fyrværkeri over København

godt nytår alle sammen

Er det virkelig sådan, at jo ældre man bliver, desto hurtigere går tiden ??.

Var det ikke lige 2012 vi gik ind i ???

Nåh, men med et roligt tilbageblik, så har der jo alligevel været mange dejlige ting at tænke tilbage på i 2012.

Dyrene og musikken er jo blevet en fast bestanddel af mit liv heroppe i ’det kolde nord.’

Pjevs er blevet 4 år og Vimmer er nu 3 år.

Det har gjort hende blidere, men hun har stadig en kolossal appetit på livet,

Forleden dag stak hun af og blev væk i 7 timer.

I kulde og sne.

Hun vendte træt og forkommen hjem og bad om at komme ind og så kan man jo ikke hive hende i ørerne og skrige: fyyyyyy, når hun slikker en i ansigtet og siger: her er jeg.

Hun er i aktivitet hele dagen, følger mig i tykt og tyndt, leger med den store kanin Rasmine i hønsehuset og jager mus på broen.

Den foretrukne siddeplads er for øjeblikket bordet i udestuen. Derfra kan hun se ned i haven og holde øje med naboen og den lille vilde kanin, som stadig opholder sig i haven.

Pjevs er blevet en sat ældre dame. Hun springer ikke gerne rundt i møblerne, men lader sig gerne hjælpes derop med et skub i bagen.

Endelig oppe udser hun sig de bedste puder, ruller sig sammen og slumrer fredeligt .

Hun har en sart mave ,får diarre’, hvis hun spiser noget usædvanligt.

Den 24 december slugte hun en lille sangfugl med næb og kløer.

Vi kom ikke på juleferie hos Pernille i Skanderborg ,Men brugte de næste dage til at tørre op efter hende og til at trøste den pivende vovse.

På tredjedagen kastede hun resterne af fuglen op .Det hjalp på helbredet, men maven reagerer stadig voldsomt.

I hønsehuset trives de fem kaniner. Store Rasmine leger gerne med hundene og aftvinger sig respekt, når hun ryster med de store ører. Sandra’s kanin går med to dejlige unger lige nu. En hvid og en broget.

Det er kolonihavens hvide kanin, der er far til dem.

Og så sidst, men ikke mindst.

Jeg er blevet mor til en tyrekalv!!!!

.Mads Ferdinand Muh. Han er sat i pleje på en af gårdene ude på Græstedvejen.

Han er lige blevet kastreret, så han ikke generer kvierne .Han er nu tre måneder og er allerede vokset betragteligt.

I kolonihaven er det vinter. Snedriverne har ligget højt op ad døren. Lige nu er de væk,og de første grønne spirer tror, at det er forår.

Det er vist en fejl. Men i udestuen kan man sagtens spise sin frokost, bare man beholder frakken på.

Det er tredje sæson mit lille hus og jeg går ind i. Jeg er fortsat meget begejstret for livet på Æblevej. Jeg er kasserer i kolonihaveforeningen. Det har givet en del bøvl, men det kan vel læres.

Den første december 2012 tog jeg hul på 25 liter æblevin lavet på æblerne fra haven deroppe. Vinen er fin og klar og har en dejlig smag og farve.

Det har givet lyst til at prøve igen, så lige nu bobler en ballon med brombærvin og en med druevin.Blop blop.

Under storm-gæringen i starten dufter huset som et bryggeri.

Jeg er nu i vid udstrækning selvforsynende.

De sidste kartofler blev spist i går og nye er parate i gro-spandene i udhuset.Rødløgene gav et stort udbytte , jeg har til hele vinteren. krydderurterne står friske i udestuen i store potter og i dag kan jeg spise grønkål fra haven.

Fryseren er proppet med tomatpure’ og friske blommer, æbler ,stikkelsbær og brombær. Under loftet i udestuen hænger tørrede urter plukket i sommer og brugt nu til en duftende te.

Lige nu er haven jo i vinterhi, men den er pyntet op med masser af lyskæder. Om en måned, når solen får mere magt, så skal solcellelamperne erstatte kæderne .

Jeg gled på trappen ned til haven i efteråret. Vred skulderen af led i højre side og forstuvede venstre hånd. Derfor er haven endnu ikke ryddet for staudetoppe,men den bliver ordnet, inden det hele begynder at gro igen----stol på det .Skulderen giver stadig problemer, det kniber med at løfte, men så må jeg jo bruge den venstre.

Jeg har ordentlig fået gang i harmonikaen .Den har ellers været forsømt i nogle år til fordel for klaveret, men nu spiller jeg sammen med nogle dejlige mennesker i *Harmonika banden* i Helsinge hver mandag .

Det er hyggeligt og sjovt.

En gang om måneden spiller vi så til *koncert*, hvor folk kan synge til.

Desuden farer jeg rundt på plejehjemmene og underholder de gamle.

Første søndag i advent spillede jeg udendørs med et par fra *Harmonikabanden* til juletræs-tænding udendørs i fem graders kulde. Fingrene var stivfrosne, men alle var glade for at høre ’Søren Banjomus’.

I december spillede jeg ’ud af huset’ 21 gange !!!

Nu er julenoderne lagt væk for i år og der venter nye opgaver.

Blandt andet en kabaret i Helsinge i anledning af et jubilæum.

Såååå-

konen på landet keder sig ikke .

Alt dette bare for at ønske venner og bekendte et rigtig glædeligt og godt nytår fra

Det kolde nord

Lisbet

1 januar 2013

Godt nytår, skal man sige hele tiden i dag.Hver gang jeg ser mor komme forbi, så siger hun :godt nytår.

Jeg synes, at det er underligt.Det må da være nok med en gang.

Det var ellers godt, at mor var hjemme hos os i går. Sikken en masse BUM BUM

Først var jeg meget modig og lod som ingenting, men så buldrede det løs og så sad jeg hos mor.

Jeg rystede en lille smule, men kun en lille smule

Vimmer gøede og gøede, men til sidst ville hun også sidde hos mor.Da klokken blev 'midt om natten' gik vi ud på terrassen for at se alle de lys, der kom  på himlen.Det var ligesom stjernerne faldt ned.Mor sagde hele tiden NÆÆÆÆH, se lige det der

Men jeg kunne ikke lide det, så jeg gik ind i stuen igen.Jeg godnat tissede heller ikke i hønsegården, for lige somjeg ville derud, så kom der et ordentlig BUUUUM og så rendte jeg ind i soveværelset og gemte mig under dynen.

Mor gik rundt og kaldte: Pjevs ,Pjevs, hvor er du? fordi hun troede, at jeg var i hønsegården, men det var jeg jo ikke, jeg havde gemt mig. Til sidst så gik hun jo rundt med lygten og sså fandt hun mig i krogen bag ved  skabet.Der har jeg sovet i nat.

I dag siger det ikke bum.Måske erdet forbi

Det håber jeg .Jeg kan ikke li' det.

GODT NYTÅR

2 janur 2013

Så, nu er vi allerede på 2. dagen i det nye år. Jeg synes nu  at det fuldstændig ligner det gamle år.Det regner og regner, det er mørkt om aftenen og man må ikke tage kødben med i seng.

Nu i går aftes -ikke- så kommer jeg spadserende med mit dejlige kødben da vi skulle i seng og så -snup-. Så tager mor det og lægger det oppe på den store kommode.

:ikke kødben i sengen, sagde hun, så kan vi ikke sove

Øv,  jeg kan da heller ikke sove, når jeg både kan se og lugte det ben

se lige os.Man kan kun se numserne .Vi leder efter mus ude på broen.

se lige os.Man kan kun se numserne .Vi leder efter mus ude på broen.

