor de sorte skottehunde boede og der så vi at Ole – deres far havde glemt at slukke lyset i sin bil, så det gik vi ind og sagde til ham

Det blev han rigtig glad for, for lyset i bilen spiser strøm og så kan bilen ikke køre,

Hos Jørgen kikkede vi efter breve i post kassen, men der var ikke nogen. Vi har ellers en hel bunke, som han skal have, når han kommer hjem fra et sted, som hedder Indien, men det gør han først om en hel måned.

Så er det næsten forår, når han kommer

Nede på vejen er der kommet nye mennesker i et af husene. Dem fik vi lov til at sige goddag til.

Det var en mand og en dame. De boede inde i København på Vesterbro og de havde aldrig haft en have før. De var mægtig søde. Vimmer sprang selvfølgelig fjollet rundt, men jeg hilste pænt og roligt.

I går aftes tog mor halsbåndene af os. Det var dejligt, for så blev vi ordentlig kløet of kradset. Min pels er ved at være alt for tyk på halsen, så nu er der vist en klipning på vej. Det bliver rart.

14 februar 2015

14 februar 2015

I dag hedder dagen noget

Valentins dag.

Det betyder, at man skal være rigtig søde ved hinanden i dag .

Det er da mærkeligt

Jeg er da sød altid.

I går mødte vi Linda med hendes hund nede på gaden

Hun sagde, da hun så mig:” Nej, hvor er hun blevet tyk”

Jeg blev helt flov, for det er jeg altså ikke, det er bare, fordi min pels er så vintertyk.

Vi har snakket om det længe, så måske bliver det snart, at jeg skal klippes. Jeg er ikke spor tyk. Jeg er lige tilpas, som en hund skal være i min alder

Lindas hund er en anden slags hund

Den har lange bløde ører, som hænger nedad og de kommer ned i vandpytterne hele tiden, så hun bliver børstet hver dag.

 Det bliver jeg ikke, men nok hver anden dag

Når vi lige sidder og ser fjernsyn, så tager hun børsten frem. Vimmer kan selvfølgelig godt lide det, men jeg hader det. Hvis jeg skynder mig, så kan jeg nå at hoppe ned på gulvet og så håber jeg, at hun glemmer det.

Somme tider så hiver hun i mig så er jeg nødt til at finde mig i det, men så vrider jeg mig og lægger mig ned, så hun ikke kan børste mig på maven, for det kilder altså.

Jeg er mægtig kilden på maven og på fødderne.

Vi har fået nye noder fra Howard i dag. Nu vil den underlige printer gerne skrive. Den gik lige pludselig i gang. Så mor skyndte sig at skrive alt det ud, som hun manglede.

Hun er begyndt at skrive Howards noder om, så de bedre passer til ordene

Det synes hun er sjovt.

I dag skal vi støvsuge og feje

Fejekosten er sjov, for man kan bide sig fast i den og svinge fra side til side, indtil mor sige,r at nu er det nok.

 Kaninerne fik hø i går aftes og da var kosten også i gang, så vi fik en ordentlig tur.

Hønsene var ude i det gode vejr og de gik pænt selv ind, da det blev aften.

Mor har lavet en stor bunke flis, det ligger nede i haven på et tæppe. Det skal ud i mudderet i hønsegården, så man ikke glider, når man går derude. Nu er de små høns begyndt at lægge æg. I går var der tre æg.

 Et fra de store høns og to fra de små. De små høns laver hvide æg og de store høns laver brune æg, er det ikke mærkeligt.

Til sommer skal vi nok have flere høns ,så vi kan få flere æg.Men først skal der ryddes op i hønsehuset .Der skal mere flis på gulvet og taget skal vist også repareres og så skal der laves en hønselem så hønsene selv kan gå ind uden at ræven kommer.

15 februar 2015

Pjevs den 15 februar 2015

Der holder en stor blå bil nede på gaden lige ved vores hæk.

Jeg kender den ikke, så jeg har gøet af den

Måske er det gæster til Sørens nye ejere, men det ser underligt ud, for den holder ude på gaden og der er ikke plads til biler. De skal holde inde ved husene

I går sagde de i fjernsynet, at der havde været en mand og skyde på mennesker et sted, der hedder Østerbro. Der var en hel masse om det på fjernsynet i går, så vi sad længe oppe bare for at høre om det. Han var kørt derfra i en blå bil, så måske er det ham, der holder nede på vejen

Ih, hvor skal jeg gø af ham. Hvad bilder han sig ind sådan at parkere på vores vej. Det vil jeg ikke have

Det er vist ikke så koldt i dag, for der er næsten ikke koldt i stuen. Vi har alligevel tændt for kakkelovnen, for det er nu så hyggeligt.

Så kan man ligge lige foran den og blive varm i pelsen, lige til man er ved at smelte.

