16 januar 2015

Pjevs 16 januar 2015

Så nu blæser det igen

Mor siger, at det blæser en halv pelikan, men  det er da noget sludder, for en pelikan er en fugl og halve pelikaner findes da ikke og slet ikke oppe i blæsten

Det må være sådan noget, som mennesker siger.

Men det blæser meget.

Vi fik ikke lagt musiktaget i går, fordi det regnede, men heldigvis regnede det ikke ned på klaveret

Der kom faktisk slet ikke regn ned i musikstuen.

Mor har købt det, der skal ligge på taget

Det står nede ved lågen, men mor vil bære det op i udestuen i dag og så vil hun gøre det klar, så det lige er til at sætte på.

Det er sådan noget gråt, hårdt noget

Det er ikke bølget, som det der bliver ved at flyve af, det er mere fladt og tykt. Det skal nok blive flot. Så skal det der bølge-noget tages væk, for det kan vi ikke lide.

I morges skulle jeg prutte noget så meget og så lavede jeg en prut på gulvet i musikstuen.

Det må jeg gerne, hvis jeg skal skynde mig, men mor så den ikke, så hun trådte midt i den

Det var en stor prut, så hun måtte bruge meget papir, før hun var færdig med at rydde op.

Hun skælder ikke ud, for jeg kan jo ikke gøre for det . Jeg plejer at gøre det ude i bedet i musikgården, men døren var ikke åben, fordi det var så koldt og så kom den prut altså bare .

Vi siger ikke noget til Vimmer om det .Det er kun mor og mig, der ved det

Vimmer sover som sædvanlig inde i dynerne .

Hun bliver nok sur, når mor tager sengetøjet, fordi det skal vaskes,
Så knurrer hun af mor, men så tager mor hende lige og løfter hende op,  så   hendes små ben spræller rundt i luften og så  kikker hun hende lige ind i øjnene og så siger hun: hvad bilder du dig ind. det er mig, der bestemmer. Det er min seng og den skal vaskes en gang imellem.

Så bliver Vimmer flov et kort øjeblik. Så slikker hun mor på næsen og så er de gode venner igen.

Jeg ved godt, hvordan det er.

Først skal sengetøjet tages af.

Det er vældig sjovt, for så kommer dyner og puder ned på gulvet

Så skal resten over i vaskemaskinen og når det har været der i formiddag, så skal det hænges op på snorene i musikgården eller i køkkenet, hvis det regner

Til sidst, måske først i morgen, når det er tørt, så skal det ind i sengen igen.

Man kan godt hjælpe til hele tiden. Man kan rulle rundt i det hele, når det ligger på gulvet og man kan sidde på noget af det og lade sig slæbe, når det skal over i vaskemaskinen og man kan hapse i det, når det hænger på snoren ( men det må man ikke ,så det gør man kun, når mor ikke ser det ) og man kan også kravle ind i dynebetrækket, når det skal lægges på. Det er rigtig sjovt. Det synes mor vist også, for så kilder hun, så man bliver helt fjollet.

17 januar 2015

Pjevs den 17 januar 2015

I dag blæser det ikke

Mor har båret de store plader til musiktaget op i udestuen, så måske begynder vi at lægge dem på i dag.

Onkel Ib var her i går.

Han kørte alle grenene på lossepladsen. Det var dem, han havde skåret af nede i haven

Han kom slet ikke op og sagde goddag til os. Jeg ventede på det, men han havde alt for travlt.

To gange kørte han væk med grene og mor gik også dernede og samlede grene op. Den ene gang var hun lige ved at falde over en gren, som lå på jorden, men heldigvis så holdt hun fast i det lille skur, der hvor grillen står.

Så faldt hun ikke

Det havde jo ikke været så godt, hvis hun havde slået sine fine knæ, som doktoren havde lavet til hende på hospitalet

Hun siger, at det er nogle rigtig gode knæ, så dem vil hun passe godt på.

Bagefter kørte hun ned til Havfruen med æg. Dem fik hun penge for. Inde i butikken ved siden af havde de udsalg og alting var meget billigt. I vinduet hang en frakke, som mor gerne ville have og den købte hun så for de penge, som havfruen gav hende for æggene.

Smart ikke?

Så nu har mor en varm frakke, som er købt for æggene, som Havfruen betalte, men æggene var jo fra hønsene, som havde lagt dem og hønsene, dem rugede vi ud i foråret af æg, som hun havde fået af en mand i Hornbæk og det var, fordi hun havde spillet harmonika for ham på hospitalet,

Sådan gør man her på landet. Man bytter.

I går blev her pludselig helt mørkt i hele huset

Så skal mor hente en lommelygte og skifte nogle ting, som er ude i entreen .

De hedder propper. Der er flere forskellige slags propper, men vi har nogle af dem alle sammen. Det er, når vi bruger for meget strøm. Hvis nu vaskemaskinen kører og vi så tænder for mikroovnen, så er der ikke strøm nok og så siger det bum og så bliver her mørkt. Men det er nemt at lave det i orden igen. Jeg ved lige, hvor de er, de der propper, de er ude i skabet i entreen, så da det sagde bum og der ikke kom lys, så løb jeg ud, mens mor hentede lygten og åbnede skabet

Så stod jeg lige der og logrede, da hun kom med lygten

Så lavede vi lyset.

I dag skal vi tælle, hvor mange propper, vi har tilbage for, hvis der ikke er flere, så skal vi købe nogle i brugsen.

Det er en smart butik. Man kan både købe kødben og vaskepulver og propper og mange andre ting derinde. Somme tider kører jeg med derned. Så skal jeg vente i bilen, mens mor køber ind, for hunde må ikke komme derind. Det er egentlig underligt, for jeg larmer da ikke og jeg kunne sidde i indkøbskurven og passe på varerne, ligesom de børn, jeg ser blive sat der.