Bare nu Vimmer ikke snupper det

Så rendte jeg rundt der i mørket for at se, om jeg ikke kunne finde et til ben,men der var ikke flere.Øv Øv og atter Øv-

Her til morgen har jeg fået det tilbage.-Når det er dag, må jeg gerne have det .Også inde i sengen.----vist helst ikke-

I går var mor på taget af musikstuen igen

Det bliver ved at dryppe derinde og det er ikke så  godt.Det nye tag ligger så fint, så fint, men dermå jo alligevel være et hul. VI tror, at det er oppe ved den lille skorsten, så nu vil mor prøve at male der med noget, der hedder tjære.

Hun må helst ikke kravle rundt deroppe, når det regner, jeg er bange for, at hun falder ned.Hvis hun så går i stykker, hvem skal så gå tur med mig?

3 januar 2013

Så er det hverdag igen. Vi er oppe, før det er lyst, fordi mor skal køre svømmebus til Helsinge sammen med Kirsten.Jeg har været i hønsegården og gøre, hvad små hunde nu skal gøre om morgenen.

Jeg kunne se den vilde kanin ude i haven og jeg gø'ede rigtig flot af den .

Der er stor forskel på de vov'er, der kommer ud af min mule .Somme tider så siger den sådan noget pjattet og tyndt Wiuaw og somme tider, og det var lige i dag, kom der nogle kæmpestore vov'er.

Det er onkels Niels's børnebørn.Den lille bor i Estland sammen med sin far og mor.Den store bor i Danmark sammen med sin mor.

Det er onkels Niels's børnebørn.Den lille bor i Estland sammen med sin far og mor.Den store bor i Danmark sammen med sin mor.

Det lød rigtig flot, så jeg gjorde det, lige til mor kom ud og sagde: så er det nok.

Nu ligger jeg på gulvet foran kakkelovnen og nyder det

jeg ved nemlig godt, at når hun kører, så lukker hun kakkelovnen ,så det er med at nyde det, mens den er der.

Så lukker hun altså op for el-varmen i stedet, men det er ikke nær så lækkert.

I går havde vi symaskinen fremme og mor syede en hel masse.Først ville maskinen ikke sy og mor kunne ikke forstå det, men så opdagede hun jo, at det var den gamle maskine, som var i stykker, hun sad med.Så nu bliver den smidt væk, så det ikke sker igen.Hun syede på en hel masse tøj, som var lidt i stykker.

I skulle forresten se min pels.Den er så flot for tiden.Den krøller så smukt.Det er fordi, der er så meget regn i luften.

Vimmers pels, den stritter bare.Det er synd for hende, at hun ser sådan ud.Jeg prøver somme tider at slikke hende på ryggen for at se, om der skulle komme krøller, men det gør der ikke.

Så stritter den bare endnu værre.

Men egentlig , så tror jeg, at hun er ligeglad med, hvordan hun ser ud.Hun roder bare rundt i alt muligt i hønsegården og så kommer hun ind og er helt mudret og så vil hun ikke en gang tørres.Så ruller hun bare rundt i tæpperne .

Altså Vimmer.

Hvis jeg var mor, så ville jeg blive sur på hende.

 

4 januar 2013

Se- lige- Vimmer!. Hun har maven op ad og hovedet nedad.I hjørnet af den lille sofa.Altså Vimmer!

Se- lige- Vimmer!. Hun har maven op ad og hovedet nedad.I hjørnet af den lille sofa.Altså Vimmer!

ja, så er det hverdag igen

Mor var væk hele dagen i går.

Først til svømning med Kirsten, så på rådhuset for at få nyt kørekort,så med Kirsten til møde i Gilleleje og bagefter til Bibi.

Det var mørkt igen, da hun kom hjem.Det skal forhåbentlig ikke være sådan hver dag .

Der var koldt i musikstuen i morges. Vimmer havde lukket døren op ud til musikgården i nat, så nu må vi huske at låse den, så det ikke sker igen.

brrrr, hvor var der koldt.

Klaveret kan slet ikke tåle at stå og fryse.

I dag skal vi hente æg ude på landet og mor har lovet, at vi må komme med, så kan vi sidde bag i bilen og kikke ud .Måske skal vi også købe benzin.-og mad til Bibi.

Det kommer an på om VImmer er ordentlig.

Ellers kunne Vimmer jo blive hjemme og jeg kunne køre med.

Men jeg ved nu ikke rigtig, om jeg tør køre uden Vimmer.

Mor skal også aflevere æg hos frisør damen, der hedder havfruen.Der har jeg været med mor før. Hun er en mægtig flink dame.

I dag regner det ikke .Solen skinnede, da vi stod op. 

dvs- den var nu ikke helt stået op, man kunne lige se den mellem træerne .Den var kæmpestor  og 'gulerød'.Først troede jeg, at det var mere nytårsfrværkeri, så jeg gøede af den, men den sagde nu ikke bum, så det må være solen.

Nu er den ved at kravle op på himlen og så er den ikke rød mere .Nu ligner den bare en sol, der er stået op.Så varer det nok ikke så længe, før vores solceller begynder at puste varme ind i stuen og så kan vi slukke for gasovnen.

Smart, ikke ?

5 januar 2013

Mor siger, at vi er sovetryner.

Det ved jeg ikke, hvad er, for min tryne, den sover da kun sammen med mig. Men jeg er god til det der med at sove .

Lige nu er klokken 10 og jeg sover stadig.

Og hvad så???

Der sker jo ikke noget om formiddagen.Mor sidder og hænger over computeren og der er stille i huset .Det er først, når hun er færdig i 'kontoret,' at der sker noget.

Så kommer der musik og så ordner hun alle vegne .

Se lige nisserne.De hænger stadig på væggen,fordi vi troede, at Sandra kom i morgen,men det gør hun ikke,det var bare noget Jesper sagde forkert.

Se lige nisserne.De hænger stadig på væggen,fordi vi troede, at Sandra kom i morgen,men det gør hun ikke,det var bare noget Jesper sagde forkert.

I går havde vi indkøb med hjem.Foreløbig ligger der en masse på køkkenbordet og det skal på plads.

Så skal vi rode med vaskemaskinen, som ikke vil smide vandet væk og bagefter giver hun måske en lille tur.

I aften skal hun til middag hos moster Sussi, som holder 70 års fest .Men det er først, når det bliver mørkt.

 I går var jeg med i byen.Vi var en masse steder og jeg sad sammen  med Vimmer bagi og kunne kikke ud af vinduet.Vi så også  lille Mads,som nu er ved at blive en stor Mads.han var ude på sin mark og gik og spiste græs.Nede i hans stald er der 4 små kattekillinger.Vi kan ikke have kattekillinger herhjemme, fordi Vimmer og  jeg kan ikke lide katte ,men de er vældig søde at se på.

Jeg vil hellere lege med store Rasmine kanin.Hun vil altid gerne lege .Når det bliver sommer,så skal hun med til Æblehuset.Der kan hun gå og spise græs.Kaniner spiser græs som mad.

Det gør jeg ikke, jeg spiser kun græs, hvis jeg skal kaste op.

Uha, jeg blive helt utilpas bare ved tanken om at kaste op. Det gjorde jeg en hel masse i julen, fordi jeg havde spist en lille fugl.Det gør jeg aldrig mere.

6 januar 2013

Nu er hun også begyndt at gå ud om aftenen, når det er mørkt.

Hun skulle til moster Sussi's  fødselsdag .Det var mørkt og skyerne lå helt nede¨på vejen, da hun kørte.