I dag vil mor ned og rive i haven, men først skal vi bage fastelavnsboller, som mor vil tage med ud til Bibi. Så bliver hun glad.

Vi skal også have loppedryp i nakken. Den er lagt frem. Jeg synes også, at der er et sted, der klør, så det er vist på høje tid .Det kan jeg ikke selv gøre, for først skal pelsen skilles ad, så det der dryp kan nå helt ind på huden

Så holder hun stramt på e’n for ikke at spilde dråberne

’jeg hader at blive holdt stramt på.

Jeg har jo ikke været uartig, så jeg vrider mig, men hun holder fast. Så hiver hun mig i ørerne og siger:”SA ER DET GODT ,NU HOLDER DU OP” Når hun har den stemme på, så er det bedst at skynde sig at være artig, ellers bliver hun rigtig gal. Det bliver hun ellers kun på Vimmer.

 VImmer er ellers blevet meget bedre til at lystre.

Vi får stadig snoren på, når vi skal ud at gå, men mor holder ikke i den . Det er en smule farligt, men det går helt fint. Vi går helt ned til marken og hen over den og så siger hun:” nu vender vi om” og så vender vi og går hjem.

Vi kan også stå ved lågen og vente, selvom hun går rundt om hjørnet, så vi ikke kan se hende

Det har jeg svært ved.

Så bliver man sat tilbage ved lågen og skal gøre det igen.

Vimmer er bedre til det end mig.

Vi var også med nede i haven i går, men der er så mange grene, som er savet af, så man hele tiden sidder fast,

Men det er spændende. Så får man ros.

Det er, når man har gjort noget rigtig flot. Så klør hun og kysser e’n på snuden. Det er jeg nu ikke så vild med.

Man bli’r så snasket.

16 februar 2015

Godmorgen

I dag skal mor have fastelavnstøj på og spille på Centret . Sådan er det til fastelavn. Da det var jul, så havde mor nissetøj på hver eneste dag, hun skulle spillede for de gamle og hendes billede kom også i avisen.

Sådan er det.Om sommeren har hun sommertøj på og ellers om vinteren har hun vintertøj på, men i dag skal hun altså have fastelavnstøj på og være en zigøjner.

Men det er først i eftermiddag

Ellers skal vi bare være herhjemme.

Mor skal bare få huset til at se pænt ud. Hun siger, at vi roder .Altså ikke kun os . Også mor.

Hun roder om dagen og rydder op om morgenen

Sådan er det hver dag

Det hedder en rutine og rutiner er vist noget godt.

Rutiner er også, at når hun har været væk fra os et par timer, så skal vi ud og gå tur.

Så gø’r Vimmer helt vildt, mens hun får snoren på, fordi hun glæder sig sådan

I går prøvede jeg at gøre det samme, for at vise, at jeg også glædede mig, men så sagde mor: hold så op.

Det er vist kun Vimmer, der må vise, at hun glæder sig.

Hun skal have den store sele på og den er svær. Den skal hen over hovedet og ind imellem forbenene og så skal den spændes

Så kan hun ikke rende sin vej

Jeg får bare snoren sat i mit halsbånd, for  jeg render aldrig min vej  

Der er et sted nede på marken, hvor Vimmer har fundet et musehul og hun graver helt vildt, hver gang vi gå den vej

Så står vi og venter et stykke tid, før vi går videre .

Henne ved Jørgens stakit er der en bunke blade og der sover pindsvinet vintersøvn. Der går vi begge to hen og snuser for at se, om den ikke snart er vågen. Men det er den slet ikke endnu

Det skal blive rigtig forår først .Så lige pludselig en dag, så er den vågen og så har den små børn med

De ligner små runde bolde med strittere alle vegne

Først så er stritterne bløde og sjove, men efter et stykke tid så bliver de ligesom deres mors og så stikker de, så det gør ondt

På fjernsynet forleden dag så vi en hund, som havde bidt i sådan et dyr og hunden havde hele munden fuld af de lange stikkere. Så måtte dyrlægen pille dem ud efter at den var lagt til at sove,

Hele munden blødte på den

’VImmer har gjort det en gang

Hun kom med et pindsvinebarn i munden og det blødte i hendes mund

Så tog mor barnet fra hende og så gjorde hun det igen

Somme tider er hun helt fantastisk dum..

17 februar 2015

I dag skal vi ikke noget. dvs Bibi skal til frisøren og mor skal køre hende, men nu har vi ringet flere gange og telefonen virker ikke, så mor har ringet til Attendo.  Det er dem, der passer hende og de ville køre derud med det samme og se efter, om hun var rask.

Det er fint, at der er nogen, der har som arbejde at passe alle de gamle mennesker

Mor skriver lige nu min dagbog, men bagefter skal hun finde noder til i morgen, hvor hun skal spille med de gamle på Helsingegården sammen med en dame, som hedder Birgitte.