Men det må man altså ikke. Somme tider er der hunde dernede, som deres mor eller far har taget med og de bliver så bundet til en krog uden for brugsen og så kan de sidde der  og fryse, men deres mennesker handler

Det er synd,

Somme tider er der nogen af dem, der sidder og ryster og gø’r. Det er ikke rart at se på, synes jeg.

Så hellere sidde i den varme bil og vente

Første gang jeg sad i bilen og ventede, da blev jeg bange og græd en lille smule, men nu er jeg vant til det og jeg ved jo, at mor snart kommer igen, så det gør ikke noget.

18 januar 2015

Pjevs den 18 januar 2015

Så nu er det frostvejr igen og døren står åben ind til badeværelset.

Så fryser vaskemaskinen igen

Vi må skynde os at lukke døren derind

Sidste gang var der istapper fra vandhanen og der var ikke vand i flere dage

 I går lavede mor vores egne stearinlys. Det var spændende

Hun stod med en gryde med varmt vand og så en ekstra dåse, hvor stearinen var i. Så smeltede den og så kunne man hælde den over i nogle forme. Til sidst stod de i udestuen og tørrede.

Vi prøvede at brænde et af lysene i går aftes –

Det brændte fint.

Vi har flere gamle lys, så måske skal vi lave flere lys i dag

Mor skal besøge Bibi i dag. Det er længe siden sidst.

Egentlig skulle hun have lagt tag i går, men det blæste igen og det var så koldt, så det skule vente til i dag

Men nu er det frostvejr, så mor vil tage brædderne ind i stuen og lave de huller, hun skal bruge og så må resten vente. Heldigvis regner det ikke ind i musikstuen, men det ser grimt ud, for der er sådan noget plastik deroppe, som blæser frem og tilbage og oppe fra genboerne ser det grimt ud .Når hullerne først er lavet, så går det hurtigt med at lægge det, siger mor.

Jeg kom op at skændes med Vimmer i går, da vi skulle i seng. Jeg var godt sur på hende i forvejen, fordi hun havde taget min plads i sofaen ved siden af mor det meste af aftenen og da vi så skulle sove, så huggede hun  mit kødben og prøvede at gemme det nede, hvor hun skulle sove

Det var altså lige for meget, så jeg fo’r i hovedet på hende og så sagde jeg en kæmpestor krurrrrr og så blev hun godt nok bange

Hun pivede og mor kikkede lige med det samme hen til os og så sagde hun: ”Vimmer du er selv ude om det, når du tager Pjevs’ gnaveben” og så tog hun benet fra hende og lagde det på natbordet

I skulle bare have set VImmer

Hun hylede og så kravlede hun helt ned under dynen og gemte sig. Og jeg havde slet ikke rørt hende

Det lille fjols.

Så da mor kom i seng, så masede jeg mig ind under dynen til hende og lå i hende arm og sov.

Æv bæv, Vimmer

19 januar 2015

Pjevs 19 januar 2015

I dag er det frysevejr. Der er helt hvidt ovre på Gamle Sørens tag og det er smadderkoldt, lige så snart man stikker snuden udenfor, så derfor holder jeg den inde i stuen.

Bilen vil ikke starte, fordi det er så koldt, men det gør ikke noget, for mor bliver her hos os hele dagen

I går bagte vi surbrød.

Det er altså ikke surt, det er bare bagt på en særlig måde. Jeg elsker, når vi bager brød. Det dufter bare så dejligt i hele huset af varmt og lækkert brød.

Så kan man gå og have duften i næsen hele tiden.

Vi skal spise noget at det i dag til morgenmad.

Mor skal blive hjemme hos os et stykke tid. Hun har haft alt for travlt i tiden før jul, så nu trænger hun til fred os ro.

Så skal hun bare gå og ordne huset og haven. Det bliver rigtig hyggeligt. Hun skal selvfølgelig også spille, men det bliver så bare herhjemme hos os -.

Sådan er det for mennesker en gang imellem, siger hun. Det er ikke farligt, det er bare dumt, fordi hun gerne vil så mange ting.

Så får man det dårligt, men så har den rare dr Faber piller, som hjælper til, at man får det bedre.

Så pyt med det.

Jeg er blevet gode venner med Vimmer igen. Men jeg skal lige love for, at hun har fået respekt for mig. Godt nok, så kan hun lære det.

Da vi kom i seng i går aftes, så kravlede hun helt af sig selv ned i fodenden og lå og så på mig, for at se om det var i orden, at hun lå der.

Jeg rullede mig sammen i mors arm og lod, som om jeg slet ikke så hende.

Det var vist ikke pænt af mig og jeg fortryder det en lille smule, men så kan jeg gøre det godt i dag ved at lege med hende. Hun kan godt lide hoppeleg, der hvor vi hopper rundt efter hinanden og knurrer, men bare for sjovt altså.

Hun kan også godt lige gemmeleg, hvor vi skal finde hinanden

Så i dag må jeg lege en masse med hende

I går var mor nede i haven for at lave flis med den maskine, som hun havde fået af Søren. Vi skulle jo blive oppe i huset, men pludselig var den der dumme høne derude.

Næ, hvor blev jeg gal. Jeg gøede og gøede til mor og til sidst kom hun op og så, hvad der var i vejen, men så lukkede  hun jo døren op til haven og så smuttede hønen ud. I skulle bare se mor, hun rendte rundt i haven med en rive, for at få hønen ind igen, men det ville den ikke.

Så til sidst så lukkede mor døren op til udestuen og så spadserede den ind af sig selv. Mor fik fat på den og så bar hun den over i hønsegården, hvor den skal være

Men vi kan ikke begribe, hvordan den er kommer ud og ind i udestuen???????