:Pas på huset: sagde hun, ja, det er meget godt, men hun skal altså også passe på, når hun kører i det vejr. Jeg havde allermest lyst til at køre med hende for at passe på, men det er ikke for hunde. Der er to små børn med, som er moster Sussi's børnbørn og når der er børn med, så bliver Vimmer så superfjollet, så vi må hellere blive hjemme .

sikken et dumt billede .Det er mig der sover i den store sofa.Jeg vil da hellere have et billede, hvor jeg ser sød ud .

sikken et dumt billede .Det er mig der sover i den store sofa.Jeg vil da hellere have et billede, hvor jeg ser sød ud .

Dagen var ellers hggelig nok, for vi legede med Rasmine ovre i hønsehuset .Nu, hvor det ikke er frostvejr, så kan man være ude næsten hele tiden og det elsker jeg .Når jeg så er våd og kold, så banker jeg på døren ved køkkenet, så kommer mor med det sammen og lukker mig ind.

Smart ikke?

I dag skal julelysene væk fra haven.Nu er det ikke jul mere, så ser det fjollet ud.

Lige nu regner det, så det må vente, men vi slukker for strømmen .

Så skal der være en anden lampe i haven, der lyser, så det er nemt for mor at komme sent hjem.

Min racermave er væk,men det kommer temmelig hurtigt alligevel, når jeg skal prutte ,så det er ikke altid, at jeg kan nå at komme ud, når jeg skal.

Det var ok, mens jeg var syg, men det er ikke ok længere at prutte i det røde gulvtæppe.

Så siger mor lige som Vimmer, når hun er gal. ;GRRRRRRR, siger hun og så kommer hun med papir og klud for at gøre rent efter mig.Jeg kan faktisk ikke gøre for det .

Jeg skal nok lære det, mor, men der går nok lidt tid.Undskyld.

7 januar 2013

Og så fik jeg overikøbet skylden for det.

Mor havde sat uret til at ringe kl 7.30, fordi hun skulle spille i Helsinge ,men så puttede jeg så dejligt op ad hende og så kløede hun mig på maven.Det var bare så hyggeligt.

Men så faldt vi begge to i søvn og da vi så vågnede, så var det næsten spilletid, så mor fik tøjet på i en fart og spiste morgenmad i bilen.

da hun så kom hjem, så sagde hun, at det var min skyld, bare fordi jeg er så dejlig blød.Men hun sagde det på sådan en måde , som om hun mente det dejligt.

Vi er i hvert fald fine venner.Hun er rigtig glad for mig ,hun kæler og nusser og det elsker jeg.

Vi har lige været  ovre hos kaninerne.De har fået grønkål fra drivhuset.Jeg kan ikke lide grønkål.Jeg spytter det ud.

Mor vil lave grønkålssuppe med kartofler i.Hun siger, at det smager dejligt.

Det har jeg ikke lyst til at prøve,men det skal jeg.Man skal smage og hvis man så ikke kan lide det, så må man gerne spytte ud.

Men man skal smage først.

8 januar 2013

I dag er det moster Sussi's rigtige fødselsdag .

Hun bliver 70 år. Det er rigtig mange år, synes jeg. jeg er fire hunde-år, så vist nok er jeg 28 menneskeår.

I går aftes da vi skulle i seng, lavede mor noget sjovt.Det så sjovt ud ,mener jeg.

Hun gik gennem døren ud i entreen med et glas vand.Så gled hun i et gnaveben på gulvet og vandet hoppede ud på gulvet.Så gled hun videre i det og fik foden ind i gulvtæppe-frynserne.

IIIIIIIhhhhhhh, sagde hun og  vi skyndte os begge to hen for at være med til 'det sjove'.

Så væltede hun og vi kunne hoppe rundt på hende og slikke hende i ansigtet.Det elsker jeg .

Det gjorde vi længe, mens mor så efter om hun havde slået hul.

Det var der næsten ikke.

Hun havde ømme knæ og halsen havde hun banket ned i den store træstol, som hun er så gld for.Gasovnen var væltet, men det gjorde ikke noget, for den slukker af sig selv, når sådan noget sker.

Den ene  hånd blødte fra en negl, som ikke var der mere og det så rigtig flot ud med den røde farve på gulvet og på mor.

I dag har hun bind på hånden, for den gør rigtig meget ondt.

Så nu har vi samlet alle hunde-kødbenene op.De må ikke ligge på gulvet henne ved døren.

Tænk,  hvis det var mig, der var gledet.Jeg kunne jo have slået mig slemt.

Mor siger, at hun er en sej gammel tante, fordi hun ikke brækkede arme og ben.Men hvorfor skulle hun da også det?.

Det var jo bare ned på gulvet,hun kom, det er da ikke farligt og neglen den vokser jo ud igen.

Her kan I alt det sjove.Kødbenet ligger på gulvet,gavovnen er væltet .det er mig ,der står på maven af mor og Vimmer står ved mors hoved.Jeg har tegnet det sammen med mor.

Her kan I alt det sjove.Kødbenet ligger på gulvet,gavovnen er væltet .det er mig ,der står på maven af mor og Vimmer står ved mors hoved.Jeg har tegnet det sammen med mor.

9 januar 2013

Øv, det regner sådan noget tyndt vådt noget.Man kan ikke rigtig mærke det, når man går rundt i det, men bagefter er man våd helt ind på   maven.Det kan jeg ikke særlig godt lide.

jeg vil hellere have sol og varme.Ikke for meget altså, men sådan lige tilpas.

Tænk, hvis man selv kunne bestemme, hvad for et vejr man gerne ville have.

Jeg kan godt lide blæst.Rigtig meget endda.Sådan så det rigtig river ind på maven.Så plejer mor at tage os med på stranden og så fjoller vi rundt i vand og tang og bølger

jeg kan også godt lide sne, selv om man bliver kold om fødderne .Det ser flot ud og så er det hyggeligt inde i stuen bagefter.

Vi har bagt kager i dag. Sådan nogle små bløde nogle. Der skal chokolade på dem.De dufter bare så dejligt.Men vi skal først spise dem i aften, når vi skal hygge.

Men mor vil have en tur  i hvilestolen nu.Så gælder der om at komme først, så jeg løber nu.

10 januar 2013

åh, hvor er det dejligt.jeg har fået en bolle med masser af rosiner i.

jeg har fået den af mor og jeg må spise den alle vegne, for vi skal støvsuge i dag.Jeg fik den i går aftes.Lige da vi havde spist.

Vimmer fik ikke noget, for hun havde et gammelt kødben, så hun var ligeglad.

Nej hvor blev jeg glad. Jeg gnavede og gnavede og der kom de fineste krummer alle vegne, hvor jeg havde været.

Jeg tog bollen med i seng, men det gik ikke .

Snup, sagde det og så blev min dejlige bolle lagt op på kommoden sammen med Vimmer kødben.

Sådan er det hver aften,men jeg får den igen i morgen tidlig.

Man må ikke gnave i sengen, for så kan vi ikke sove og mor siger, at det er lige som at ligge på sandpapir med alle de krummer. Jeg synes at det er dejligt.Og det dufter.

I dag regner det ikke endnu.Måske solen kommer.

I dag regner det ikke endnu.Måske solen kommer.

I dag skal mor til gymnastik med Kirsten.bagefter skal hun købe kaninmad  og købe ind for Bibi.

Så kommer hun hjem.Det gør ikke noget, at hun er væk en gang imellem ,bare det ikke varer hele dagen,for så bliver jeg ked af det.

10 januar 2013

Jeg ved bestemt ikke ,om jeg tør ,men mor siger, at vi skal prøve,

Vi skal gå til svømning ligesom mor.

Jeg har sat billeder af det på dagbogen idag .

Hun finder hele tiden på ting, vi skal prøve.