Mor får ikke penge for at spille, men hun får penge til den benzin, som hun bruger, når hun skal køre frem og tilbage

Benzin koster mange penge

Mig og Vimmer vi legede *kom og fang mig* i går aftes. Op i sofaen og ind i soveværelset og ud på terrassen og ind igen

Det var rigtig sjovt

Mor sad og læste i sin bog. Sommetider så hoppede vi også op til hende og trampede rundt på hende og så kildede hun på maven.

Det er lige som, når man har været alene hjemme og ligget og sovet, så får man så meget fut i kroppen, når mor endelig kommer.

Først gik vi på gaden. Men så pludselig så kom der en mand med en kæmpestor bil. Han havde en kasse med til mor og hun skulle skrive sit navn på en lille ting og manden sagde, at det var flot gjort, fordi mor kunne skrive sit navn så pænt.

Hans bil var så stor, at han ikke kunne vende den, så han måtte køre baglæns ud hele vejen ned.

Sikken noget.

Der var en gammel mystisk harmonika i , som mor havde købt fra et sted højt oppe i Sverige og så kom den rejsende helt ned til os i Gilleleje .

Det er sådan en lille rød e’n.

Den spiller på en helt særlig måde, som mor først skal finde ud af, men hun kan godt, fordi hun engang for mange år siden havde sådan e’n.

Den er rigtig flot, fordi den er vasket og pudset. Den, som mor spillede på i går i centret, den skal pudses i dag, for den er fedtet og snavset og det kan vi ikke have.

Det er, fordi der kommer så mange fingre på den.

Ellers bliver det er fredelig dag. Måske skal hun arbejde i haven. Det kan godt være.

Så skal hun have solbriller på. Ikke fordi at solen skinner, men den anden dag hvor hun stod ved flismaskinen, da svippede en gren hen i hovedet på hende og nu er det ene øje rødt og det ser ikke særlig pænt ud .

I dag skal vi ikke noget. dvs Bibi skal til frisøren og mor skal køre hende, men nu har vi ringet flere gange og telefonen virker ikke, så mor har ringet til Attendo.  Det er dem, der passer hende og de ville køre derud med det samme og se efter, om hun var rask.

Det er fint, at der er nogen, der har som arbejde at passe alle de gamle mennesker

Mor skriver lige nu min dagbog, men bagefter skal hun finde noder til i morgen, hvor hun skal spille med de gamle på Helsingegården sammen med en dame, som hedder Birgitte.

Mor får ikke penge for at spille, men hun får penge til den benzin, som hun bruger, når hun skal køre frem og tilbage

Benzin koster mange penge

Mig og Vimmer vi legede *kom og fang mig* i går aftes. Op i sofaen og ind i soveværelset og ud på terrassen og ind igen

Det var rigtig sjovt

Mor sad og læste i sin bog. Sommetider så hoppede vi også op til hende og trampede rundt på hende og så kildede hun på maven.

Det er lige som, når man har været alene hjemme og ligget og sovet, så får man så meget fut i kroppen, når mor endelig kommer.

Først gik vi på gaden. Men så pludselig så kom der en mand med en kæmpestor bil. Han havde en kasse med til mor og hun skulle skrive sit navn på en lille ting og manden sagde, at det var flot gjort, fordi mor kunne skrive sit navn så pænt.

Hans bil var så stor, at han ikke kunne vende den, så han måtte køre baglæns ud hele vejen ned.

Sikken noget.

Der var en gammel mystisk harmonika i , som mor havde købt fra et sted højt oppe i Sverige og så kom den rejsende helt ned til os i Gilleleje .

Det er sådan en lille rød e’n.

Den spiller på en helt særlig måde, som mor først skal finde ud af, men hun kan godt, fordi hun engang for mange år siden havde sådan e’n.

Den er rigtig flot, fordi den er vasket og pudset. Den, som mor spillede på i går i centret, den skal pudses i dag, for den er fedtet og snavset og det kan vi ikke have.

Det er, fordi der kommer så mange fingre på den.

Ellers bliver det er fredelig dag. Måske skal hun arbejde i haven. Det kan godt være.

Så skal hun have solbriller på. Ikke fordi at solen skinner, men den anden dag hvor hun stod ved flismaskinen, da svippede en gren hen i hovedet på hende og nu er det ene øje rødt og det ser ikke særlig pænt ud .

18 februar 2015

I dag skal mor spille for de gamle på Helsingegården .

Så skal hun ikke spille ude mere i denne uge.

Dejligt

Hun skal såmænd nok finde noget at lave, men hun skal blive hjemme hos os. Det glæder jeg mig til

Nu er der ikke mere is og sne, så ma kan gå tur uden at fryse. Mor har ikke mere den sorte hue på, som går helt ned over øjnene, hun tager bare hætten fra jakken op, når det blæser.