Den skal hedde Hudini. Det var en mand, som engang optrådte i cirkus, Han kunne bryde ud fra alle steder. Det var noget, han optrådte med. Måske denne her høne også kan komme i cirkus og optræde, som hønen Hudin,i der kan slippe ud af alle hønsehuse.

ps: Der er kludder i min mailbox, så skal I have fat i mig, så må det blive sms  eller telefon,

20 januar 2015

Pjevs 20 januar 2015

Tænk engang, der sad et egern i træet lige uden for musikstuen

Det vil jeg ikke have

Jeg har haft så travl med at holde øje med det, at jeg er dødtræt.

Fra udestuen og til soveværelset, fra soveværelset og til broen, over til vaskemaskine, ind i hønsehuset og ud igen og så ind i vindueskarmen i stuen

Der har ikke været ro hele dagen’

Somme tider var det Vimmer, der sov og mig der lyttede og når jeg så løb, ja, så vågnede Vimmer jo også og så løb hun med, eller også så var det Vimmer, der hørte noget og så styrtede vi begge to afsted igen

Og man glider på mors glatte gulv, når man har fart på.

I år har vi slet ikke haft tæpper på gulvene

Det nye gulv er så flot, at det ville være synd at lægge tæppe på

Farven hedder kastanje brun og den er mørkebrun og flot. Mor havde set i et fjernsynsprogram, hvor godt det så ud med mørke gulve, så derfor lagde hun sådan et over hele gulvet i den store stue.

I soveværelset er gulvet lyst og næste sommer vil hun lave Jespers værelse ligeså fint med lyst gulv. I entreen og i musikrummet er der små fliser, som hedder klinker, på gulvet

Og i køkkenet er der lyst gulv og mor har selv lavet det hele. Hun synes, at det er sjovt at gøre det hele selv.

Jeg synes, det er sjovt at være med.

Jeg elsker, når det hele roder og når møblerne sådan bare står i et hjørne og man kan klatre rundt i det

Somme tider falder man ned, men jeg har da ikke slået mig alvorligt endnu og somme tider er der for langt ned, så hyler man bare på mor og så kommer hun og hjælper.

Når så møblerne skal på plads, så kommer det allersjoveste, så skal man blive siddende og holde godt fast, for så får man en køre tur hen over gulvet,

Det er sådan en leg vi har.

Så nu er det egern der igen. Men mor har vist mig en hemmelighed. Oppe i det store træ, som vi kan se fra kontoret, der har egernet bygget en rede , Den kan man se, nu hvor der ikke er blade  på træerne og egernet hopper frem og tilbage med grene for at bygge reden større og bedre

Måske skal den bo der i sommer og have små børn deroppe.

Så kan jeg sidde på skødet af mor og kikke på det. Den må gerne være deroppe, for det er ikke lige uden for mine vinduer, så bliver det bare sjovt at se på den. Det er højt oppe over hønsehusets tag.

Mor havde en hel trillebør fuld af flis med op i udestuen i går og hun gav kaninerne en lille smule. Det var jó meningen, at de skulle gå rundt på det, men tænk engang, de begyndte lige med det samme at spise af det, så nu er jeg en smule bekymret for om de få ondt i maven. Det ser ud som om de synes, at smager godt.

Mor siger, at hvis de spiser det, så er det, fordi de kan tåle det. Sådan noget ved kaniner godt.

Så er de klogere end mig, for jeg får tit ondt i maven, når jeg spiser noget, som jeg ikke kan tåle. Så får jeg racermave. Det er, fordi jeg er sart.

Det er Vimmer ikke. Hun spiser alting og hun drikker vand fra vandpytterne ude på gaden og det er noget griseri.

21 januar 2015

Ih hvor er det altså dumt

Mor kan ikke skrive på sin mail—den vil ikke---I dag vil hun prøve at finde e’n, som kan hjælpe hende med det.

Måske den unge mand nede i computerforretningen ved, hvordan man gør

Mor vil ringe og spørge ham.Eller måske den unge mand nede ved bilen, han kan sikkert også fikse den .Ellers kan mor jo ikke skrive til alle de mennesker, som skriver til hende.

I går kom der en flink mand fra Falck. Han satte bilen i gang, så mor kunne køre den til service.

Heldigvis var der ikke mus, som havde bidt ledninger over, det var vi ellers bange for.

Nu skal den bare efterses, så den kan komme ned til det, der hedder syn.

Det er nede i Stæremosen

Der har jeg været med en gang. Manden hejser bilen højt op i luften og så går han ind under den og ser efter, om den er rask. Mor går også med ind, fordi hun siger, at hun vil også gerne se, hvordan bilen ser ud på maven.

Jeg synes, at hun er utrolig modig. Tænk, hvis bilen pludselig falder bum ned i hovedet på hende eller spytter olie i hovedet på hende.

Jeg tør bestemt ikke.

Manden lyser og banker og til sidst så kører han en lille bitte tur i bilen—i vores bil---- og når han så kommer tilbage, så skal mor betale penge og så får hun et papir og så varer det længe, før bilen skal det igen.

Det er for at sikre, at bilen ikke er for gammel

Mor skal også efterses, men det er hos dr Faber. Men det er næsten det samme, for han lyser og banker og hejser hende op og så skal hun betale penge og så får hun et papir og så er det slut.

Det er for at sikre sig, at mor ikke er for gammel.