Svømning for hunde.

Lyder det ikke bare tosset.?

Måske er det rart.

Det er ikke så langt væk fra, hvor vi bor, men vi skal køre bil derhen.

Det hedder 'dogswim' og det betyder hundesvømning på engelsk.

Det er altså ikke i England.Stedet hedder Ålsgårde

Mor vil ringe og bestille tid til os i dag.

I går var mor til svømning og nu hænger badetøjet på tørrestativet i udestuen. Det ser sjovt ud, når det hænger og vifter og man må ikke hoppe op og hive i det store håndklæde.

Vimmer gør det alligevel og så banker mor på ruden og råber: nej:

Hvorfor er det altid  de sjove ting, der er forbudte?

Ingen kødben i sengen ( det er ellers så hyggeligt)

ikke trampe rundt i mors strikketøj ( det er ellers sjovt)

ikke gø af postbudet ( han kan ellers godt lide det )

ikke prutte på de nye gulvtæpper( det er ellers så nemt)

ikke kradse mor i ansigtet( det er ellers bare for at kæle)

Ikke sove midt i det rene tøj som lige er lagt sammen( det dufter så dejligt)

man må ikke hive vasketøjet ned fra snoren ( det er ellers en god leg)

Se bare,hvad må man egentlig?

man må spise sig mad ordentligt

man må gå pænt i snor

man må sove, når man skal

man må komme, når der bliver kaldt'

man må lege med kaninerne

og man må passe huset i timevis, når mor skal gå.

Man må gerne trampe på Vimmer, når hun er fræk

12 januar 2013

Jeg  er helt øm i poterne endnu.

I går gik vi en kæmpelang tur. Det var sjovt i starten, for der var så mange fremmede lugte og vi måtte stoppe lige, når vi ville, men mor ville gå en masse nye veje og til sidst var jeg så træt, at jeg var lige ved at ønske, at jeg var lille, for så kunne hun bære mig .

Mine stakkels ømme poter.

Måske er mine kløer blevet for lange til alt det traveri.Mor har købt en ny klo-klippe-saks, så i dag skal vi prøve den, jeg er nu ikke så meget for det klipperi. Da jeg var lille, var jeg bange for det.

Det er jeg ikke mere,men jeg bryder mig ikke om det.

Mor har også købt nye børster og kam.

Nu er min pels så lang, så hun siger, at enten må jeg finde mig i at blive børstet,ellers så bliver jeg klippet.

Uha, tænk at gå rundt uden pels i vinterkulden!!!!

Manden med en stribede trøje hedder Kaj.Ham spiller mor med somme tider.Billedet er taget i musikcafeen.

13januar 2013

Altså, hvorfor skal vi trave sådan rundt.Et nytårsforsæt, kalder hun det.Kan hun ikke trave alene så.

Jeg gider ikke trave i timevis, bare fordi mor synes, at det er sundt.

I går var det så piv-koldt og det blæste helt ind på mit bare skind, men afsted med os.

Trave trave trave

Jeg havde håbet på, at vi havde mødt nogle hunde, men der var ingen andre end os ude og gå i det vejr.

Og så sneede det .

Store fjollede snefnug, der lagde sig på min snude, så jeg kom til at nyse.

Jorden er kold og hård.Jeg prøvede et sted at skrabe i den, men det kan man ikke, fordi det er så koldt.Man bliver bare endnu mere øm i poterne .

Så hellere en tur i hønsegården og ind igen.Det foretrækker jeg nu.

Vi har gang i den sidste gasflaske og mor kørte til Silvan i går efter nye, men så havde de lukket.

Så nu ligger flaskerne i   bilen og venter på, at  mor får tid.

Det bliver ikke i dag, for i dag kommer Jesper og Laila og Lucas og Sandra og mor skal lave bøfmad til dem.I morgen skal hun spille i orkestret.

Måske kan hun så hente gas på hjemvejen.

Vi har snakket meget om det der : at gå til svømning: og vi er blevet enige om, at vil prøve e'n gang og hvis vi så ikke kan lide det, så skal vi ikke mere.Mor går med os, det har hun lovet.

Måske det bliver i denne uge.Mor ringer i morgen og bestiller tid.

Mor siger, at denne her hund ser sådan ud, fordi den ikke vil børstes.

14 januar 2013

godmorgen, så er det snevejr igen --og smadderkoldt.

Vi er tidligt oppe, fordi mor skal til Helsinge og spille .Så skal hun køre forsigtigt,synes jeg

Vi var begge to meget artige, da gæsterne var her i går.

Først var vi selvfølgelig fjollede-Vimmer mest-, men så skulle de spise og så lagde jeg mig hen i min kurv og Vimmer lagde sig hen i sofaen, hvor hun plejede at ligge .Så pakkede de alle sammen gaver op og jeg kunne ligge der i mit hjørne og følge med.

Bagefter lagde de puslespil og spillede nissespil. Laila og Sandra er vældig  dygtige til at spille . Mor er ikke så dygtig, men det gør ikke noget, siger hun, bare det er hyggeligt og det var det bestemt.

Mor vil hente gasflasker på vejen hjem. Vi er ved at bruge den allersidste og det går jo slet ikke .Tænk ,hvis vi pludselig slet ingen varme har.Men Silvan ligge faktisk på vejen hjem, så det er praktisk.

Egentlig er der flere tomme flasker, men der kan ikke være flere i bilen og tre flasker, det er lige, hvad vi bruger på 14 dage,så det er nok.

Med den som vi startede i går, så har vi til resten af denne her måned.

Mor fører   regnskab med, hvor tit vi skifter flasker.

Mor laver i det hele taget regnskab med en masse ting.

I eftermiddag skal hun lave regnskab for kolonihaveforeningen og sende en masse breve. 

Så vil jeg ligge i sofaen og kikke på hende imens.

Jeg æææælsker min mor -og en lille smule Vimmer.

Det var da et mærkeligt billede.
 Det er kun hoveder..
Prøv at gætte, hvad vi laver. så skal jeg skrive det i morgen.

Det var da et mærkeligt billede.
Det er kun hoveder..
Prøv at gætte, hvad vi laver. så skal jeg skrive det i morgen.

15 januar 2013

Det har sneet igen i nat.det er der snart ikke noget nyt i, men  nu kan vi se Mikkel Rævs fodspor lige så tydeligt lige nedenfor trappen.

Ha, Mikkel, der er ingen høns, som du kan spise og kaninerne er lukket godt inde.Der blev du snydt.

I går aftes så vi den serie på tv med elefanterne. Nu har jeg vænnet mig til dem, så jeg gider ikke engang gø af dem, men Vimmer render rundt og leder efter dem.I går rendte hun helt ud på terrassen for at finde dem.

Hvor er hun dum.jeg har sådan en dum lillesøster.
Somme tider bliver jeg smaddersur på hende. Som nu i går eftermiddags. Vi skulle lige sidde sammen med mor i hvilestolen og jeg var kommet først og så kommer Vimmer rendende

Piv piv, jeg vil også være med.Så sprang hun op til os og nu skulle hun jo ligge nederst, men det forstod hun ikke, så hun vadede lige op over mig og lagde sig helt ind til mor.Men så blev mor vred på hende

:Nej Vimmer: sagde hun, Pjevs kom først og så skubbede hun hende ned, så hun lå helt nede ved mors fødder. Så vendte Vimmer sig på ryggen og gjorde sig rigtig lækker. Hun gjorde sådan med poten og aede mor på armen.

Så rykkede mor sig, så vi begge to kunne ligge øvest.Det var ikke helt så rart, som at have mor for mig selv,men det var ok.