Det er rart, for så kan jeg bedre kende hende.

Bibi er kommet på hospitalet, fordi hun har ondt i maven og kaster op. Hun var med mor til fastelavsngilde i mandags, men hun skulle kaste op hele tiden , så det var ikke så rart.

I går kom der først en sygeplejerske og så en ambulance og kørte hende til hospitalet. Så i eftermiddag skal mor ud for at se til hr Olsen,Bibi’s kat, som er alene hjemme .

Han skal have mad og vand at drikke.

Han kan godt lide mor og vil gerne kæles på maven.

Det gør hun, efter hun har spillet.

19 februar 2015

Vi har fået nye gnavepinde, de smager af kylling og de er dejlig hårde.

Jeg tror faktisk, at jeg bedre kan lide dem, i stedet for dem vi plejer at få.

Vimmer kan også godt lide dem.

I kan lige tro, at vi er blevet flinke til at gå tur ved siden af mor, mens snoren bare ligger på jorden

Så putter mor hænderne i lommen, så alle folk kan se, at vi går selv.

Jeg er rigtig stolt af det

Vimmer hiver slet ikke i snoren imellem os, hun går noget så pænt og når mor så siger,: så går vi” så kommer hun---næsten- lige med det samme

Er det ikke flot.??

Nu er det ikke så hurtigt mørkt om aftenen og så går vi en ekstra tur på gaden. Det kan jeg godt lide.

 Så går vi ned på marken, der er nogle gode huller at grave i og pindsvinene henne ved Jørgens hegn, de lugter spændende.

Man kan ikke komme ind til dem, for de bor inde hos Jørgen, men kan lugte dem helt hen til græsset uden for hegnet.

Han har sådan et sjovt hegn. Det er lavet af tynde pinde, så man kan stikke hovedet ind imellem dem og snuse.

Henne ved Lone kan man tydeligt lugte den der store arrige kat, som plejer at være der .

Den plejer ikke at være hjemme om dagen, for da sover den vist et eller andet sted, men om aftenen så løber den rundt og fanger mus. Det gør den vist også inde i vores have og så kan vi høre den .

Så løber jeg ud på terrassen og gø’r af den .Men nu er mor begyndt at lukke døren derud, når det er mørkt. Så bliver der hurtigere varmt inde i stuen. Hun kan heller ikke lide, at vi står og gø’r ud i mørket, hun siger, at andre mennesker synes, at det er grimt at høre på.

Jeg synes ellers, at jeg er temmelig god til at gø pænt.

Det siger vov vov eller også siger det vuf vuf. Det lyder pænt synes jeg

Det er ikke som den lille hund nede på den næste vej, den siger vææææf vææææf væææf og det lyder grimt.

Det skulle dens mennesker sige til den, for det lyder virkelig frygteligt.

20 februar 2015

Pjevs 20 februar 2015

Æv, sagde mor, da hun stod op i morges og gik ud på terrassen

Der tog hun sit morgenbrusebad, for det øsede ned.

Nede i haven ligger det store birketræ og venter på at blive lavet til flis og det kan man ikke, når det regner. Det blev fældet i går og nu ligger det på hele græsplænen. Det ser ikke særlig pænt ud, når det ligger der og flyder, men mor har klippet grenene i små stykker, så de lige er til at komme i flismaskinen.

Hønsene skal blive inde i hønsehuset for ellers bliver de våde og forkølede.

Det var da et held, at mor fik sat ekstra tag på hønsehuset, så det ikke regner ned på dem. Men så sidder hanen og hyler, fordi den vil ud.

I skulle bare se nogle sjove sko eller en sjov sko, mor har på om morgenen, når hun skriver på computeren

Det er sådan en slags pose med pels indeni, så hun ikke bliver kold om fødderne.

Den kan man faktisk sætte strøm til, hvis man vil være ekstra varm, men det er ikke nødvendigt. Men der er fodkoldt, fordi kontoret er fra det gamle hus, så derfor er der koldt på gulvet.

Hun kan altså ikke gå rundt med den på, for begge fødder er jo nede i den samme pose. Så det er en *sidde ned sko*.

Nu har vi sendt en masse papirer til Pernille, fordi hun skal hente noget til mor i Århus. Det er pænt af hende, at hun vil gøre det

Det var ret besværligt, for mor skulle sende regningen og kvittereingen og et billede af sig selv og noget, der hedder en fuldmagt til Pernille og alt det skulle sendes på computeren.

Nu er det hele sendt til Pernille.

I går arbejdede mor med at sætte en holder til mikrofonen på nodestativet

Det var svært at finde på og i dag skal hun så prøve, om det virker.