I går var vi nede og fylde papir i skraldespanden hos manden in nr 14.Det er ham der er ude at rejse til Indien. Det er så langt væk, at han ikke kan fylde sin skraldespand og så har mor lovet ham, at det vil hun gøre. Så tror alle mennesker, der kommer forbi, at der er nogen hjemme i huset og så er der ikke nogen, der stjæler noget

Smart ikke. Mor skal også tømme postkassen, så den ikke bliver fuld af papir. Det skal hun også et andet sted på vejen. Hun skal også skrabe kloarken fri for blade så der ikke bliver en sø. Det gjorde vi, da det regnede i forgårs. Mig og Vimmer var med og Vimmer pjaskede selvfølgelig vildt rundt i vandet. Det sprøjtede til alle sider og både mor og mig fik det snavsede vand på os. Men da mor så havde skrabet på risten et stykke tid, så sugede den vandet med et ordentlig sug.

 Det kunne Vimmer ikke forstå.

Hun hylede og skrabede efter vandet, som løb væk. Det så for resten sjovt ud, for der kom sådan en sjov rund vand-ting, som sugede det hele ned i kloarken og det gik hurtigt,

Der kom også blade sejlende, med dem tog mor væk med skovlen, så det ikke stoppede igen.

Før vi gjorde det, var der en sø på vejen, men lidt efter var alt vandet løbet væk.

Mor er sådan en slags vejpoliti.

22 januar 2015

Det har været snevejr i nat.

Jorden nede i haven er helt hvid og Sørens nye tag er også helt hvidt

Vi fik ikke lagt taget på musikstuen i går, fordi det begyndte at regne, men vi fik båret alle brædderne ind i musikstuen, så de lige er parate til den dag, hvor der ikke er is på taget

Mor kan jo ikke gå rundt deroppe, hvis der er is, så falder hun bare ned, og så slår hun sig.

Den der brevkasse på computeren, den virker stadig ikke ,men mor ringede til firmaet i går og de sagde, at det var deres skyld og at det først ville komme i orden på fredag.

Så må vi jo vente på det, i mellemtiden så må de mennesker, som vil skrive til os, skrive det her, for min dagbog, den virker fint.

Bilen er på hospitalet for at blive set på. I morgen skal den til det, der hedder syn og så skal den jo være i orden .

Nede ved garagen der står en helt fremmed bil, som mor har lånt. Men hun vil ikke køre rundt i den, fordi det bare er e’n, som hun har lånt. Så når vores egen bil er færdig, så kører hun i den fremmede bil op for at hente den .

Bente harmonika ringede i går, nu er det hende, der har lungebetændelse og hun hostede, så man næsten ikke kunne snakke med hende. Hun fortalte om spilleriet på centret og ville have mor til at spille på mandag,

Mor ved ikke rigtig om hun vil det, så hun sagde:” måske” til Bente.

Så ringede Birte fra harmonika og mor og hun snakkede så længe, at jeg til sidst syntes, at det var nok.

Så hapsede jeg forsigtigt mor i ærmet for at sige, at hun også skulle snakke lidt med mig, men så blev hun vist vred, for hun sagde sådan rigtig skrapt:” ned” og så puffede hun til mig.

Det kan jeg ikke lide, at hun gør, så jeg blev faktisk meget bedrøvet.

Jeg gik hen i sofaen og der lagde jeg mig og viste mor de der store ” kede af det ” øjne. Så holdt hun op med at snakke med Birte og kom hen til mig.

Så nu ved jeg til en anden gang, at det er sådan jeg skal gøre.

Mor syr om aftenen på et stykke stof, som hun har strikket. Hun syr rigtig mange farver på og hun siger, at når hun er færdig med at sy, så kan der blive en pude til sofaen ud af det .Jeg tror faktisk bare, at hun syr det, fordi det er sjovt.

Al julestadsen er nu pakket sammen og lagt i det lille pulterkammer i entreen.Så nu skal vi til at rydde Jespers værelse og så skal der lægges nyt gulv derinde. Det kan man jo gøre, selv om det er koldt udenfor .

Der er en masse dyner og kasser derinde og de skal selvfølgelig ud først. Jubiiii, så bliver der noget at lege med imens.

23 januar 2015

Pjevs 23 januar 2015

Nu er det snevejr. Der er helt hvidt udenfor og koldt.

Kaninerne kan vist godt lide at være i udestuen, for der blæser det ikke på dem og de har masser af halm at putte sig i, men alligevel vil jeg hellere ligge i sengen hos mor.

Det er vist, fordi der er forskel på hunde og kaniner.

Men jeg har nu alligevel set på fjernsynet, at der er nogen mennesker, som binder deres hunde med en jernsnor til et lille træhus og så skal de være der altid

Også når det er koldt

Men måske det er sådan nogle hunde som Vimmer, der løber deres vej og ikke kommer, når man kalder på dem. Det kan man jo ikke vide.

Men jeg kunne da ikke nænne at lade Vimmer være udenfor altid og ikke kunne hygge sig med mor i sofaen om aftenen. Uh

I dag skal bilen til det, der hedder syn. Den skal kikkes på maven af en mand nede i Gilleleje i eftermiddag, men først skal mor ned til havfruen med 44 æg.

Tænk, at hun kan spise så mange æg. Måske hun deler med nogen, som hun kender.

Vores egne høns er begyndt at lægge æg igen, så i dag skal hun have nogle af vores egne æg.

De andre, de er fra Mads Muko’s far.

Han har fået nye høns og de går inde i stalden der, hvor Mads Muko boede

Det kan de rigtig godt lide, så de lægger æg hver dag

20 æg fra 20 høns.

Så kører mor ned og køber æg af Jan og så sælger hun dem videre til Havfruen.

Så bliver Jan glad, fordi han sælger æg og havfruen bliver glad, fordi mor sælger æg til hende og damerne, som skal have klippet eller krøllet hår, de bliver glade, fordi de kan købe æg hos havfruen

På den måde bliver mange mennesker glade. Så bliver mor også glad og når mor bliver glad, så bliver jeg også glad.

