1 november 2013

Flyvende træer og nedstyrtede huse skulle blive det sidste, vi så af oktober.En  voldsom storm fejede hen over Danmark.

Det kostede en ung mand livet, da han ville fotografere stormen på Gilleleje havn. Han fik en væltende husgavl ned over sig, fik mursten i hovedet og var død på stedet. En tragisk ulykke taget i betragtning, at man var blevet rådet til  at holde sig indendøre, mens stormen rasede .

Det kostede ham livet.

Overalt flyder væltede træer .

 Onsdag aften var jeg i biffen med Jan for at se Oluf Palme filmen .

Meget spændende og informativ, men 90 min dokumenter, det trak tænder ud.

Her hos mig er skaderne ikke så store. Mit kolonihavehus står endnu, men et af de kæmpestore træer, som står på det store fællesareal væltede og flagstangen knækkede .

Ingen havde ventet så voldsomt vejr.Alle mine stauder ligger slatne i haven og skal rives sammen .

Stormen er samtaleemne alle vegne

I går var det Kirstens fødselsdag . Jegg satte flag på bilen og vi svømmede først . Så begav vi os til Kvickly og spiste stegt flæsk med persillesovs. 5 piger. Det var hyggeligt.

I dag går turen til Skovsminde med spilleri.

1 november 2013

Så bruger vi løs af den nye måned. Det er den, der kommer før nisserne .

Der er allerede billeder af nisser i alle mors reklamer, men vi har bestemt at nisserne ikke kommer her, før haven er ryddet op.

Det er et stort arbejde, fordi mor er så meget væk.

Jeg klør stadigvæk, så nu skal vi ned til fru dyrlægen og stikkes. Det er mest mig, der klør og det ser så grimt ud med den bare plet bag på. Navnlig lige ved min hale .

Så kan man se huden, som rynker lige der, hvor halen stritter .

Mor har fundet vores vinterfrakker frem, så måske får jeg lov til at have den på, når vi går tur. Tænk, hvis vi møder fremmede hunde.

De vil da undre sig over, hvorfor jeg ser sådan ud ,og jeg som plejede at være så smuk.

Vimmer ligner sig selv, hendes pels bare stritter, som den plejer og man kan jo ikke se, om hun er ren eller snavset med den farve, hendes pels har.Men når jeg har kløet mig op ad sofabunden, så bliver min pels brun midt i det hvide og det ser grimt ud.
Jeg er virkelig ked af det . Så jeg vil gerne stikkes af fru dyrlægen.

De små kaninbørn hopper rundt i kassen på terrassen sammen med deres mor. Nu har de fået det tætte net væk, så nu kan man rigtig se dem .

Vimmer står hele tiden på to ben og kikker ind til dem .

Hun tror, at det er hendes små børn.Det er da meget sødt, men også fjollet. De har da deres egen mor.

Men når mor tager en af de små ud og viser den til Vimmer, så slikker og slikker hun den, så den bliver helt våd. Den lille kan vist godt lide det, for den kravler helt ind på maven af Vimmer,men hun har jo ikke mælk til kaninbørn og så bliver den lille ked af det og vil ind til sin mor igen

.Jeg tror, at hvis Vimmer kunne lave mælk, så ville hun fodre kaninerne . Altså Vimmer!

2-3- november

Det var altså ikke min skyld, at der ikke kom en dagbog i går. Det var maskinens skyld. Altså dem, der laver skriveprogrammet .

 Der stod på skærmen, at de arbejdede på at gøre en hel masse bedre og så kunne mor ikke skrive min dagbog.

Der var nu heller ikke så forfærdelig meget at skrive om.

Mor var på Bakkebo og hun snakkede med Darius om at lave Lucia med de gamle mennesker.

Det syntes han også var en god ide.

Og mens hun spillede for de gamle, så kom Henning lige og krammede hende. Han er gamle Bibi's dreng.

Altså, han er en voksen mand. Han maler billeder og har et loppemarkede og så er han rigtig sød ved de gamle og selvfølgelig særlig ved sin mor.

Hun fik også et kram og så sang han med på Gilleleje valsen.

Vi gik tur i mørket, da mor kom hjem. Vimmer får en vældig lang snor på, så hun kan fjolle omkring. Det kan jeg ikke lide at have, så jeg har en kort snor og går sammen med mor.

Pludselig så kom der en kæmpestor sort hund sammen med dens far . Den viste os alle sine tænder og sagde grrrr og dens far hev den i snoren .Jeg ville da også blive sur, hvis mor hev sådan i min snor. Det må da være væmmeligt.

Når vi er ude at gå, så taler mor til os, hun hiver ikke i snoren .

Kun hvis jeg bliver stædig, det gør jeg somme tider.

Hvis jeg nu vil e'n vej og mor synes vi skal en anden vej så er det mig, der hiver i snoren. Men så bliver mor bare stående og så ser hun mig lige i øjnene og så siger hun :" hvad bilder du dig ind, det er mig der bestemmer"

Så bliver jeg flov og så går jeg med på mors vej,

Mor vil ikke gå inde i græsset, når det er så vådt, så vil hun hellere blive ude på vejen .Det kan jeg egentlig godt forstå. Jeg kan  jo heller ikke lide at få våde poter.

Hun snakker rigtig pænt med os. f eks siger hun :" så vender vi om" det betyder: nu skal vi hjem igen . Så går man bare tilbage, det er ikke så svært.

Det er sværere at huske :til højre og til venstre, men så går hun først og så er det nemt nok.

Når vi har snakket med fremmede hunde og vi så skal gå, så siger hun : farvel og så går vi . 

Når det er sovetid , så siger hun :" så skal vi ind og putte", så spæner jeg først ud på broen for at se om alt er i orden og så bagefter så render jeg ind i seng.

I går kom Vimmer først i seng og hun havde taget et hønseæg ovre i hønsehuset og det havde hun taget med i seng. Det tog mor fra hende og så fik hun et gnaveben i stedet for --jeg fik også et.

Mor gør aldrig forskel på os,når det er noget rart.

4-5 november 2013

Det klør altså stadig, men mor siger, at der er ikke flere lopper, der kan klø.

Vi fik stærkere loppe-creme på i forgårs og jeg synes nu, at det har hjulpet en lille smule. Jeg kan godt sove for kløe, det er først, når jeg kommer op og skal til at være "vågen hund", så klør det .