Hun skal også male på harmonikaen, for den er blevet skrammet af at rejse rundt med mor i en kasse.

Der er en masse, man kan lave på sådan en regnvejrsdag.

21 februar 2015

21 februar 2015

Ih altså. Mor kører ud til hr Olsen hver eneste dag, fordi Bibi ikke er hjemme. Han skal have mad og så skal han kæles. I går lå han oven på akvariet og varmede sig. Mor havde kattemad og rejer med til ham og da han så det, så hoppede han ned fra akvariet og spiste maden, mens mor kælede ham.

Det var godt, at jeg ikke var med, for jeg hader katte. Men det er selvfølgelig synd for ham, at han ikke har sin mor. Så må han sove helt alene om natten.

Det er godt, det ikke er mig. Så ville jeg blive ked af det.

I går var vi vældig længe oppe, fordi mor skulle se en film om uartige skolebørn. Det gjorde nu ikke noget, for jeg lå i sofaen klemt inde imellem ryglænet og mor. Mine ben strittede lige op imod loftet og Vimmer lå oven på min mave. Det var varmt og rart.

Men da hun så sagde: ”nu skal vi i seng” så hoppede vi begge to ned, fordi vi skulle være politihunde inden vi skulle sove

Først ud på terrassen til kaninerne. Der var det nødvendigt at gø, fordi der var lys ovre i Sørens hus.

Det er jeg ikke vant til.

Men så blev vi kaldt ind, for det var bare de nye mennesker derovre, der var kommet.

Så ud i musikgården. Der er ingen hundelem i døren, så der står mor og venter. Der er noget så dejligt der ude, for der er en stor balje med vand, som man kan drikke af og så er der jord og flis mellem planterne og man må gerne gå rundt imellem dem og man må tisse og prutte lige, når man vil.

Til allersidst så løber vi ud på broen ved hønsehuset.

Der er somme tider små mus, man kan lede efter, men der var ikke nogen i går. De er nok gået i seng, for det var over klokken 1 om natten.

Da vi så kom igen og vi havde kysset godnat, så slukkede mor lyset, men Vimmer masede sådan, at jeg slet ikke kunne være der og så hoppede jeg ned på gulvet, men der lå mors hjemmesko og så vrikkede jeg forkert med den ene pote. Så hylede jeg og mor tændte lyset og hjalp mig op igen .

 I dag gør det ikke ondt mere, men når mor ser på mig, så går jeg lidt skævt, så hun kan huske det og kæle mig og sige fy til Vimmer.

22 februar 2015

22 februar 2015

I går da mor kom hjem fra Bibi, så skulle vi lige putte i den store stol.

Det kan jeg godt lide

Så hopper jeg fra sofaen lige over i armene på mor og så putter hun mit tæppe rundt omkring mig og så sover vi, men tænk en gang, da vi vågnede, så sneede det og der var sne i haven og på terrassen

I dag ligger der stadig sne derude og på det blå havebord er der et tykt lag is, så nu er det vinter igen

Hele haven er fuld af grene fra birketræet, men mor kan ikke ’flise’, når der er sne på grenene. Det må vente

I dag vil mors computer ikke sende breve. Det er ikke så godt

Til gengæld vil printeren gerne skrive. Mor fandt ud at i går, hvad der var galt.

Mig og Vimmer er blevet vældig dygtige til at gå tur uden at mor holder i vores tur-snor. Vi har den på og er sat sammen med en lang snor, men mor holder slet ikke i den

Men i går gik det galt, for lige pludselig, hvor vi gik nok så fredeligt, så kom et dyr hoppende. Senere har jeg fået at vide, at den hed en hare 

Den susede lige forbi os og så glemte vi begge to, hvad vi havde lært. Vi spænede gennem mudderet helt over på Thomas’ vej og derfra ind over fremmede menneskers haver, men så blev vi stoppet, for snoren som er imellem os, den havde snoet sig rundt om et træ og så kunne vi ikke komme videre.

Så kom mor og hentede os. Vi fik en ordentlig rusketur, men det var svært at høre efter, hvad hun sagde, for bare spænding.

 En hare

Sådan e’n har jeg aldrig set før.

Den var alt for hurtig for os, men man kunne alligevel ikke lade være med at spæne efter den.

På vejen hjem holdt mor i snoren og vi hev og halede for at komme først, det må man ikke, man skal helst gå ved siden af mor, men jeg tænkte kun på haren og slet ikke på mor.

Da vi kom hjem, blev vi tørret med det røde håndklæde, for vi var pjaskvåde

I går aftes så vi en film på fjernsynet med et stort farligt dyr, som hed en sabeltiger. Den havde lange lange tænder ud af munden

Sådan e’n bor ikke i Gilleleje

Den var fra gamle dage

Vimmer gøede helt vildt, men så sagde mor stop og SÅ HOLDT HUN MINSANDTEN OP!!!