PS: og så snorker hun.Altså Vimmer

ps ps: Jeg lovede at fortælle, hvad vi laver på billedet fra i går.

Måske du har gættet det.Vi ligger i hvilestolen og venter på mor. Lige nu er der ikke plads til hende, men vi skal jo ligge ovenpå hende, så er vi en stor varm bunke.

16 januar 2013

Mor syr på noget, der skal blive til et billede.Hun har en masse garn og så siger hun: så  nu syr vi et forårsbillede, der skal hænge på vores væg-

Lige nu hænger der et billede af en kirke med sne på.Men det er et maleri, som hun har købt en gang.

Det hænger på væggen om vinteren .

Men nu skal der altså være blomster.Der er allerede to blå fugle og en gren med æbleblomster på.

Æbleblomster kommer om foråret, før der kommer æbler og de er rigtig flotte.Der er mange røde og lyserøde farver på dem .Der er også grønne blade.Det bliver nok flot, når det er færdigt.

Jeg skal få mor til at tage et billede af det, så du kan se det.

I dag er det vældig koldt.I går aftes var det 9 minusgrader og her til morgen er vandet forsvundet fra køkkenet.

Jeg ved ikke, hvor det er blevet af, det er bare pist væk.

Så har vi hentet vand ovre i badeværelset.

Både til os selv og til kaninerne .Mor siger, at det er ligesom i en bog,som hun har læst .Den hedder *det lille hus på prærien.*

I den bog bliver det også mægtig koldt. Vores bil har stået ovre i Sørens carport i går.Da mor kom hjemfra Bibi, så satte hun den der, for så kommer der ikke sne på den, men der er ikke kommet sne i nat.

Oppe på himlen sad der masser af stjerner og lyste.Vi går altid ud om aftenen og kikker på vejret og i går aftes var himlen helt sort og alle stjernerne var hængt op.

Det så flot ud.

Så er vi heldige, siger mor, for inde i byen,hvor Jesper bor, kan man ikke se stjerner på himlen, fordi der er så meget gadelys.Det er synd for menneskene, der bor derinde.

Lige nu ligger jeg foran kakkelovnen.Der var kun 10 grader i stuen i morges.Det er ikke ret meget og da vi så tændte varmen i soveværelset, så sagde det bang, så nu er apperatet dødt. 

Så var det godt, at vi havde et til.For ellers bliver der så koldt derinde, at dynen bliver helt tung af al den frost og det duer jo ikke .

 

17 januar 2013

I nat har vi haft varme påi stuen hele natten. Så der var 14 grader, da vi stod op. Det var ikke så slemt.

Når telefonen ringer og mor tager den, så siger hun: goddag, det er på Nordpolen.

Det er sådan for sjov for at fortælle, hvor flot her er.

Alting er hvidt og der er isblomster på ruderne i udestuen.

Om aftenen trækker vi gardinerne for, så er det ligesom at være i en hule .På bordet står en buket med grene, der er  små bittelys i.Man må ikke slikke på dem, men man må gerne se på dem.

Se lige isblomsterne på vinduet i udestuen.Er det ikke fint?

Se lige isblomsterne på vinduet i udestuen.Er det ikke fint?

Der var en kat på fjernsynet i går. Det kan jeg ikke lide.

Der må gerne være elefanter og giraffer, det er søde dyr, men katte.Uha

Både VImmer og mig stod nedenunder fjernsynet og gøede .

Tænk, at kaninerne kan lide den kulde.

Vi giver dem masser af halm at putte sig i, for der er så koldt i hønsehuset, at der er is på vandskålene. Vi har stadig ingen vand i køkkenet, men i badeværelset kommer der iskoldt vand ud af vandhanen.

Så henter vi bare vand derovre.Det gør ikke noget .

Mor har købt en vejrstation.Bare en lille en.

Den står på en hylde og på den kan man se, hvor koldt det er ude i verden og hvad for et vejr, det bliver i dag .Egentlig er det noget pjat, for man kan jo bare kikke ud af vinduet eller gå udenfor ,men,mor synes, at det er sjovt.

Så hun går hen og kikker og så siger hun: Nej, hvor er det koldt eller :Ih, hvor det blæser !

Hun kunne da bare lukke døren op!!!

Hej hej.Kan I se, at jeg er sort på mulen.Det er, fordi jeg har rodet i hønsegården.Jeg ville gemme et kødben.Om lidt så vasker mor mig, så går det væk.jeg kan ikke lide smagen af sæbe,men sådan en sort mule ser grim ud .

Hej hej.Kan I se, at jeg er sort på mulen.Det er, fordi jeg har rodet i hønsegården.Jeg ville gemme et kødben.Om lidt så vasker mor mig, så går det væk.jeg kan ikke lide smagen af sæbe,men sådan en sort mule ser grim ud .

18 januar 2013

Sne igen.Jeg kan godt lide sne, det er sjovt at lege i, men man bliver bare våd om poterne hele tiden.

Mor har sat en dims på døren ud til hønsegården, så den lukker næsten helt, når vi leger derude.

Nu skal vi bare lære at lukke den op selv. Det er lidt svært.

Det er ikke ligesom hundelemmen .Denne her er sværere, fordi man skal bruge poten til at åbne med.

Vimmer har fundet ud af det ,så når hun vil ind, så står jeg bare lige bag ved hende og smutter med ind

Smart ikke.?

Den der hund på fjernsynet, Rex, hedder den, den kan lukke alle døre op.Det ser jeg om aftenen.Så vil jeg også lære det.

Det er en meget stor hund.Jeg er jo ikke så stor,mine ben er ikke så lange, men jeg vil lære at lukke den dør op.Når jeg først har lært det, så kan jeg selv bestemme, hvornår jeg skal,ud at lege og hvornår jeg  vil ind igen.

19 januar 2013

Mig og Vimmer, vi snuer endnu inde i sengen.Den er blød og varm.Jeg begriber ikke, hvorfor hun står så tidligt op.

Ud af sengen, tøjet på, og ind og lave et eller andet.

I dag skal hendes sytøj gøres helt færdigt. Hun har også syet så meget, at hun er helt øm i fingrene .

I går prøvede hun det nye musikprogram.Det virkede, som det skulle og hun lavede ny musik.I dag skal hun spille det .Det glæder jeg mig til. Jeg kan godt lide musik.

Jeg er ved at lære det der med køkkendøren.Det er egentlig meget nemt.Man skal bare skubbe til den, så går den op.Hvis  man så ikke skynder sig ud, så får man et ordentlig bump på snuden .Det kan jeg ikke lide.

Når man så skal ind, så er det sværere, for så skal man hive.Det er meget nemmere at bumpe på døren, så kommer mor farende og lukker mig ind.Det kan jeg da finde ud af .

20 januar 2013

Det er Vimmer oppe i sofaen, fordi hun er bange for støvsugeren.Det er mig, der leger med mor

Det er Vimmer oppe i sofaen, fordi hun er bange for støvsugeren.Det er mig, der leger med mor

Æv, jeg kan altså  ikke finde ud af den dør.

Bum, så smækker den lige i hovedet på e'n .Vimmer kan.

jeg vil lære det, så jeg bliver bare ved med at prøve.

jeg vil, jeg vil,så lige pludselig en dag, så,kan jeg gå ud og ind, ligesom det passer mig.Mor hjælper mig.Hun vipper med døren og siger: kom så, Pjevs  spring: det er også det, hun siger, når jeg vil op i hvilestolen og min tykke numse ikke rigtig vil følge med.

Spring, siger hun

Men det er svært at springe imod en dør, som ser ud som om den,er lukket.Mor har sat sådan en stor ting på døren, som lukker den.Den skal man skubbe til, så kan man komme ud.Jeg skal nok få det lært.