ØV

 Jeg hørt om en hund af samme slags som mig, som bliver stukket hos fru dyrlægen hver gang, der er gået tre måneder, så holder det op med at klø, siger mor.

Jeg må hellere holde op med at klø mig. Hvis hun slæber mig til dyrlægen så tit, så sætter jeg mig bare ned og så må hun slæbe mig. Også ned ad den stejle trappe hos fru dyrlægen. Så må hun bære mig.

Lige nu føler jeg mig som  en meget styg lille hund.Det er rart en gang imellem.

Vi har fået en ny kanin. Den sidder i buret i udestuen. Der skal den ikke være hele tiden .Den skal over i hønsehuset, så den kan snakke med de andre kaniner derovre. Den er samme slags, som Rasmine, den er bare sort og hvid . Bondemanden ville lave den om til mad, men så tog mor den med hjem.

Nu skal den bo hos os. Den   ser bange ud, fordi den ikke kender os endnu.Jeg skal nok være sød ved den .

Måske får jeg lov til at lege med den i dag, når mor bærer den over til de andre kaniner .

I dag skal mor ikke ud for at spille, men hun vil gøre rent både inde i huset og på terrassen og i udestuen. Jeg kan ikke fordrage støvsugeren .Da jeg var lille, var  jeg bange for den,

 Det er jeg ikke mere

Jeg hopper bare op i sofaen, når hun kommer med den .Så ligger jeg der og kikker på. Når hun så er færdig, så lægger jeg mig ned på tæppet igen foran ovnen.Jeg elsker det sted og også det sted højt oppe på ryggen af den lille sofa. Derfra kan man kikke ud på terrassen og følge med, når der kommer fugle. Mor har købt fuglemad.Det skal de have i dag lige udenfor vinduet, så vi kan se dem inde fra stuen.

Man ligger ikke særlig behageligt deroppe, men man har en god udsigt. I går ville Vimmer også være der. VI lå ovenpå hinanden i en stor krøllet bunke.

6 november 2013

Sikken en dag .Mor var kun væk ganske kort og da hun kom tilbage, så fik vi den rigtig lange gule snor på.

Og så kørte vi på stranden .

Jeg elsker stranden .Det er sjovt og også lidt farligt, fordi der kommer bølger og så ligesom jeg står allerbedst og snuser til et eller andet, så kommer vandet, som hedder bølger og plasker op om fødderne på mig.

Og det er koldt,

Det er slet ikke som det vand som jeg bliver vasket i.Det her vand er mere end iskoldt.

Det er koldere end det, som jeg drikker og så kommer det sådan lige pludseligt.

Så bliver man forskrækket. Jeg har prøvet at gø af det, men det går ikke væk, det kommer bare igen, så nu har jeg lært at flytte mig.

Der er sjovt på stranden .,Den gule snor er kæmpelang, så man kan spæne rundt . Der er masser af sjove ting på stranden. Tang og sand og sten og grene og alt muligt

Der var også en død fisk

Den ville Vimmer rulle sig i, men det måtte hun ikke, det var noget griseri.

Men så lige med et, så blæste der et stykke plastik hen over mig og så troede Vimmer, at det var et dyr og så spænede hun og selv om jeg godt vidste, at det bare var en plastikpose, så spænede jeg med.

Det er længe siden, at jeg har løbet så hurtigt, men jeg ville komme før Vimmer. Det gjorde jeg nu ikke .

Vi var løbet langt væk fra mor og Vimmer havde vist tænkt sig, at hun gerne ville prøve endnu mere langt væk, men så kaldte mor og så løb vi begge to hen til hende . Vi løb alt, hvad vi kunne og jeg kom først, fordi VImmer skvattede over nogle sten og vred den ene pote skævt. Det gjorde vist ondt, for hun pivede, men i dag er det gået væk.

Så lige pludselig så styrtede regnen ned og vi blev pjaskvåde alle tre.

Da vi kom hjem blev vi tørret med de grønne håndklæder. Vimmer er ikke bange for håndklæder mere.

 Det var en rigtig god tur.

Jeg havde sand på poterne og i pelsen, så vi fik sand i sengen i går aftes. Vi skal bare skal vi  have rent lagen i dag.

Men vi vasker først i morgen, for tørrestativet er fuld af Bibi's vasketøj, som mor havde med hjem i går.-

7 november 2013

Det var altså ikke med vilje. Jeg ville bare op på bordet for at læse reklamerne sammen med mor, men mor havde lige sat en flaske nisseøl på bordet . Den så jeg altså ikke . Så den væltede ned over strikketøjet og den der pind, der starter  fjernsynet og den stabel bøger, der også lå der på bordet.

Selv om mor skyndte sig efter en klud,så var der en masse, der blev rigtig vådt.Hun sagde ingenting, hun tørrede bare .

Jov ,hun sagde:" iiiiih altså", men så heller ikke mere .Hun har ikke sagt noget til mig. Måske hun tror, at det bare skete af sig selv.

Hun havde  siddet i sofaen og samlet Bibi's vasketøj og så skete det, lige da hun rejste sig .

Måske det slet ikke var mig. Måske det var hende selv.?

Nårhhh,Så er det derfor, hun ikke siger noget til mig.

Jeg må vist hellere holde mig væk. Jeg  lægger mig lige hen foran ovnen så kan jeg vente med at læse reklamerne til hun er gået.

I dag er det den lange dag .

Først til svømmegymnastik med Kirsten i Helsinge

Så spille på Toftebo i eftermiddag

Så til spiseaften i Brugsen med onkel Jan .

Det var lige den dag, der blev brugt.Vi ser hende kun lige kort imellem de forskellige ting.

Der skal altså blive tid til at gå en tur på gaden.

Jeg er så glad for den lange snor. Nu kan Vimmer  fjolle lige så meget, som hun vil og så kan jeg gå ved siden af mor stille og roligt.

I går gik vi over og sagde goddag til Laika. Hun var inde i haven ,men hun er genert.

Hun kom lige hen og kikkede på os og så løb hun igen.Vimmer gad slet ikke snakke med hende, når hun er sådan .Jeg prøvede et par gange at kalde på hende. Det er mærkeligt, for den gang hun var lille, da kom hun tit over til os og legede og hun løb selv hele vejen..

Der er en stor hund, der har været væmmelig imod hende,derfor er hun bange for andre hunde nu.

Er det ikke synd?