Så sad vi begge to hos mor og kikkede fjernsyn helt uden at gø.

23 februar 2015

23 februar 2015

Så er det mandag igen.

I kan tro at mor havde travlt nede i haven i går . Hun ’flisede’ og ’flisede’

Vi måtte ikke komme med derned, fordi Vimmer løber væk. Nå skidt med det vi hyggede os bare inde i stuen

I dag skal mor spille med banden, bagefter skal hun købe hønsemad og kaninmad. Vi har ikke mere.

Det er rigtig længe siden, at vi har købt kaninmad. Vi har jo kun fire kaniner.

Den grå kanin er bare så sød. Jeg er helt forelsket.

Mor lukker buret op, når hun fodrer og så hopper jeg ind og leger med den, jeg tror også, at den godt kan lide mig, for den hopper slet ikke væk, når jeg kommer. Jeg må slikke den alle steder og måske kan den komme med ind i stuen en dag og lege, hvis mor altså holder øje med, at Vimmer ikke bliver for voldsom.

I går aftes var det meget mærkeligt. Mor havde lige tændt for fjernsynet og så hoppede den der hare, som vi så nede på gaden den anden dag, rundt inde i kassen.

Vimmer startede med at gø en hel masse, men så kom hun i tanker om, at mor ikke ville have det ’gøeri’ og så holdt hun op.

 Jeg gøede slet ikke, men jeg kom til at ryste. Der var både haren og den havde små harebørn.

Havde jeg bare vidst det den anden dag, så havde vi da ikke rendt sådan rundt efter den. Det var jo bare, fordi den var fremmed. Den var måske ude for at finde mad til sine børn.

Jeg elsker dyrebørn. Det er det bedste, jeg ved. Når kyllingerne kommer ud af æggene om sommeren, så kan jeg sidde i lang tid og kikke på dem og snakke med dem.

De pipper til mig og så brummer jeg til dem. De har ingen mor. Vores mor laver dem i en maskine, som står med æg i mange dage. Så lige pludselig kommer der kyllinger ud af æggene. Det er meget underligt.

I går fik vi røre-æg til middag, men der var da ingen kylling i det æg .Så ville jeg bestemt ikke have spist det .

Mon det er en særlig slags æg, der er kyllinger i??

24 februar 2015

Hej og godmorgen. Nu er mor stået op og jeg spiser morgenmad på sengen,Hundekiks.

De krummer sådan, men så ryster mor bare lagenet, når hun reder sengen.

I dag skal jeg klippes som det allerførste, siger hun.

Ha, det har hun sagt i mange dage nu, men der er hele tiden ting, som er vigtigere

I går skulle hun i teatret med Bente og i dag skal hun til tandlægen, fordi der er en tand, der knurrer, siger hun

Jeg kan nu ikke høre noget knurreri, men det er måske kun mor, der kan høre det.

Mor kan stadig ikke sende beskeder fra computeren, men hun bliver bare ved med at prøve. I går var det printeren, men nu ved hun, hvordan man får den i gang, så hun finder nok ud af det andet også.

Så i dag står den vist på klipning. Det bliver nu også meget rart, for nu er mig pels så tyk, at jeg næsten ikke kan passe mit halsbånd. Hun behøver jo ikke at klippe det hele af, vel

Bare sådan, så jeg ser pæn ud.

I går kom mor sent hjem fra teatret, det var kulmørkt, da hun kom, og vi fik et rigtigt kødben, fordi vi havde passet på huset .

Det får vi ellers ikke så tit, for kødben er dyre.

Dem skal man købe hos Rema, så er de ikke så dyre,men de her var fra Brugsen.Det var der hun handlede i Helsinge fordi hun havde spillet med banden.

Hun købte også mad til kaninerne og hønsene . Hønsene skal have noget som hedder "høns fuldfoder",men damen, som hjalp mor, hun syntes det var sjovt at sige, at mor skulle have "fulde høns."

Sikken noget pjat at sige . Vores høns er ikke fulde. Jo, fulde af mad og fulde af mudder, hvis de kommer ud i hønsegården .

Kaninerne skulle bare have kaninpiller. Det er sådan noget mad, der er mast sammen, så det ligner piller ,men det er altså mast græs og gulerødder og salat og den slags, for der vokser jo ikke  sådan noget om vinteren. Der er nu kommet lidt grønt op i haven, så snart kan mor om morgenen gå rundt i haven og samle mad til kaninerne.

Så har hun sådan en kurv med, der er lavet af flettede grene .Den har hun selv lavet.Den er lysebrun.

I går gik vi tur i regnvejr. Vimmer kunne godt huske den der hare, så hun hev i snoren, fordi hun ville lede efter den ,men det måtte hun ikke .