Mor vil male et billede i dag, siger hun. Det er på tide, fordi det er så længe siden, at hun har malet.

Hun vil måske male noget med sne på. Så skal der en plastikdug på bordet, så der ikke kommer maling de forkerte steder. Mor kan godt lide at male billeder. Nede på plejehjemmet Bakkebo står der en masse billeder, som mor har malet. De har hængt på væggene dernede, men nu skal der andre billeder op på væggen, så nu står de bare og venter på at mor kommer og henter dem.

Det må vente, til vi har tid, siger mor. Der er ikke noget, der haster.

For resten.

Den der høne, som bliver ved med at løbe sin vej, den lå ude i hønsegården i går og var blevet til en kold engel. Det var, fordi den havde glemt at gå ind i hønsehuset, når den skulle sove. Så havde den siddet og frosset ude i hønsegården

Det var jo dumt.

Mor har samlet den op og nu er den væk. Den er nok i hønsehimlen og der tror jeg ikke, der er frost og sne. Der er sikkert dejlig varmt, tror jeg.

Mon den så lægger æg der ????? Hvem bruger så dem ????

Der er så meget, en lille hund ikke ved

24 januar 2015

Pjevs 24 januar 2015

Der er stadig sne ude i haven. Det bliver heller ikke i dag, at vi skal lægge taget på musikstuen.

Heldigvis er det kun det øverste lag, der er blæst af, så det regner ikke ned----hvis det altså regner!

Det gør det ikke lige nu, der ligger is på taget og det ser flot ud.

Vi har det dejlig varmt inde i huset.

Mor har taget den grønne trøje på i dag. Så jeg gøede lidt af hende i morges, fordi jeg ikke kunne kende hende

Men hun havde også vasket hår og havde sådan en lyserød ting på hovedet.

Så bliver jeg usikker.

Jeg er vist en nervøs lille e’n, somme tider

Så tog mor den der lyserøde ting af og så sagde hun:

”Tag det bare roligt, det er mig.”

Så blev jeg en lille smule flov og gemte mig under dynen

Mor vil klippe min pels på numsen i dag

Den er alt for tyk og så er det svært at børste den pænt

Det er ikke sådan, at jeg skal sommerklippes, nej nej

Det er bare studses, siger hun

Det betyder, at totterne, som klumper sådan sammen, de skal klippes af

Når jeg er færdig, så bliver det næsten ikke til at se, det har hun lovet mig.

Det bliver nu også rart at få dem væk, for når hun børster mig, så river hun sådan i totterne for at få dem børstet pænt og det gør ondt.

Det værste er, at så skal jeg op at stå på bordet og det kan jeg ikke fordrage

Ganske vist får jeg er af de røde håndklæder at stå på, men jeg synes alligevel, at det er rigtig væmmeligt at stå deroppe, for så kan man jo heller ikke rende sin vej, hvis man fik lyst til det

Men det er måske netop derfor, jeg skal stå der.

Vi skal bage kage i dag. Det elsker jeg.

Huset kommer til at dufte af kage over det hele. Det er egentlig ikke, fordi jeg er særlig vild med kage, men duften. Uhm.

Det er vist nok en kage med kokos og chokolade, vi skal bage.

Så får både mig og Vimmer en stol at stå på, så vi kan følge med. Man må ikke kravle op på bordet, imens hun bager. Det er noget griseri, men man må stå på bagbenene på stolen med forpoterne på køkkenbordet og kikke med.

Når kagen så er færdig, så skal den ind i varmen i ovnen

Ovnen bliver vældig varm, så den må man ikke røre.

Det gør vi heller ikke, for når man stikker snuden derhen, så kan man mærke, at den er varmere end kakkelovnen og så skal man nok holde sig væk.

Når så kagen er færdig så skal bageovnen stå åben og så kommer varmen og bageluften ud i køkkenet.

Ih hvor jeg glæder mig.

25 januar 2015

Pjevs 25 januar 2015

Snevejr og frost igen

Nu er det rigtig vinter

Rulle, rulle, rulle

Vi var ude at gå tur i snevejret og mor var lige ved at falde, fordi hun gled i en vandpyt, som var frosset nede under sneen, så fremover går vi inde i græsset

Rulle, rulle, rulle,

Jeg elsker det

Det var Vimmer, der begyndte

Kan I huske, at jeg fortalte om det i sommer, da det var så varmt, så kunne man smide sig i græsset, hvor der var skygge og rulle rundt

Nu gør vi det samme i sneen

Det er sådan en sjov fornemmelse, når sneen kilder inde under pelsen

Til sidst blev Vimmer helt hvalpe-fjollet

Hun hoppede op og bed sig fast i min gå-snor og lod sig slæbe i sneen, men så blev mor bare stående, til hun holdt op med det igen

Jeg kan da ikke vade rundt med en fjollet lillesøster hængende i min snor.

I går aftes hældte opvaskemaskinen vand ud på gulvet i køkkenet.

Nå, sagde mor, da hun så det.

Så kan vi vaske gulvet samtidig og så hentede hun gulvskrubben

Hun blev slet ikke gal. Hun vaskede bare gulvet, så her til morgen er det så fint, så fint

Alle kludene har hun puttet i vaskemaskinen i badeværelset og fordi vi huskede at lukke døren derovre, så er den ikke frosset, så den er allerede gået i gang med at vaske.

Når så vasketøjet er færdigt, så hænger hun det op på på nogle snore ude i køkkenet

Ovre i badeværelset der står en maskine, som kan tørre vasketøj, men mor siger, at den bruger alt for meget strøm, så den står bare og keder sig.