8 november 2013

Jeg elsker at gå tur i mørket.Altså, når mor er med.

Man kan høre så mange lyde og snuse så mange lugte, men man kan næsten ingenting se.

Når mor er lige ved siden af, så er det spændende. Mor er ikke bange or mørket.Hun siger, det er ligesom at gå tur med dyne på.

En "mørkedyne"

.Det er måske rigtig nok, men jeg vi heller ikke være under dynen i vores seng uden mor. Vimmer tør godt .

Hun elsker at ligge alene nede under dynen og hun er heller ikke spor bange for mørket nede på vejen.

Hun er meget mere modig end mig.

I dag er mor hjemme , det er dejligt. I går var noget rod.

Hun kom og hun gik og hun kom og hun gik hele tiden.Jeg bliver helt forvirret.

Og så var her koldt ,for ovnen må ikke være tændt,  når vi er alene hjemme . Så kunne der ske noget ildebrand, måske, siger mor.

Så er vi her og her bliver koldere og koldere .

Nu har hun lovet os, at når hun går, så tænder hun for den elektriske ovn, så kan der ikke ske noget slemt.

Den er bare alt for dyr, siger hun.Men vi skal da heller ikke fryse.

Der er nogle hunde, som bor i små huse ude i kulden.Det har jeg set på film. Det må være væmmeligt. Sådan skal mor ikke behandle mig.

Jeg elsker varme og ro.

Udendørs hunde er som regel hunde med en masse pels. Før jeg blev født, havde LInda Nabo en stor sort hund med masser af pels .Man kunne slet ikke se, om den gik frem eller tilbage, fordi den havde pels både på numsen og i ansigtet,Den blev alt for varm, når den var inde i huset, så den måtte sove altid ude i haven.

Men det kunne den ikke lide og så gøede den hele tiden og så blev naboerne gale i hovedet.

Nu har Linda en lille hund. den er sød,jeg har set den en gang, men den kommer aldrig ud på gaden, den er kun inde i haven og så råber hun af den:" ti så stille, din dumme køter"

Jeg synes at det er synd for den . Jeg ville da gerne snakke med den en gang imellem, men det må jeg altså ikke . 

9 november 2013

Nå, nu var mor lige blevet færdig med dagbogen og så forsvandt den lige. Så nu må hun gøre det en gang til. Den nye computer er mægtig hurtig.

Hun sagde sådan en sjov lyd, lige da det skete . Det hedder et bandeord. Det er sådan nogle ord, som man kun må bruge, når den sker sådan noget, som lige dette her

Hun gjorde det nu også i går aftes, for hun ville tage vandslangen fra opvaskemaskinen af vandhanen, men så havde hun glemt at lukke for vandet og så pjaskede det ud over mor og hele køkkenvæggen

Når sådan noget sker, så kan man bruge de der ord, som mest lyder bare som en rigtig høj og gal lyd.

Eller snakker hun aldrig højt og galt.

Jo, det gjorde hun forresten i morges. Det øser ned udenfor, så jeg gad altså ikke gå ud for at morgentisse. Så hellere tisse i det røde ryatæppe.

Det ligner en græsplæne, selv om det er rødt.

Men så kom hun efter mig og så var det med de høje lyde.

Det må man ikke, tæppet er lige blevet renset. Man skal gå over i hønsehuset, der må man godt.

Der er tørt og fredeligt, så det er faktisk et hyggeligt sted,
Nu hvor den store hane er rejst, så er der heller ikke spor farligt. Hønsene de går bare rundt og gokker og de gør ingenting, der gør ondt, men den store hane, den hakkede.

Den nye kanin skal over i hønsehuset i dag . Der er bedre plads til at den kan hoppe rundt og der er også de andre kaniner at snakke med.Den keder sig i udestuen, der er ingen at snakke med. Kun os, når vi går forbi.

Mor købte store kødben i går. De dufter så herligt . De ligger på stolen og jeg må hele tiden hen og dufte til dem . Måske skal vi have dem i aften . Vi skal have andesteg og hygge os, fordi det er noget, der hedder Mortens aften i morgen .Jeg må ikke røre dem endnu, det ved jeg godt og det ved VImmer også.

Det er frygtelig svært at lade være, jeg ville ønske, at hun ville lægge dem et sted, hvor jeg ikke kan nå dem,men de skal ligge der, fordi vi skal øve os i at lystre.

Det er noget med, at man skal gøre, som hun siger.

Det er sådan noget, hun går meget op i lige for tiden . Når vi er ude at gå i den lange snor, så kalder hun, lige når man er allerlængst væk og så skal man komme springende  med det samme .Så får man kæl og Vimmer får kys på snuden ,Det kan jeg ikke lide.

Vi bliver snart så artige, så artige. Når man f eks leger med kaninerne og hun kalder, så skal man lynhurtigt være på pletten.

Det er Vimmer bedst til.Jeg tror , at hun  synes, det er sjovt at komme før mig. Somme tider så bliver jeg gal på hende og så hapser jeg hende i øret .Det må man heller ikke .ÆV

10 november 2013

I  dag hedder det søndag. Dagene har navne, så man kan kende dem fra hinanden.

Søndag er en af dem .

Det er nu ikke, fordi der er forskel på dem ellers . Mor gør de samme ting hver dag . Vi har været i hønsehuset og give dyrene mad og vi skal rense det ene bur i dag .

Alt det der kommer fra burene, det skal ud i drivhuset .Så kommer det op i en af kasserne og så vokser tomaterne bedre næste år.

Tænk en gang.

Først så tygger kaninerne på høet og når de så ikke gider spise det gamle hø mere, så tager mor høet ud i en spand og så kan det bruges igen i drivhuset.

Det er ligesom bonderøven på fjernsynet .Han kan også hele tiden finde noget gammelt og bruge det til et eller andet .

Vi skal prøve at reparere  vores "hoppe ud og ind" lem i køkkenet. Det blæser ind af den og det er jo ikke meningen,så bliver der koldt i køkkenet.Om sommeren må der gerne komme luft ind, men om vinteren går det ikke .

Men det er sjovt at have den der lem . Hønsene går derude og kikker ind til os og jeg kan stå herinde i varmen og kikke ud til dem . De kan ikke finde ud af at bruge lemmen,det kan jeg godt,det er, fordi jeg er en klog lille hund.

I morges legede vi gemmeleg med mor inde i sengen.

Det var sjovt.