I går gik mikroovnen i stykker. Den lyste lige pludselig og så hylede den.Så nu skal vi have en ny.

Den er også rigtig gammel. 12 år- siger mor. Og det er gammelt, når man er en mikroovn.

I eftermiddag skal mor besøge Bibi. Så bliver Bibi glad.Det er rigtig ærgerligt, at hun har den kat.Hvis ikke hun havde den, så kunne vi jo komme med.  Men vi er sammen med mor i formiddag.Vi skal støvsuge.Det elsker jeg.

Så gør jeg ligesom jeg var lille hvalp.Jeg springer op og bider i den der ting, som kører fremog tilbage på tæppet-Så svinger mor med den og så svinger jeg med.

Det er en leg, som mor og mig har.

Vimmer gider ikke være  med, hun er bange for støvsugeren.Fint, så har jeg mor for mig selv.

 

21januar 2013

Mor brugte mig som hovedpude i morges. Det er en lille smule svært, for man skal ligge helt stille, men det er også dejligt.Så nuldrer mor mig på halen imens og hvis jeg kan komme til det, så slikker jeg hende på øret.

Men så vågnede Vimmer og ville være med.Hun trampede lige hen over os og så stod hun på maven af mor og kikkede hende lige ind i ansigtet, mens hun snakkede.jeg ved ikke, hvad det er for et sprog, hun taler.Det er ikke ordentlig hundesprog.Det siger wuawwuawwiwi.Og det er ikke til at få mening i, men det betyder nu nok: hvorfor ligger I der og kæler uden mig?.Eller også betyder det :jeg skal ud at tisse og det skal være nu.!

Så stod mor op og lukkede hende ud i hønsegården .Men hun kom ind i en fart, for det var alt for koldt, når man lige  kom fra de varme dyner.Men nu var mor jo stået op, så hun kom ikke ind igen. Hun skal ud at spille fra klokken 10 et sted langt væk.Så snorker vi bare videre.

Jeg ved jo, at hun kommer hjem igen, så jeg er aldrig urolig ,når hun går.

Vi er begyndt igen og lege den leg: smid en ting , så henter jeg den til dig.

Det er en sjov leg, som kun mor og mig kan.Vimmer kan ikke finde ud af det, hun sidder bare og glor.

22 januar 2013

Godmorgen

Vi er tidligt oppe.Det er helt mørkt udenfor.Mor fløjter.Det lyder ikke særlig kønt, men det betyder, at hun er glad og så må jeg jo finde mig i det .

Jeg er lige kommet ind fra hønsegården .jeg skulle nemlig se efter den lille vilde kanin.Vi lægger mad til den på en tallerken nede i haven og så kommer den og spiser der .Lige nu er der jo sne over det hele, så den kan  ikke finde mad selv. Den skulle meget hellere  komme ind i hønsehuset til de andre kaniner, men det tør den vist ikke, for den render sin vej, lige så snart vi kommer ned i haven.Jeg synes, at det er synd for den, for den har jo ikke nogen at lege med.

Kan I se, at månen har en ring omkring sig.Det betyder, at det vil sne og det gør det jo også hele tiden .Og det er også koldt.

Kan I se, at månen har en ring omkring sig.Det betyder, at det vil sne og det gør det jo også hele tiden .Og det er også koldt.

Og det må man da have. jeg har både Vimmer og mor og alt mit legetøj og jeg må en masse ting inde i huset og jeg kan kæle med mor, når hun sidder stille ( det gør hun nu ikke så tit). Jeg har også en masse legetøj.Den lille kanin ude i haven har slet ingenting. Jeg bliver helt ked af at tænke på det

I dag skal mor i byen for Bibi og hun skal lave hendes dørhåndtag, som er gået i stykker.Så skal hun i Brugsen og så til Jem og Fix.

Vi skal ikke med, fordi så skal vi sidde og glo i bilen, mens mor handler og det er ikke sjovt.

Måske kan hun så hente os, når hun skal ned til Mads Muh.

Hun skal fotografere ham, så I kan se, hvor stor han er blevet og så skal hun hente hø og halm.Bondemand Jan er vældig rar. han snakker så sjovt, slet ikke som mor, men det er vist, fordi han ikke har så mange tænder inde i sin mund.

Hvor de er blevet af , det ved jeg ikke .

Bibi har somme tider slet ingen tænder i munden, for hun kan tage dem ud og vaske dem .Det er smart. Mor tager ikke tænderne ud. Hun børster dem, mens de er inde i munden . Sådan kan hun nu bedst lide det.

Mine tænder sidder fast inde i min mund.jeg bruger dem til en hel masse ,jeg tygger gnavepinde.

Forresten:

 I går aftes lavede Vimmer og mig sjov med mor. Vi samlede alle de gnavepinde, som vi kunne finde og så gemte vi dem inde under dynen.

Mor sagde mange mærkelige ord, da hun kom i seng og mærkede pindene og så legede vi pudekamp.

23 januar 2013

Vi besøgte Mads Muh i går. Vi skulle sidde inde i bilen og kikke på ham og det var jeg  glad for, for han er blevet rigtig stor og hans plejemor er kæmpestor.

Mads vejede 45 kg, da vi fik ham.Nu vejer han 80 kg, siger bondemand Jan.

Han var ude at lege i sneen i går med de andre køer, da vi kom, men han kom hen til hegnet for at se på os.Vimmer gøede og gøede inde i bilen, hun er dum,

Men Mads var bare ligeglad.Han stod og gumlede på en tot hø og gloede på os.

Han har en flot lang pels og lange ben. Ham kan jeg godt lide, bare han altså bliver ude på marken, for han er altfor stor til at lege med.

Mor tog billeder af ham og hun har lovet mig et billede af ham til min opslagstavle.

I dag skal mor på lossepladsen med en hel masse ting.Vores trailer er helt fuld af ting,som skal smides væk.Men vi skal også prøve om vaskemaskinen vil vaske. Ellers skal vi ned til byen og vaske.

Jeg gider ikke køre med derned.Det er ikke så sjovt bare at sidde og glo i bilen på en parkeringsplads.Somme tider sidder der en hund i en anden bil, som man kan snakke lidt med, men den sidder jo også lukket inde, så man kan ikke en gang komme til at snuse til den .

Tænk, hvis der var en legeplads for hunde et eller andet sted.Det kunne være sjovt.Sådan et sted, hvor man kunne grave og løbe og snakke med andre hunde.Det er der jo på hundehotellet, men der skal vi ikke hen foreløbig.Det er for dyrt, siger mor.

PS:sel ige ind på Mads's side.Mor har sat billeder ind.

24 januar 2013

Er han ikke bare sød, lille Mads. Jeg er vist forelsket i en ko.

Han er så smuk og så har han en våd mule, som jeg rigtig gerne ville prøve at snuse til.

Men det vil han nok ikke have.

Der er noget, der hænger nede ved maven på ham.Det er, fordi han er en dreng.Dyrlægen har kun taget det, som bliver til små køer. For Jan vil ikke have, at hans køer får Mads-børn.

Jeg synes, at det er lidt synd for Mads,men mor siger, at hvis ikke dyrlægen havde gjort det, så blev Mads lavet til mad!!!!!

Det er Bibi's kat.Den hedder Egon Olsen.

Det er Bibi's kat.Den hedder Egon Olsen.

Uha, det kan jeg ikke lide at tænke på.

Vi fik ny dyne i går og rent på sengen. Dynen er bare så blød og lækker og så er den ikke spor tung,

Der er andefjer indeni den.Tænk engang.