Vi har lige fået regningen for strøm og den var ikke særlig stor. Det er, fordi vi sparer.

Til gengæld var der en dyr, dyr e’n fra bilens tur til servicecentret. Men bilen fik ros, da mor kørte den til syn. Den var rigtig fin og i orden og han sagde, ham manden, at det var det allerbedste sted at få repareret sin bil, fordi de var så dygtige. Så det ringede mor og fortalte dem, det blev de glade for at høre.

Mor havde endda lånt en bil at køre i, mens vores bil var deroppe og det var helt gratis.

Så nu har vi betalt den regning og så er bilen helt i orden. Den har fået nye bremser og nogle nye plader inde bag ved hjulene og skiftet olie og kikket efter alle vegne og nu er den lige så god som en ny bil. Der var ingen mus i den og der var heller ikke spist noget, så dem har vi fået jaget væk. Heldigvis.

Der er musefælder i bilen og en hyler, som musene ikke kan lide, så det er nok den, der har jaget dem væk.

Men i dag tror jeg til gengæld, at der er en mus i køkkenet

VI roder inde under glasskabet og lige nu er der en masse rod på køkkengulvet, som mig og VImmer har lavet.VI må godt lidt, men hvis vi bliver ved med at rode, så siger mor stop og så er hun ved at blive vred.

26 januar 2015

Pjevs 26 januar 15

I går aftes fik vi nye gnaveben. Altså ikke kødben, men dem, som man kan have rigtig længe

De var smadderstore og jeg tog mit med ind i sengen, fordi jeg var så glad for det.

Vimmer gemte først sit i sofaen, men da hun så, at jeg havde opdaget det, så skyndte hun sig at spise en hel masse af det

Så fik hun ondt i maven og her til morgen har hun kastet op.

Det synes jeg, at hun har fortjent, når hun er så grådig.

Mor nåede lige at lægge en klud ind under hende, så hun ikke kastede op på det rene senge tæppe.

Æv VImmer, det er ulækkert.

I går ville mor bage den kage, som hun havde lovet. Der skulle karamel glasur på og vi havde alle sammen glædet os. Men da hun så kikkede i opskriften, så skulle der æg i og hønsene havde ikke lagt nogen, så nu må vi vente, til de gør det

De er ikke så dygtige til at lægge æg, fordi det er vinter. De tre gamle høns lægger næsten aldrig æg og de brune, som var babyer sidste år, de skal først til at lære det.

Mor skal køre for Jan bondemand i eftermiddag, så kan hun købe æg af Jan og så kan vi bage den kage,

Jan mangler både halm og foder til kaninerne, så mor skal have traileren på.  Den er fuld af en masse ting, som skal på lossepladsen, så det kan de gøre samtidig. Hun skal også købe gas hos Silvan, så kan Jan hjælpe hende med det.

Hun skal også ud til Bibi, det er fordi alt Bibi’s tøj skal ordnes og det er hun ikke god til selv. Mor kan godt lide at ordne hendes tøj. Bibi har en masse pænt tøj, men hun smider det de forkerte steder, når hun har haft det på og så kan hun ikke finde det igen. Så lægger mor det på plads og stryger og vasker det for hende. Hun skal også ordne guldfiskene.

De grisser på akvariets sider, så kan man ikke se fiskene. Bibi giver dem mad hver dag og det er hun vældig dygtig til, så guldfiskene vokser og bliver store.

Hr Olsen, som er Bibis kat, han vil gerne spise dem, men det kan han ikke, fordi der er låg på akvariet, som de svømmer i. Men han sover oppe på låget og nu har han fået noget, der klør på maven, fordi varmelampen har brændt ham

Det er dumt-

27 januar 2015

Pjevs 26 januar 2015

Hov, jeg fik vist skrevet en forkert dato på hjemmesiden i går. Det skal mor nok rette om lidt.   

I dag skal hun ind til doktor Faber, fordi hun skal have nyt kørekort.

Nu har bilen fået nyt kort og så skal hun også have det.

Der er en mærkelig lyd i huset, det siger bumle bumle bumle. Det har jeg aldrig hørt før, men det er, fordi det blæser.

Det er de tagplader, som blæste ned i stormen. De står op ad lågen i musikgården og når det så blæser, så vipper de lidt og så siger de den der fremmede lyd.

Mor siger, at det er fint, for når de står der, så kan de da ikke blæse ned fra taget

Nu er sneen væk, så måske kan mor lægge de nye plader på snart og de er lavet sådan, at de aldrig mere blæser ned. Og så sagde manden i Silvan, at der var garanti på dem. I 15 år ville det ikke regne ned fra det tag og det ville heller aldrig mere blæse ned.

Ja, vi får se.

Det ville være dejligt, for jeg kan ikke fordrage, når hun kravler på taget. Så kan jeg kun se hende, men ikke nå hende og jeg bliver så bekymret.

I dag skal musikstuen gøres i orden, for Hans Nilsson kommer i morgen og spiller og så skulle der gerne se pænt ud.

Der skal både lægges ting på hylder og der skal vaskes gulv, fordi mig og VImmer, vi går jo ud i musikgården den vej og når vi så kommer ind, så træder vi mudderfødder på gulvet.

Der er sådan nogle fliser på gulvet. Dem har mor lagt. De er temmelig flotte, synes jeg og når hun så vasker dem, så smører hun sådan noget på, så de bliver blanke og fine.

Når hun så har gjort det så skal der tørre og så må man ikke går derind, selv om man står og banker på døren

Fra musikstuen er der ingen hundelem, så hver gang man vil derud, så skal man sige det til mor, eller også så skal man banke på døren. Så kommer hun for det meste og lukker op. Jeg har været derude her til morgen. Vimmer havde lavet en prut derude i går lige midt på brædderne

Det er  ulækkert. Jeg hopper ind i bedet bag ved grantræet, så er man mere privat, synes jeg.