Først så var vi alle sammen under dynen med hoved og det hele .Så er man i hundehulen, men så begyndte mor at kilde os og så begyndte det sjove .

Vimmer og mig vi hoppede rundt ovenpå dynen og ledte efter mor, som var nede under dynen. Hun sagde vov og miav og sådan noget pjat og så kildede hun på dynen og rabte " kom så og find mig, vov vov."

Det var smaddersjovt, men tilsidst så blev Vimmer ked af det, fordi hun ikke kunne finde mor. Så lagde hun sig ned og så pev hun.

Jeg prøvede at vise hende, at hun bare skulle prøve igen, men det ville hun ikke, hun troede, at mor var helt væk.

Altså!!!

Så kom mor frem og trøstede hende

Der skulle masser af trøst og kæl til. Nu sover hun på hovedpuden og er glad igen. Jeg gnaver på et  gammelt ben foran kakkelovnen.

12 november 2013

I går var det oldemor Lisa's fødselsdag.Hun ville  være blever 102 år, hvis ikke hun var blevet en engel.

Mor gik op på kirkegården med fine blomster til hendes lille bitte have.Mor har taget billeder af det. Det ser rigtig pænt ud.

Moster Sussi skulle også sætte blomster i haven, men hun var ude og rejse ,så mor gjorde det for hende.Det var sådan nogle søde grønne planter med røde bær på. Det ser lidt ud som jul.

Manden deroppe var ved at sætte gran på gravene.Det er sådan noget man gør om vinteren,sådan en slags grøn dyne.Det ser pænt ud.

  Mor snakkede også lidt med oldemor Lisa. Det kan man gøre i hendes lille bitte have. Jeg har været med en gang, men det er så svært, for man må hverken tisse og da slet ikke prutte og man må allerhelst heller ikke snuse til alle de små haver.

Det er ikke noget for mig.

Da hun så kom hjem, så gik vi tur.

Vi mødte en af de der hunde, som næsten ikke har nogle ben.

Den var ellers helt i orden, men det ser mærkeligt ud med sådan en lang hund med bittesmå ben.Den hedder en gravhund.

Søren er ved at sætte julelys op på sit hus. Det ser flot ud,men det skal da vente til jul. Mor er ikke begyndt end nu .Hun ville have startet i dag, men nu regner det .

Pyt, så gør hun det bare i morgen.

Der er masser af andre ting, hun kan gøre i dag.

Hun spiste andesteg med Bibi forleden dag, I går aftes spiste vi resterne som mor havde varmet i ovnen . Det smagte dejligt.Der var også sovs. Det får vi næsten aldrig, men denne her den hørte til andestegen.Den smagte også af andesteg. Mor stegte andestegen i vores ovn.Bibi kan ikke lave mad og så tog hun det hele med ud til Bibi og så hyggede de sig .

Bibi havde dækket et fint bord med lys og alting, så det var en dejlig overraskelse. Men da mor så skulle hjem og det var buldermørkt, så ville bilen ikke starte.

Mor ringede til en flink Falck mand. Han ordnede det og så kunne hun køre hjem til os.

Hun sagde bagefter, at hun troede, at det var hendes egen skyld. Hun havde vist ikke slukket for det der, som gør sædet varmt og så havde den stået og varmet hele aftenen .

Det må hun huske til næste gang.

13 november 2013

I dag regner det heldigvis ikke . I går regnede det hele dagen. Vi gik først tur, lige før mor skulle i teatret.

Der var vand alle vegne og jeg blev våd om poterne .Det kan jeg ikke lide.

Vimmer har ondt i den ene pote. Hun hopper så sjovt, når vi går og da mor prøvede at kikke efter i morges, så hylede hun. Det er synd for hende.

Fru dyrlægen ved nok, hvad der skal gøres .Vi skal ringe til hende i dag.

 Mor var i teatret i går og da hun kom hjem, så skulle vi danse og hun sang en sang, som hun havde hørt i teatret .Den hed "admiralens vise" og teatret hed Pinafore.

Mor sagde, at det havde været så sjovt. Hun var sammen med Bente, som havde inviteret hende.Det er, fordi Bente er med til at bestemme, hvad de skal spille på teatret.

Der var nogen, der sang og dansede og lavede sjov på et skib. Jeg har aldrig været på et skib, men jeg har set et på mit fjernsyn.Det er sådan nogle huse ude på det store vand og så har de kæmpestore flagstænger med sttooore flag på¨.

Der er også skibe med fiskere, der fanger fisk, som man kan spise.

Dem har jeg set nede på havnen. Somme tider så ligger der døde fisk på havnen .Der lå sådan e'n en gang,hvor vi var der med mor og Vimmer smed sig ovenpå fisken og så rullede hun sig i den ,

Det måtte hun ikke, hun kom til at lugte som en fisk.

Fiskene bliver lagt i kasser med is i og så bliver de kørt væk i store biler. De skal ind til byerne, hvor folk skal spise dem .

Jeg bryder mig ikke meget om fisk, altså.Men de er sjove at se på.

 En gang havde mor en underlig fisk med hjem, som havde arme og ben og den ville bide mig.

Den hed en krabbe. Mor satte den ned på gulvet, så vi kunne se den .Vimmer gøede alt, hvad hun kunne, men krabben løftede bare sine hænder og ville hapse hende.

Så samlede mor den op og puttede den i en gryde med varmt vand.

Så blev den til mad.

Da maden var færdig,så var den blevet rød og så ville den ikke bide mere.

Vi prøvede at spise den .

Den smagte dejligt,selv om det var en lidt underlig mad

14 november 2013

I dag er det svømmedag, det kender jeg godt. Så kører mor efter Kirsten og når hun så kommer hjem, så har hun en stor taske med vådt tøj, fordi hun har været i vandet .

Så lugter svømmetøjet af noget, der hedder klor. Det kommer jeg til at nyse af .

I dag har vi givet kaninerne de sidste æbler fra haven. De var små og plettede, men kaninerne er ligeglade, de guffer dem bare .

Hønsene fik rugbrød med vand, det er deres livret og Jeg  har fået frisk vand og hundemad.

Da vi gik tur i går,så mødte vi en dame med en sød, sød hund med lange ører. Hun sagde, at jeg havde eksem. Det er derfor, det klør.Det havde hendes hund også haft.