Stakkels ænder, som nu må gå og fryse, fordi de ingen fjer har.. Jeg vil håbe, at de bor et sted, hvor der er varmt.

Men dynen er bare uhm. Jeg ligger inde i soveværelset nu og nyder det .

Men så har mor lagt det røde betræk på. Det er svært at sove med, fordi det er glat. Hvis ikke man passer på ,så dumper man ned på gulvet og det er da ikke rart, når man lige ligger og sover.

I dag skal mor til gymnastik med Kirsten og bagefter vil hun besøge Æblehuset.Mon ikke det står og keder sig her om vinteren.?

Vi var med mor deroppe forleden dag .Tænk, huset står bare og venter på, at det bliver sommer. Så skal vi prøve at sove deroppe.Det bliver spændende.Jeg glæder mig til sommer.

25 januar 2013

brrrrrrr, hvor er det koooooldt udenfor.

Det er da godt, at vi har det varmt herinde.

Bibi's datter siger, at Bibi ikke har mere brænde, så mor må ud for at købe brænde til hende.

Måske skulle hun hellere købe en varmeovn. Det bliver da vist billigere.

Mor vil ringe til Bibi om lidt

Jeg vil ellers bare lige sige, at somme tider er det ret besværligt at have en lille søster.

I går var vi ude at gå tur.

Det var koldt og sneen knirkede, men solen skinnede,  så vi gik en lang tur. Men så var der et sted, hvor der havde været en anden hund og selv om det var frosset, så smed Vimmer sig ned og rullede rundt på stedet.Da vi så kom hjem og det tøede op, så var det slet ikke hundeprut, det var et eller andet slik, som et barn havde smidt på jorden og nu havde Vimmer fået det i pelsen .

Det klistrede og lugtede og sådan kunne hun jo ikke gå omkring, så jeg måtte slikke og slikke hende  i laaaaang tid for at få det væk.

Ind imellem fik jeg Vimmerhår i munden og måtte spytte og jeg blev helt øm i tungen af alt det slikkeri.

Vimmer?????

. Hun krummede ryg og nød det.Hun brummede ligesom Bibi's kat og tilsidst rullede hun rundt for at få mig til at slikke hende på maven,men der satte jeg grænsen.

 Jeg skubbede til hende med snuden for at få hende til at vende sig om,men så blev hun sur og snerrede af mig.

Dumme Vimmer. Så kan hun jo prøve selv, om hun kan få det klistrede stads af ryggen.jeg gider ikke mere.

Den lille vilde kanin var i haven igen i går. Mor giver den mad og vi tror, at den sover nede under terrassen om natten.Tænk, at den kan lide at være ude i den kulde.

Lige nu står jeg ude på terrassen og prøver at snakke med den, men jeg tror ikke, at den forstår mig. Den sidder bare stille og glor op på mig. Og hvis mor går ned til den, så spæner den sin vej.

Den ved ikke, at mor bare vil hjælpe.

26 januar 2013

Bibi lavede sjov med mor i går. Der manglede slet ikke brænde, det var bare, fordi Bibi gerne ville have besøg af mor.

Det fortalte mor, da hun kom hjem. Hun sagde, at hvis Bibi laver sjov på den måde en anden gang, så kører mor ikke derud.

Og tænk så ,hvis hun virkelig behøver hjælp.Det er jo ikke så godt.

Mor har lige snakket med Bibi nu.Det er rigtig nok.Der er masser af vand i skuret.Det er jo ikke så godt, men Bibi har båret bleerne ind i huset, så de ikke bliver våde.

I dag skal mor til Pyramidekoncert og Bibi skal med.Det er nede i noget, der hedder Møllestuen i Gillelejehallen.

Det er en gang om måneden og det plejer at være rigtig hyggeligt.Faktisk skulle mor have spillet med Børge til koncerten ,men Børge er sur på mor, så det bliver ikke til noget.Så det bliver nok først en anden gang.

Mor har taget en trøje på i dag, som hun er rigtig glad for.Hun skal ikke være fin, men bare have det rart, siger hun.

Så skal vi være alene hjemme igen.Det er vi snart vant til.Det gør heller ikke noget, for når mor så kommer, så er vi sammen med hende hele tiden .

Så leger vi 'hente leg' og mor sidder nede på gulvet og leger eller også så leger vi 'find maden'.Men det er svært.Det er sådan en ting, som mor har købt. Så putter hun mad i små æsker og så skal man selv finde ud af at lukke æskerne op for at få maden.

jeg er ved at lære det, men Vimmer bliver gal og så hyler hun .Så må mor hjælpe hende.

Nu har jeg lært selv at lukke døren op ud til hønsegården .Det kniber stadig med at komme ind igen, men så gø'r jeg bare og så kommer mor.----næsten med det samme.

Når vi er alene hjemme, så må vi ikke gå derud. .

Men så må man gerne gå igennem lemmen til udestuen og terrassen .

Det er sjovt for, så kan man stå og kikke ned i haven og man kan se folk, der går nede på gaden.Det er nu ikke så tit, at der er nogen dernede. Det er mest, hvis de skal købe æg,men æggene er taget op i huset, fordi de fryser nede i skabet og så revner de.

Det er ret meget frysevejr  for tiden .Vi skal ned til stranden i morgen og se, om der er is på vandet. Mor vil tage billeder af isen,så I kan se det .

Mor,siger, at vinter er festlig. Det betyder, at det er flot og smukt og sjovt ---og besværligt.F eks er vandet igen løbet væk fra køkkenet,men så henter vi bare vandet ovre fra badeværelset.Brusebadet ude i hønsegården er også frosset,så mor bliver vasket i køkkenet ligesom os.men når hun har været i svømmehallen, så lugter hun ikke af sæbe, så lugter hun af noget, der får mig til at nyse.

Det hedder klor.Det er noget, som holder bakterier væk fra vandet.Men det lugter altså ikke godt.Den der svømmehal, som Vimmer og mig skal svømme i , den er der ikke klor i.Det skal vi til, når det ikke er så koldt mere.Jeg er meget spændt på, hvordan det er.

 

27 januar 2013

Hun er altså et lille fjols.

ja, det er Vimmer, jeg mener.

Hun er i løbetid lige nu og hun er endnu mere fjollet end hun plejer.

Næh,  måske endnu værre.

I går mødte vi en hundedreng, da vi var ude at gå og så skulle I bare se hende

ja, jeg var helt flov. Hoppe, hoppe, hoppe og halen lige i vejret, slikke, slikke, slikke på den fremmede hund.

Hun gjorde sig rigtig lækker og da det så ikke gjorde indtryk nok, så smed hun sig ned i sneen og rullede rundt.

I skulle bare have set den der hundedreng. Alting strittede på ham og dens far stod og hev i snoren.

Nej, hvor var jeg flov.

Da vi så kom hjem, så talte jeg alvorligt med hende,  men hun var bare ligeglad.

Hun renser sig heller ikke ordentligt, så det må jeg gøre.

Og hun nyder det bare.

Jeg slikker og slikker. Men når jeg så har slikket længe, så bliver jeg så underlig og så hopper jeg op på ryggen af hende og bumper op og ned.!!!!

Så bliver hun gal og jeg bliver flov.

Bare det snart var overstået.

I dag er det søndag og i morgen skal mor spille med 'harmonikabanden.'

Det har sneet i nat .Det gør ikke noget, for vi skal ikke ud at køre,men i morgen må det godt lade være med at sne.Når det sner, så bliver vejene glatte og så kan bilerne støde sammen.

Når alt det her vintervejr er slut, så skal vi gå til svømning. Det glæder jeg mig til-----tror jeg .

28 januar 2013

Denne her fugl er en skade. Mor har tegnet den, fordi den sidder ude i træet i hønsegården.