Mor har sådan en skovl, som hun fjerner Vimmer prut med. Den står derude og bliver kun brugt til det. Næste gang mor laver flis nede i haven, så skal der flis på brædderne derude, for de bliver glatte at gå på om  vinteren.

Lige nu kører vaskemaskinen med håndklæder og den slags. Så spiser hun morgenmad og lægger puslespil og skriver min dagbog og så er dagen i gang.

28 januar 2015

Pjevs 28 januar 2015

I dag hedder det tøvejr, det drypper fra taget og træerne og det er smaddermørkt om morgenen

Jeg har lige prøvet at tigge om et gnaveben hos mor, men hun sagde bare : ”gå ned med dig , du får ikke noget lige nu”. Så nu har jeg lagt mig hen foran kakkelovnen og prøver at se gnaven ud.

I går var mor hos dr Peter Faber og han skrev de papirer, som mor skal bruge for at få det nye kørekort. Det skal hun køre til Helsinge efter i dag.

Det er, fordi rådhuset er flyttet fra Gilleleje og til Helsinge. Men så kan hun købe ind samtidig, så det gør ikke så meget.

Vi er begyndt at gå med meget længere snore, når vi går tur. Det er lidt besværligt, fordi man kan få snoren rundt om benene, hvis man ikke passer på, men det er, fordi Vimmer skal vænne sig til at gå langt væk og så komme igen, når mor kalder. Det går faktisk meget godt.

Så kalder mor og så kommer Vimmer hen til hende og vrikke med halen.

I går blev hun helt fjollet, fordi hun fik ros og så begyndte hun at bide i min snor og hive i den, ligesom hun gjorde, da hun var lille.

Mor syntes vist, at det var sjovt, for hun hev igen og sagde:” kom så, kom så”, men for mig er det ikke sjovt, for det hiver jo også i mig, så jeg ville ønske, at de ville holde op.

Mor har lovet, at vi vil tømme Jørgens postkasse oppe i nr 14, mens han er i Indien og der bliver ved med at være breve fra hans bilfirma, så i går ringede mor og fortalte, at de måtte vente, fordi Jørgen var i Indien.

De blev rigtig glade for at få det at vide og sagde mange tak til mor.

Der var også et brev fra hospitalet, så der ringede mor også til. Det var ikke så vigtigt, sagde de.

I dag kommer Hans Nilsson og skal spille harmonika med mor. Det er ikke så tit, han kommer, fordi han er ikke rigtig rask, men når han så kommer, så gør han sig umage og han er ved at blive dygtig. Vimmer går stadig ind i seng, når han spiller, men det gør jeg faktisk ikke længere. Jeg ligger i sofaen og lytter og hvis det bliver for slemt, så går jeg bare ud på terrassen.

Når han så er gået, så kører mor til Helsinge efter det kørekort. Måske får jeg lov til at køre med----hvis jeg altså gider.

29 januar 2015

Pjevs  29 januar 2015

Godmorgen

Jeg har sovet smaddergodt. Det var nok, fordi vi gik en rigtig lang tur i går eftermiddags ned til skrænten, hvor mor kikkede ned til de store bølger.

Det tør jeg altså ikke

Vimmer skulle selvfølgelig helt ud på kanten for at kikke og det blæste sådan derude at hendes ører flappede i vinden. At hun tør

Men hun synes, at alting er morsomt.

Oppe på vejen ligger der en stor vandpyt. Den vadede hun selvfølgelig lige ud i og pjaskede rundt. Hun blev dryppende våd og mor måtte tørre hende med det røde håndklæde, da vi kom hjem

Nu ligger håndklædet parat i udestuen, så vi bare kan bruge det, uden at skulle igennem stuen først

Det er ret smart.

Jeg tror ligefrem, at hun kan lide at blive tørret, for hun kommer selv, når mor tager håndklædet frem

Ellers har hun altid mægtig travlt for at komme ind i varmen og for at få den bedste plads ved kakkelovnen

Efter sådan en lang tur, så bliver man dejlig mat i sokkerne og mor satte sig også lige med det samme i hvilestolen. Jeg hopper selv fra sofaen over til hende

Det tør jeg godt, for hun er parat til at gribe mig, hvis det skulle gå galt.

Der var temmelig langt at springe i går, fordi hun havde skubbet stolen, da hun vaskede gulvet, men jeg klarede det

Jeg er en superspringer---altså ikke, når det går opad fra gulvet og op i stolen, så er jeg for tung i numsen, men fra sofaen og lige over i favnen på mor, det er jeg godt til.

Det kan Vimmer ikke finde ud af, så står hun nede på gulvet og piver, mens jeg bliver puttet i mit eget tæppe oven på mor.

Så prøver hun at springe fra gulvet, men det er for svært, for gulvet er glat.

Somme tider går hun over i den stor sofa i stedet for, men somme tider så tager hun tilløb og så kommer hun flyvende lige over i hovedet på mig og mor. Så skal vi være under tæppet begge to.

Heldigvis er hun så urolig, så hun vil hurtigt ned igen og så putter mig og mor. Jeg bliver pakket ind i mit tæppe. Mor siger, at jeg ligner en gammel kone, fordi tæppet er helt oppe over mit hoved. Men jeg er da lige glad, der er jo ikke nogen, der ser det og det er så dejligt.

Så siger hun:” ah, det var dejligt” og så lægger jeg mig ned og putter lige med det samme. Så ligger vi stille meget længe

Somme tider så synger mor en sang for mig og så bliver jeg varm og glad og søvnig.

Så er det dejligt at være en lille hund.