Det var en rigtig sød hund. Det var en dreng og jeg snakkede med den . Vimmer fjollede bare rundt.Damen sagde, at jeg var dejlig og så spurgte hun, om Vimmer var en lille bitte hvalp. Nej, hvor var det flovt, Men Vimmer var da ligeglad, hun hoppede bare videre .

I eftermiddag skal mor til de gamle på Toftebo og i dag vil hun tage den røde harmonika med. Den kommer ikke så tit med .Måske de gamle gerne vil se den .

De er altid vældig glade, når mor kommer.

PÅ Toftebo bor der gamle mennesker, som ikke kan være alene hjemme eller som har været syge .Så kan de være på Toftebo, indtil de bliver raske igen eller også så finder Darius et rart sted til dem at være.

Sidste gang var der en gammel mand, som var rigtig gammel og rigtig glad. Han skal på Skovsminde, fordi der er andre gamle og glade mænd, som han kan snakke med.Det bliver vist dejligt for ham.

Mange af de gamle er kede af, at de er så gamle,men når mor så snakker med dem og synger for dem, så er det ikke så slemt.

Sidste gang var der en dame, som mor kender rigtig godt ude fra en bondegård. Hun syntes ,at det var, rart, at mor kom, for hun kendte slet ikke nogen af de andre gamle mennesker. Hun kørte i rullestol, fordi hun havde hul på den ene fod.

Måske er hun der igen i dag , så kan mor snakke med hende.

Mor har købt noget til jul. Det er grene med lys på, de skal være på terrassen eller i musikgården .

Mor hentede dem nede i bilen i morges. Hun havde bare slåbrok på, men det gjorde ikke noget, for Søren var kørt hjem og så var der jo ingen, som kunne se det . Det er stadig ikke særlig koldt, så hun frøs slet ikke .

I går var hun længe nede i haven, hun brugte riven og den store gule plæneklipper.Hun blev ikke færdig, men det skal hun være inden den 1. december, for der skal alt det der jul jo sættes op.

  .

15 november 2013

Denne her liste med dagbog er vel nok blevet lang.Når vi begynder på et nyt år, så vil mor også begynde på en ny afdeling af måneder, så det bliver nemmere at finde.

I går så vi film fra Afrikaa.Det er langt væk fra Gilleleje.

Der var masser af dyr og Vimmer og jeg fik lov til at gø, lige så meget vi ville . Hver gang der kom et nyt dyr på skærmen, så fo'r vi hen og gøede, men det hjalp forresten slet ikke, for dyrene lod bare som om de slet ikke hørte os.

Somme tider var det nu uhyggeligt, for der var nogle dyr, som bed de andre dyr. Så måtte jeg holde pote med mor, mens det skete .

Det er der ikke nogen, der gør her hos os .Jeg bider ikke hønsene og kaninerne ,jeg er meget forsigtig og min mad henter jeg i en skål ude i køkkenet.Vi skal forresten have en ny madskål, for den nye kanin nede fra bondemand Jan, den har ikke nogen vandskål. Mor havde kun en, der var alt for lille .Kaninen kan slet ikke få sit store hoved ned i den .Det duer ikke . Så nu skal den låne min madskål og så får jeg en af de blå. Det er ok. 

Men læg lige mærke til,at jeg sagde låne. Hvis kaninen ikke skal bo hos os mere, så vil jeg have min madskål tilbage .

Den har ikke noget navn, den kanin. Det er en pige , så måske skal den hedde Madseline for den ligner Mads Muko , den har sorte og hvide pletter.

Ja, det skal den hedde

Madseline . Vi vil lave et skilt til den og sætte på det bur,som den bor i .

I dag får den lov til at komme  ned på gulvet og lege  med mig for første gang. Jeg skal nok være forsigtig og mor har lovet at være der   hele tiden ,

Hun skal hjælpe mig, hvis jeg bliver for voldsom.

Det kan man godt komme til lige pludselig, hvis det er sjovt.

Til sidst blev jeg øm i halsen af alt det gøeri  men Vimmer blev ved  længe endnu.

Hun har vist drømt om alle de dyr i nat, for hun vred og vendte sig i sengen og tilsidst måtte mor vække hende og sidde med hende, mens hun pustede hende i pelsen .

Det er dejligt at blive pustet i pelsen .Man bliver dejlig varm lige på det sted og så er mor så tæt så tæt på.

Det kan vi begge to lide. Men hun må altså ikke puste mig på snuden, så kommer jeg til at nyse.Det kan jeg ikke lide, men det ved hun faktisk godt.

16 november 2013

Det er altså irriterende, at man ikke kan få lov til at morgensnue i fred. Vimmer får lov til at snorke i sengen det meste af formiddagen, men når jeg har vækket mor og så tror, at jeg lige skal have e'n på øjet igen , så kommer Vimmer og så lægger hun sig ovenpå mig og begynder at slikke mig i øret . Jeg prøvede faktisk at vælte hende af, men den gik skam ikke. Hun rullede bare rundt, så hun lå ovenpå både dynen og mig. Så hentede mor fotografi-apperatet.

Så nu har hun det hele på billeder.

Det er vist snart på tide, at hun får sat billeder over på min dagbog ,men dette her billede kan hun godt glemme alt om.Det skal ikke vises frem for dem, der læser min dagbog. Ikke tale om .

Hvorfor Vimmer nu pludselig finder på det, har jeg faktisk en anelse om .For i går aftes, mens vi så fjernsyn, så kom jeg til at snuse til hende og hun lugtede både af hønsehus og halm.Sådan kunne hun ikke sove i sengen sammen med os og så slikkede jeg hende i lang tid lige til lugten var væk.

Måske hun bare ville gøre gengæld. Så er det jo egentlig meget sødt. Ikke?

I dag skal mor lige i byen for Bibi og bagefter skal hun spille for de gamle på Bakkebo. Hun kan godt lide at være på Bakkebo. Det er sådan et dejligt rum, siger hun, for det er kæmpestort og der er højt til loftet.

  Darius giver hende  en mikrofon, så hun kan høres helt ud i det bagerste hjørne.Så behøver hun ikke at råbe så højt.

I dag skal de gamle synge efter en ny sangbog, det skal være den orangefarvede

Den har de ikke prøvet før, så de bliver nok helt forvirrede, men så kan Darius hjælpe dem .

Jeg har aldrig set Darius. Han er fra et fremmed land, så derfor er det svært at forstå, hvad han siger.