Denne her fugl er en skade. Mor har tegnet den, fordi den sidder ude i træet i hønsegården.

Det var vist min skyld. For vi skulle passe huset og det er jo nemt nok, men så ville jeg en tur i hønsegården .Mor havde jo lukket døren, så jeg kunne ikke komme derud.

Så kaldte jeg på Vimmer. Hun er vældig dygtig til døre, hun springer bare op og trykker på håndtaget, så går døren op.

Så rendte vi ud .

Det var jo fint nok, men efter et stykke tid, så blev vi våde og kolde og ville ind igen.Men vi kunne ikke få døren op udefra.

Det hjalp jo ikke at gø, for mor var jo ikke hjemme. Så måtte vi blive derude til mor kom.

Jeg græd lidt til sidst.

 

 

Da mor så endelig kom, så var vi både våde og kolde. Vi blev tørret og nuldret og nu har mor så sat en krog på døren højt oppe, så vi ikke selv kan lukke den op, når vi er alene hjemme.

Det var meget nemmere, hvis hun satte en lem i den dør.Men hun siger, at det varer ikke så længe, så bliver vejret varmere og  så kan døren stå helt åben hele tiden.

jeg ville nu hellere have en lem.

Uh, hvor var jeg ked af det.

I dag skal mor spille koncert i Helsinge.Så må hun huske at sætte krogen på  døren til hønsegården.

29 januar 2013

I dag har mor den røde trøje på.Den tager hun tit på.Så ligner hun lidt flaget, som hun somme tider hænger op i flagstangen.

I dag vil mor lave lem i døren ude i køkkenet.Hun siger, at nu vil hun ikke længere løbe frem og tilbage og lukke døre op og i.

Måske har vi en dør, som kan sættes i.Ellers må hun lave en .

Skruemaskinen har gemt sig.Man skulle ellers tro, at sådan en rød maskine var til at få øje på.Men den er pst væk.

Mor skal også lave et dørhåndtag ude hos Bibi, så hun skal have både skruer og maskinen med derud

I dag skal her støvsuges, så dukker den skruemaskine nok op.Somme tider skal man holde op med at lede, så kommer den helt af sig selv. 

   Mor elsker at lave ting, der skal skrues.Hun siger, at så får hun det godt.  Hvordan det skal forstås, det ved jeg ikke .

Jo, forresten.

Når jeg har  hugget Vimmers kødben og gemt det, så har jeg det godt, det er vist lidt det samme.

I går tog jeg en ordentlig tur med Vimmer. HUn er simpelthen så fræk.

Jeg havde lige fået pladsen ovenpå mor i hvilestolen og så kommer hun flyvende nede fra gulvet og lander lige ovenpå mig.

Jeg blev rigtig gal  og forskækket. Så jeg hapsede hende i ørerne og hapsede hende i benene, så hun var lige ved at drysse ned ,vi larmede også begge to.Og der sad mor nedenunder og ville hvile sig . Til sidst så kom vi begge to ned på gulvet,men der fortsatte vi bare.

men til sidst kunne vi ikke være uvenner mere og så legede vi bare slåskamp.Mor sov i stolen helt alene ,men da vi så ikke gad   lege mere, så gik Vimmer ind i dynerne og jeg hoppede op til mor igen.

Æv Bæv

30 januar 2013

Så nu har vi snart brugt hele den her måned op.Det er gået hurtigt. Næste måned hedder februar. Det bliver spændende at finde ud af, hvad den skal bruges til.

Mor har stadig klø-kradse øjne. Nu har hun fået øjendråber i en hel uge.Hvis ikke det holder op på mandag, så skal hun til øjen-doktor. Men når hun er ude i haven, så går det væk??.

Det er en 'inde- i- stuen- sygdom'.

I går  arbejdede  mor på døren ud til hønsegården .

Den var i stykker for neden, så nu er hun begyndt at lave den lem til os. Der er sat en rude i den ene halvdel og lige nu sidder der en klud foran det, der skal blive til en lem.Jeg har allerede fundet ud af, hvordan man kommer ud og ind.

Mor har malet dette her billede.

Mor har malet dette her billede.

Vimmer og mig vi hoppede ud og ind, mens mor skruede på døren .Vimmer kom til at vælte kassen med skruer, men det gjorde ikke noget, hun fik bare et kys på snuden og så samlede mor skruerne op igen.

da vi så havde spist frokost, så ville jeg lige sove til middag i sofaen og så pludselig lød der et kæmpe brag.det var det store billede af mor og Sussi og Niels da de var små, der var faldet ned. Snoren, som det hang i, var knækket.Der var glasskår over det hele og billedet var blevet ridset.

Mor fejede glasskår op, for dem kan man skære sig på. Nu er de væk, men  billedet ligger på bordet. Mor vil se, om hun kan reparere det . Det er oldemor Lisa, som har lavet det for mange år siden.Altså farverne .Det var hun mægtig dygtig til.

Bagefter skal billedet have en ny ramme med glas i, som kan passe på det.

Ih, hvor blev jeg forskrækket. Jeg sprang ned fra sofaen og gemte mig langt inde under sofaen og mor hoppede i stolen foran computeren.

 Vimmer????? Hun sov bare videre.

ALTSÅ VIMMER!!!

31 januar 2013

Nu har vi brugt hele januar op.I morgen kommer der en ny måned.

januar er ved at blæse væk.

Det stormer, så man slet ikke kan være ude.

Mor kører ikke til svømning i dag , det er aflyst.Måske hun vil gøre vores nye lem færdig.Hun købte vindue til den i går.

Jeg har allerede fundet ud af at hoppe ind og ud af den .I går nat , da vi skulle i seng så ville jeg lige tage en tur i hønsegården også hoppede jeg ud. men mor vidste ikke at jg var derude og så stod jeg der helt alene .

Da mor kom ind i soveværelset, så var jeg de jo ikke og så hentede hun en lygte og  ledte og kaldte.Men hun fandt mig ikke

Hun var lige ved at gå i seng, så endelig kom hun i tanker om hønsegården og så gik hun ud og åbnede døren .Og der stod jeg ,Pjaskvåd og rystende.

Det var jo dumt.

Så ind i seng for at få varmen .Men midt i nat, så skulle jeg prutte og så kom jeg til at gøre det på køkkengulvet, fordi jeg ikke kunne komme ud.

Da mor så stod op, så trampede hun på prutten med bare fødder.

Hun kan så mange ord!!!!

Det var da ikke min skyld. Hun kan da bare se sig for .

Jeg leger ellers godt med Vimmer for tiden .Det er mest en 'hapseleg' ,men det er en leg.Vi hapser ikke hårdt, vi prøver bare, hvem der er den stærkeste.

Det er smaddersjovt.I går  legede vi den på skødet af mor, da hun ville hv ile sig. 

Så lige pludselig kom vi ned på gulvet.Det var også meget bedre, for der var god plads til at lege.Da vi så var færdige, så kravlede vi op tilmor igen.

Seneste kommentarer

16.06 | 07:35

hvorfor kan jeg ikke komme ind og redigere min side,.Jeg kan komme ind og læse den .( jeg har fået ny computer)
den står under musikforsjov.dk

28.12 | 10:29

Jamen, så er det da godt, at I er en dag for langt fremme. Så forsvinder den dag da ikke? Måske er det derfor mor alligevel ikke ringede til moster Sussi i går.

13.12 | 12:21

Kære Holger, jeg synes, du er rigtig god til at skrive vrøvlevers.

01.12 | 09:00

Hej Farmor, du har glemt at skrive om Holgers tur til Glostrup hvor han besøgte Sally

Del siden