30 januar 2015

God morgen, verden

Nu ligger der sne i vores have og på terrassen og det er kooooooldt.

Der er dejlig varmt inde i vores hus.

Mor siger, at hun har fundet lige det, der skal til, for at vores hus ikke er pivkoldt om morgenen og der bliver hurtigt rigtig varmt om dagen.

Nu har vi frakker på, når vi går tur. Det er sådan nogle blå nogle med hvidt varmt fo’r i. Man ser ikke spor fjollet ud i dem.

Men I skulle bare se den lille hund ovre fra næste vej. Den havde vist fået frakken i julegave.

Den var stribet i mange mange  farver.!!!!!

Stakkels hund, den så også flov ud.

Godt det ikke er mig. Man skulle tro, at det allerede var fastelavn.

Mor var sød ved den og sagde : ” Nej, hvor er du fin” og det syntes dens mor vist også, for hun smilede

Men det var den bestemt ikke, den så bare forfærdelig ud.

Godt det ikke var mig.

Nu er denne her måned snart brugt op. Det er gået hurtigt.

Vi har egentlig ikke brugt den til noget særligt, vi har bare hygget os .

Taget på musikstuen må vente til det bliver forår, for enten ligger der sne og is deroppe eller også er det sjaskende vådt.

Men nu er pladerne parat og der er lavet huller i dem, lige hvor det skal være, så en skønne dag så lige pludselig, så er det tag-dag

I dag er det hygge-dag .

I går ordnede vi noder til på mandag med Harmonikabanden. Der var mange noder, der skulle findes, men nu har mor sat alle noderne i orden, så det var ikke så svært og hver gang hun fandt den, hun ledte efter, så sagde hun YES meget højt.

Det betyder vist

Næh, hvor er jeg glad, fordi det nye system virker.

I dag skal vi pudse vinduer inde i huset. Ikke ude for det bliver bare til is. Men inde kan man godt gøre det. Jeg ved godt, hvordan man gør. Man skal have varmt vand og klude og så en skraber. Først vand på, så bruger man skraberen og så tørrer man med kluden. Men inden man gør det, så skal alting væk fra vinduet og bagefter skal det hele sættes på plads igen.

Men så bliver det også flot. Mor vil vist også bytte rundt på nogle lamper.

Vi har sådan en flot en men den hænger i en krog hvor man aldrig ser den , så den skal bytte plads med den som der var lys i til jul. Så ser stuen helt ny ud igen.

Der er også en plante som står på gulvet henne ved vinduet. Den trænger til omsorg, siger mor. Det betyder, at den skal pusles og måske have ny jord og den slags. Til sommer skal den ud i haven og lave blomster.

Hele forhaven er næsten færdig med at blive savet ned.
lige nu ser det temmelig sjusket ud, men det bliver bedre til foråret. Mor har fliset en masse til havegangen og til hønsehuset og til trappen og terrassen . Det næste der skal have flis, det er hønsegården, for der bliver så mudret, når det regner og så bliver hønsene snavsede og våde og det ser ikke pænt ud.

31 januar 2015

31 januar 2015

Så nu er den måned brugt op. Det gik hurtigt.

Den næste måned hedder februar,men det er for svært at sige for min mund, så jeg nøjes bare med at sige vuf, når mor prøver at lære mig det.

I går legede vi ”fang mig” inde i stuen

Det er smaddersjovt, men man bliver forpustet af det og Vimmer gø’r hele tiden, bare fordi hun synes, det er så sjovt.

Mor prøver at lære hende, at det ikke er nødvendigt at larme sådan, men det er vist svært for hende at forstå.

Det er lige som, når vi skal ud at gå.

Så vimrer hele hendes krop og så bjæffer hun, så man får ondt i ørerne.

Når vi så først har fået snoren på, så holder hun op.

De sidste på dage har vi selv gået ned til lågen. Så siger mor:” vent” og så venter vi, til hun er klar.

Så står Vimmer og ryster, fordi hun gerne vil være så artig.

Jeg venter bare.

I dag er det en lørdag og måske skal mor til pyramidekoncert i Gillelejehallen. Det er kun, hvis hun rigtig har lyst.

Så møder hun Kirsten, som i forgårs sendte os blomster og chokolade og et sødt, sødt kort, fordi mor har været syg.

Det hang nede på lågen i en pose, da vi skulle ud at gå.

Det var rigtig pænt af hende at tænke på mor. Mor blev meget glad for det.

I går lavede mor printeren færdig. Hun havde skilt den helt ad og ved I hvad så?

Jo, det der stik, som, skulle sidde i computeren, det var vi vist kommet til at hive ud da vi jagede efter musen

Da det først kom på plads, så kørte det hele.!!!!!

I dag har hun fået noderne til en ny sang. Den skal hun prøve at spille i dag. Jeg kan godt lide, når mor spiller.

Hans Nilsson var her den anden dag og han spillede så pænt, at jeg blev liggende inde hos dem og lyttede.

Vimmer gik ind i seng som  sædvanlig

Hun er vist ikke musikalsk.

Seneste kommentarer

16.06 | 07:35

hvorfor kan jeg ikke komme ind og redigere min side,.Jeg kan komme ind og læse den .( jeg har fået ny computer)
den står under musikforsjov.dk

28.12 | 10:29

Jamen, så er det da godt, at I er en dag for langt fremme. Så forsvinder den dag da ikke? Måske er det derfor mor alligevel ikke ringede til moster Sussi i går.

13.12 | 12:21

Kære Holger, jeg synes, du er rigtig god til at skrive vrøvlevers.

01.12 | 09:00

Hej Farmor, du har glemt at skrive om Holgers tur til Glostrup hvor han besøgte Sally

Del siden