Mor sagde:" nej, vi bliver på vejen i dag, der er alt for vådt i græsset". Så blev vi på vejen, men alligevel var mor så våd på bukserne, at hun måtte skifte bukser, da vi kom hjem. Vi blev bare tørret med det røde håndklæde. Men det tørrer ikke helt min tykke pels, så derfor er det nok godt at blive klippet.

Uh, jeg bryder mig ikke om det. Når hun så vil klippe mig på maven og det kilder altså, så sætter jeg mig ned, så hun ikke kan komme til. Så hiver hun mig i halen, til jeg står op igen

Det er meget ubehageligt.

25 februar 2015

25 februar 2015

I dag er det ikke så koldt uden dørs. Der er ikke is på ruderne og der er ingen sne. I går var mor i haven og bar en masse brændestykker ud på fortovet udenfor haven

Det skal Per have, for han har en brændeovn

Han skal selv hente det, men mor ville tage det væk, fordi hun går og falder i det, når hun laver flis. Nu er der snart ikke mere at lave flis af, så derfor rev hun resten sammen i store bunker og i dag skal det så op på sådan et stykke grønt plastik, så det er nemt at bære væk.

Det skal på genbrugspladsen og blive til havejord til drivhuset .

I går gjorde hun alvor af truslen at klippe mig.

Jeg hader det.Jeg er bange for maskinen, som sig brum, så mor tog saksen, men den kan jeg heller ikke lide.

Jeg ville ned fra bordet hele tiden og jeg blev vist ikke helt færdig, men hun lod mig komme ned

Så gemte jeg  mig i soveværelset

Dumme Vimmmer. Lige så snart at hun opdagede, at jeg skulle klippes, så sprang hun fra gulvet og op på bordet til mig og slikkede mor i ansigtet.

Så satte mor hende ned på gulvet igen, men hun gjorde det to gange til. Det var jo min tur først, så hun skulle holde op med det pjat

Til sidst så måtte mor hive hende i ørene og det havde hun rigtig godt af.

Så stod jeg der på bordet og rystede, mens hun klippede. Hun klippede nu meget pænt

Ikke for meget, men da hun så kom til numsen, så satte jeg mig ned, så hun ikke kunne komme til.

Så hev hun mig i halen!!!

Og nu er jeg næsten færdig med det pjat.

Jeg tror nu nok, at jeg skal klippes lidt mere omme bag ved numsen .

Men det blev altså ikke i dag.

Nu passer mit halsbånd igen og det er rart

Så blev det Vimmers tur. Hun hoppede selv op på bordet og hun slikkede mor alle vegne, mens hun klippede

Hun er ikke spor bange, hverken for maskinen eller saksen

Somme tider kunne jeg godt ønske, at jeg ikke var så nervøs. Men det er vist fordi jeg er særlig fin. Jeg har nemlig noget, der hedder en stamtavle. Det er noget fint.

Sådan e’n har VImmer ikke, fordi hendes far ikke var samme slags, som hendes mor.

Vi har jo samme mor, men VImmers far var en cainterrier, så derfor er hun grå og sort og meget modig.

Min far var en westie ligesom vores mor og derfor er jeg særlig fin.

Men ikke særlig modig.

Måske mor kunne lære mig at være modig. Da vi jagede efter haren den anden dag, da var jeg lige så modig—og fræk—som Vimmer.

27 februar 2015

I dag skal mor hente dyremad sammen med bondemand Jan

Det synes hun, er rigtig hyggeligt

Samtidig skal de hente gas hos Silvan, så kan Jan nemlig hjælpe til med at løfte dem op i bilen.

I går fik vi to ture på gaden, fordi det var sådan et dejligt vejr.

Den sidste var lige før det var mørkt, for mor arbejdede i haven lige til det næsten var mørkt.

Hun lavede flis af en hel bunke og lige pludselig var der en stor gren, som snurrede sig rundt om hendes ben og så faldt hun og flis maskinen væltede, men der skete ikke noget slemt, hverken med mor eller maskinen, den blev bare ved at lave flis, mens den lå ned.Så nu har vi fire store bunker på græsplænen

Hun er også ved at lave en bunke tynde grene, som skal på traileren og køres på lossepladsen

Hun slog sin tommelfinger en lille smule, da hun faldt, men det er ikke så slemt.

I kan tro, at jeg er glad for min nyklippede pels. Nu kan jeg da se, hvor jeg går hen, for nu er der ikke pels, der hænger ned i øjnene på mig.

Vi har stadig den lange sele på men, fordi vi løb efter haren forleden dag, så har mor en ekstra snor, hvor hun holder fast i os. Det mærker man slet ikke,  men det er nok bedst sådan et stykke tid, indtil Vimmer ( og mig) har glemt den der hare.