Mor siger, at hun skal spidse ørerne for at forstå ham. Det ved jeg ikke, hvordan man gør og hendes ører ser da gansle almindelige ud, når hun kommer hjem, Så ser de fuldstændig ud som de plejer.

Mine ører er strit-ører og der er pels på dem . Jeg kan ikke spidse dem, for de er spidse i forvejen, men jeg kan ikke få dem til at se ud ligesom mors.

Mors ører er flade og helt uden pels. Det meste af mors pels sidder øverst oppe på hovedet af hende

PÅ resten af mor er der næsten ingen pels.Det er derfor, at hun må tage tøj på, når hun står ud af sengen.Ellers fryser hun.

Hun har en "stå op frakke" med blomster på.Den tager hun på om morgenen og så går hun over og lukker hønsene ud . Bagefter går hun rundt i huset og også ud i haven, hvis det altså ikke regner .

Alle blomsterne er væk ude i haven. Mor går rundt med en  rive og river det hele sammen .

Jeg var med hende i går, men fordi Vimmer stadig kan finde på at løbe sin vej, så havde vi begge to den lange snor på.Så kom jeg til at gå rundt om en busk og så hang jeg fast .

 Vimmer fortalte det til mor og så hjalp hun mig fri.

Bagefter var vi i hønsegården for at samle en masse ting som skulle smides væk. Mor puttede det i plastikposer.

Det skal ned på traileren i dag og så skal det køres på lossepladsen.

17 november 2013

Man skulle tro, at hun var en baby, sådan som hun opfører sig. Hun vil ligge ovenpå mig hele tiden . På kryds og på tværs.

Lige så snart jeg lægger mig et sted, så kommer hun luntende. Så kravler hun lige op på mig og lægger sig til at sove.

Jeg har prøver at ryste hende af, men så siger hun piv, lige som da hun var lille og så nænner jeg det ikke mere .

Men det er irriterende.

Mor siger, at der må være noget, der har gjort hende bange .

Ja, det er ikke mig og det er heller ikke mor. Måske har hun drømt væmmeligt .

Jeg ved det ikke, men jeg er træt at at have hende ovenpå mig hele tiden .

Så for søren, der kommer hun.Jeg troede, at hun sov, jeg går lige et andet sted hen .

Så kan hun ligge foran kakkelovnen, det er ellers min plads om morgenen, men hvad gør man ikke, for at få fred .

Somme tider så drømmer jeg om, at jeg ikke havde en lillesøster.Sikken en fred der ville være. Så havde jeg mor helt for mig selv og kakkelovnen  for mig selv og kødbenene for mig selv.For slet ikke at tale om at jeg kunne snue lige, hvor jeg ville, uden at have en lille irriterende lillesøster, der traver i hælene på mig hele tiden .

Hjælp, nu slikker hun mig i ørerne, lad mig dog være i fred.

Åh nej, nu piver hun igen. Nu må mor tage sig af hende . jeg vil have to minutters fred.

"Moar, tag hende væk."

Ah, det var dejligt. Det er godt, at vi er to om at passe hende.

Der er så meget uro for tiden . Nu hvor bladene er faldet af træerne, så kan vi se op til manden, der bor oppe bag ved. Han går rundt i sin have og ind i sit haveskur og så er man jo nødt til at gø af ham.

Jeg er helt øm i halsen af alt det gøeri.

Måske det er det, der gør VImmer urolig, hun er jo vant til, at vi bare er os selv i huset

.Nu kan hun se alle de mennesker, der går nede på gaden også. Det er nu ikke så mange på denne årstid,men der kommer da både postbudet og skraldemanden og folk, som skal købe æg.Og hver gang er man nødt til at holde øje med dem, indtil de er væk igen.Man må ikke gø, det er uhøfligt, for det er jo mennesker, som vi kender, men alligevel bliver man urolig.

Det er faktisk godt, at mor låser lågen ,når hun går, så ved jeg da, at der ikke kommer nogen ind i haven, de bliver nede på gaden.

ja, lige med undtagelse af Mikkel ræv. Han kravler ind af et hul et eller andet sted.Han var her i går aftes ,det er jeg sikker på og jeg kunne også lugte ham her i morges,men han kan ikke komme ind til hønsene, for der er masser af døre og dem kan han ikke finde ud af .

Men han var i haven, det er jeg sikker på.

18 november 2013

Om mandagen  står vi tidligt op. Mor skal spille med banden klokken 9 og så skal hun til Mortens fest på Centret .

Det hedder, at hun føjter, det siger Bentes mand, Jens.

Bente føjter også.. Jeg synes, at mor føjter temmelig meget .Men hun gør de gamle mennesker glade.

Mon det er det samme Vimmer gør. Altså føjter!!!!.

I går aftes skulle vi gå tur i mørket og mor sendte os ned til lågen, men vi glemte at vente på hende, selv om hun sagde det , for lågen stod åben og så rendte vi ud. Vi løb over til det gule hus og der viklede jeg mig ind i et træ, så da mor kom, så fik vi skæld ud og så viklede hun mig ud igen.

Mor havde lygte med og i dag skal vi funde vores blinklys frem .Så kan vi også ses i mørket.

I dag bliver det er driverdag. Vi skal være alene hjemme, men det gør ikke noget, for jeg ved jo, at lige pludselig så kommer hun jo igen .

Sommetider så hører vi hende slet ikke, fordi hun går så stille, men når hun så har lukket sig ind, så kommer vi jo farende

.Åh, det er så dejligt at have en mor.

19 november 2013

Det er altså underligt. Det er mørkt ,når vi står op og det er også mørkt, når mor kommer hjem.

jeg kan godt huske det fra sidste år, men jeg syntes ikke, at det kom før det var jul. Men det er nok noget, som jeg har glemt.

I går startede vi på den sidste flaske med varme . Så skal mor til Silvan og købe nye flasker.

Så skal hun køre med traileren .Men det bliver ikke i dag, for i dag skal hun bestemme sammen med alle andre mennesker i vores land. Hun skal ned på Gilleleje hallen og gøre det, men Bibi skal køres til Esbønderup, der skal hun bestemme .

Mor skal også ned til noget, der hedder Røde Kors i Græsted og hjælpe de gamle med at drikke kaffe.Jeg kan ikke lide kaffe, men jeg kan altså godt lide flødeskum.

Måske kunne jeg snakke med hende om, at vi skal have kage med flødeskum i aften, når vi skal se fjernsyn.