Der kom nogle fremmede mennesker på vores vej.Jeg blev nervøs lige med det samme og stillede mig op og gloede på dem, men Vimmer, det lille fjols, hun skulle selvfølgelig hen og have kæl.

Jeg skulle ikke nyde noget, det var jo fremmede!

Heldigvis gik de hen over plænen og ned til skrænten og den vej skulle vi jo ikke .Der er så væmmelig mudret, så vi bliver på vejen, indtil det er tørret lidt

I går skinnede solen og mor havde vasket en hel masse og det blev hængt op ude på snorene i musikgården og da det blev aften, så hentede vi det ind og tænkt, det var helt tørt.

Så det nyvaskede lagen lagde mor på sengen

Det duftede rigtig af forår.

Ih, hvor jeg snusede

Vimmer var ligeglad.

I dag er der is på ruderne igen og på Søren genbos tag ligger der et helt hvidt lag is. Det ser flot ud, men så bliver der så koldt ude i haven

Nu er der vist ikke flere grene at flise i haven.

Der er kun de store grene, som skal bruges som brændsel hos Per eller måske hos BIBI

Bibi bruger masser af brændsel i sin kakkelovn. Der er så varmt derude , så mor siger, at hun bliver helt rød i hovedet af det.Det er alt for meget.Men Bibi siger, at hun er da bare ligeglad, for hun vil ikke fryse.

Det er lidt dumt. Vi fryser da ikke i vores hus. Vi bruger vores gasovn og så nogle elektriske ovne i  køkkenet og i soveværelset-

På den måde er der varmt lige tilpas i hele huset.  

Hov, jeg glemte at fortælle at Pernille skal giftes med sin Bent til sommer . Så skal mor til Skanderborg og være med og så skal vi passes. Bryllup er ikke noget for os .

 

27 februar 2015

kan du finde et spøgelse på billedet.

kan du finde et spøgelse på billedet.

Pjevs 27 februar 2015

Så er der kun en dag tilbage af denne her måned.

Den var vel nok kort.

Somme tider er måneder alt for lange , men denne her er en lille bitte måned. Det er da underligt, at de ikke er lige lange alle sammen

I går morges var det frostvejr og is og sne på Søren nabos tag, men da så mor havde kørt i byen med bondemand Jan, så blev det forår. Tænk bare, mor sov til middag ude på terrassen i solen

Hun havde frakke på, men hun frøs slet ikke .

Så pludselig gik solen væk og så blev det for koldt.

Hun vil nemlig gerne være lidt solbrændt, for hun synes, at hun ligner vinter i huden

Det er sådan noget, som damer synes

Men vi har set på fjernsynet, at der er nogle damer, som smører maling i ansigtet, fordi de hellere vil ligne forår eller sommer.

Det gør vores mor altså ikke

Hun siger, at hun har sådan en god sæbe, som vasker hende ren og så har hun en creme, som gør at hun smager så dejligt, når man slikker hende på kinden og så må det være nok, siger hun

Så gør hun noget, der hedder børste tænder.

Men så kommer hun en anden creme på tandbørsten

Når hun skal til det, så løber jeg ind i stuen, for somme tider så skal jeg også havde børstet tænder og det er ikke særlig rart.

Så stikker hun en ting ind i munden på mig og så skrubber hun løs, Det kradser og det smager af bolcher, som jeg ikke kan lide og man kan smage det hele formiddagen.

Men i går var Nænæ til tandlæge og han havde tænder, der var så dårlige, at tandlægen måtte trække dem ud . Så da onkel jan kom hjem med Nænæ, var han helt slatten og onkel Jan var ked af det, men så om eftermiddagen, så vågnede Nænæ op og han var ude at gå en lille tur med sin far.

Men nu har han bare huller i munden der, hvor tænderne skulle have siddet.

Så kan han ikke længere gnave kødben. Men det bryder han sig alligevel ikke om. Måske det er derfor, han har fået så dårlige tænder???

Mine tænder er pæne og hvide og jeg lugter ikke grimt ud af munden.

Og det er nok, fordi jeg får børstet tænder. Ikke hver dag, men en gang imellem. I går kikkede mor ordentlig efter, fordi hun hørte om Nænæ.

Seneste kommentarer

16.06 | 07:35

hvorfor kan jeg ikke komme ind og redigere min side,.Jeg kan komme ind og læse den .( jeg har fået ny computer)
den står under musikforsjov.dk

28.12 | 10:29

Jamen, så er det da godt, at I er en dag for langt fremme. Så forsvinder den dag da ikke? Måske er det derfor mor alligevel ikke ringede til moster Sussi i går.

13.12 | 12:21

Kære Holger, jeg synes, du er rigtig god til at skrive vrøvlevers.

01.12 | 09:00

Hej Farmor, du har glemt at skrive om Holgers tur til Glostrup hvor han besøgte Sally

Del siden