Vi skal kikke en masse fjernsyn i aften, for vi skal se, hvordan alle de andre mennesker har bestemt.Så skal mor sy på den trøje som hun har strikket færdig .

Den er orangefarvet . Den farve kan jeg godt lide. Så ligner mor en blomst, når hun har den på. Hun er også ved at strikke orangefarvede sokker. Men det var nu mere, fordi hun havde strikkegarn til overs.

Det er da godt, at hun ikke begynder at strikke trøjer til os. Jeg har somme tider set hunde, som går rundt med strikkede trøjer på. Det ser tosset ud.

Hvis hun strikker sådan noget og måske endda orangefarvet ,så gemmer jeg mig inde under sengen, så kan hun ikke finde mig.

Det er vådt efterårsvejr og nu er alle bladene faldet af træerne .Mor har revet store bunker sammen nede i haven.

Alle de blade skal hen til den bunke, som ligger nede i hjørnet ved garagen. Så bliver det hele til jord næste år og så kan vi bruge det i drivhuset . Smart ikke ?

20 november 2013

Ih, hvor går denne her måned hurtigt.

Jeg synes lige, at den er begyndt og så er der kun ti dage tilbage af den.

Jeg er blevet gode venner med Vimmer igen.Rigtig gode venner endda. Hun er rigtig sød.

I går kom hun med et kødben, som hun havde fundet ude i hønsegården og så gav hun det til mig. Det var rigtig gammelt og mudret og lækkert .Jeg blev så glad for det, at jeg slikkede hende hele vejen ned ad ryggen.

Det kunne hun godt lide.

Hun sagde lige som Bibis kat, når den har det rart,

I dag skal mor købe ind for Bibi og så skal hun spille hos Frederik.

Men hun gør det hele på en gang, så hun ikke skal køre fra os to gange .

I går regnede det så meget, at vi slet ikke kom ud på vores hyggelige aftentur i lang snor.Så gik jeg bare over i hønsehuset, da jeg skulle tisse. Det må man godt.

Hønsene lægger ikke særlig mange æg nu, fordi det er så mørkt,men så vil mor sætte lys op derovre .Det vil også være rigtig hyggeligt for kaninerne .Så kan de bedre se, hvad det er, de spiser.

I dag skal de have gulerødder. Mor købte en stor pose i går. Den ligger nede i bilen, fordi hun havde andre indkøb med, da hun kom hjem .

Hun havde en dåse hundemad--det får vi kun en gang imellem --og bagekartofler---dem kan mor godt lide--og nyt undertøj,altså til mor----fra Netto.Det er vinterundertøj og nu er det vinter---og vådt---,

Vimmers "pote-ondt" er gået  væk af sig selv.Det er godt for det så fjollet ud, når hun hoppede rundt med den ene pote oppe i luften.Det lignede Linda's dumme kat.

Lindas dumme kat er blevet kørt over af en bil engang, så det ene ben er gået i stykker.Det var Vimmers ikke, hun havde vist bare hoppet for meget op og ned i sofaen.Det kan hun bare lade være med.

I går fandt mor vinterdynen frem, fordi det er koldt i soveværelset om natten. Den var så dejlig varm .Den dyne er stor og tung og Vimmer kunne slet ikke finde ud af, hvad det var for noget, så hun traskede længe rundt både på mig og på mor.

Til sidst så tændte mor lyset og sagde meget strengt:" Så Vimmer, nu skal vi sove" og så putttede hun hende ned til mig. Så slikkede jeg hende lidt og så faldt vi alle tre i søvn i en stor bunke.

Jeg tror at min pels er ved at vokse ud på numsen af mig igen. Endelig. Det har da også varet alt for længe.Så nu kan jeg godt møde Bruno igen, uden at han griner af mig.

22 november 2013

Jeg tror, at efter jul, så må det være Vimmers tur til at skrive dagbog. Hun er ganske vist ikke så god til det, men jeg synes, at jeg gør alt arbejdet for hende og måske vil hun tænke sig bedre om, når det er hende, der skriver.

Så vil jeg slappe en smule bedre af og tænk, så skal hun selv fortælle om, hvilke ulykker hun laver.

Tag nu bare i går f eks.

Hun havde snuppet et æg fra hønsene, men hun vidste jo ikke, hvad det kunne bruges til, så hun havde taget det med ind i seng for at passe på det .

Så slikkede hun det over det hele, men der skete jo ikke noget og til sidst så lod hun det bare ligge . Da så mor kom ind for at tage de nye bukser på fordi hun skulle ud at spille, ja, så satte hun sig på ægget .

Krazz, sagde det og så havde vi hønseæg i sengen og på mors bukser.

Det må man ikke.

Vimmer kom løbende for at se, hvad vi lavede og da hun så hele den redelighed, så pev hun og begyndte at slikke ægget væk. Mor måtte skifte bukser og de nye bukser kom i vaskemaskinen .

Hun kom også en lille smule forsent til de gamle mennesker, men det gjorde ikke så meget, for så blev hun bare lidt længere .

I nat har harmonikaen sovet nede i bilen. Det kan den ikke lide, for den bliver så kold.Mor siger, at det er lige som at få en isklump på maven,når hun skal spille på den.

Men det var så mørkt, da hun kom hjem ,så det var bedst at harmonikaen blev i bilen. Ellers kommer den op i huset .

I dag skal hun på Bakkebo.Nu skal hun snart begynde at synge julesange med de gamle.

23 november 2013

I dag er mor stået kæmpe-tidligt op. Det er Vimmers skyld.

HUn skulle ud for at prutte og så syntes hun, at mor skulle med.Sikke noget pjat

Mor kan da ikke stå og se på, at hun prutter ----men det ville VImmer have og da det så var overstået, så blev hun helt fjollet og for rundt og gøede i hele stuen og så stod mor op.

Så nu mens hun skriver dagbogen, så er det helt mørkt udenfor.

Jeg vil altså ikke ud i mørket og forresten er jeg mere søvnig.Ingen Vimmer-gøen skal få mig til at stå op.

Men er det ikke mærkeligt.

Mor bliver aldrig gal over at blive vækket.

Jeg må gerne vække hende midt om natten, hvis der er noget, jeg vil sige. Somme tider så vågner jeg midt om natten og bliver ked af det, fordi der er så stille 

Så kradser jeg mor lidt på armen og så vågner hun. Så går vi ud og kikker på stjernerne og så går vi i seng igen og putter sammen .

Sommetider så har hun fået kolde tæer, men så nuldrer vi dem bare og så går det over igen .

I dag skal mor spille på Skovsminde.Det er de rigtig gamle og trætte damer og herrer, der bor der.Hun skal også ned til Havfruen med æg og hun skal hente en pakke på posthuset .

Men mest skal hun være sammen med os.

I går fik fru Hvide kanin unger .

Vi vidste slet ikke, at hun var gravid, men i går morges havde hun født unger i buret ovre i hønsehuset .

Så fik mor travlt. Der er for koldt for babyer derovre, så der blev byttet rundt på alle kaninerne . Nu bor fru Hvid i den varme kasse i udestuen og hun fik en masse hø ned i det inderste rum. Så kom fru Grå over med sine unger i et bur i hønsehuset, hvor hun kan snakke med Rasmine. Rasmine gider nu ikke snakke med kaniner, hun vil meget hellere lege med mig og VImmer.

Selv om hun er en kanin, så er hun lige så stor som mig. Altså større end Vimmer. Vimmer flytter sig, når hun kommer masende på gulvet.

NU er drengekaninen flyttet over i et bur for sig selv. VI vil ikke have flere kaninbørn. De spiser alt for meget mad.

24 november 2013

Da mor kom hjem, så havde hun købt kæmpestore kødben

De lå i tasken, som stod på gulvet, men vi måtte ikke røre dem . Det var svært.

Min mund blev fuld af savl og jeg tænkte hele tiden på kødben .Jeg løb rundt i hele huset for at finde noget at lave, men jeg kunne ikke finde ud af mig selv.

Vimmer stod henne ved tasken og hun pivede og skrabede på tasken og mor sagde meget bestemt :"nej"

Så prøvede jeg med det der søde ansigt på skrå og store øjne, men så kløede hun mig bare på øret .

"Endelig, endelig, så kommer det . Næh hun pakkede bare ud . altså kom nu med de kødben, mor. Vi har været artige hele dagen."

Endelig pakkede hun dem ud .

Men så skulle de først en tur i ovnen, fordi de var kolde. "

"Nu, nu, nu,

så kom de"

Ah, de var så store, at Vimmer var lige ved at vælte, da hun tog den ene i munden .

Jeg er jo lidt større ,ældre og klogere, så jeg tog lige mit kødben i munden og løb ind foran kakkelovnen med det .

Hvor var det skønt. Med kød og det der lækre indeni, som man bliver fedtet i pelsen af .

Vimmer masede stadig ude i køkkenet for at finde ud af at bære kødbenet

Til sidst så løb jeg ud til hende og viste hende, hvordan man skulle gøre. Men det kunne hun ikke finde ud af, det lille fjols. Heldigvis så kom mor og hun løftede både Vimmer og kødbenet op og bar dem begge to ind i stuen.

Så blev Vimmer glad .Det var også sødt af mor, at hjælpe hende.

Vi gnavede faktisk kødben hele aftenen og da det blev sengetid, så var de ikke fedtede mere . Så fik vi begge to lov til at tage dem med ind i seng.Det må vi ellers ikke .

Men vi måtte godt, hvis altså ikke vi gnavede, når vi skulle sove.

Jeg gemte mit under dynen nede i fodenden af sengen ,men Vimmer ville helst være hos mor, så hun lagde kødbenet på mors hovedpude og lagde sig selv ovenpå.Så sov mor bare på Vimmers pude.

Da jeg vågnede i morges, var kødbenet der stadig.Jeg kom til at brumme af mor, da hun ville ryste dynen, men det hørte hun heldigvis ikke

Det var flovt.

Vimmer har taget sit med over for at vise det til Rasmine Kanin. Det er noget pjat, for hun spiser ikke kødben.

Mor skal i teatret med BIbi og Kirsten. Så kan vi gnave imens.

25 november 2013

Der er et eller andet dyr ude i haven.Vimmer stod meget tidligt op og ville ud .Så stod mor op og lukkede hende ud ,men hun ville have, at mor skulle med.Så for hun rundt i mørket,.

 Altså Vimmer, og gøede. NU er klokken 7 og vi er alle sammen stået op. Jeg må give Vimmer ret, der har været et dyr derude. Lige nu er jeg i hønsegården sammen med hende.

Vi snuser og snøfter for at finde ud af, hvad det kan være.

Jeg skal nok skrive, hvis vi finder noget.

Der er koldt i stuen, men der er også koldt ude i verden .Det er frysevejr og det er for første gang i denne vinter.

Ens næse bliver helt stiv, når man kommer udendørs og vandet er blevet stift.

Nu er der heller ikke flere blade på træerne og alle tomaterne er gået ud. De kommer igen til sommer.

Mor har prøvet at fortælle mig, at det er ford,i at solen er rejst væk, men det forstår jeg ikke helt, for jeg har da set den oppe på himlen lidt i går.

Men den er der nu ikke særlig længe, så bliver det mørkt igen. Måske den er blevet træt

Det er solen, der varmer ude i verden, men inde i stuen er det gasovnen,der varmer . Vi har ikke flere gasflasker, så mor må køre til Silvan i formiddag,hun skal også hente halm til kaninerne og æg til dem, der kommer og køber . Og i eftermiddag skal hun og Bibi til Centret ,hvor mor skal spille til koncert ,

Bibi skal med, fordi hun keder sig, når hun er alene hjemme . I går var hun med i teatret---det hedder kulturhuset i Helsinge---der var nogen, der sang julesange og mor havde sin nye bluse på

26 november 2013

Brrr, hvor er det koldt ude i haven. Det er godt, at mor hentede gas i går ,så man kan ligge foran kakkelovnen og varme sig, når man har været ude.

I aften skal mor og Bibi i teatret og se" den glade enke." Men det er først i aften, så hun er hjemme hele dagen.

Vi skal finde julepynten fren og give kaninerne halm og fodre hønsene og  rydde op i stuen og vaske tøj og.................

Mor siger, at det rart med en fredelig dag hjemme en gang imellem.Så vidt jeg kan se, så bliver den nu ikke særlig fredelig. Når hun endelig er hjemme, så futter hun rundt og "ordner".

Bagefter så lugter her af sæbe og så får jeg travlt sammen med Vimmer med at få det til at lugte af os igen.

Vi er vist ikke helt enige med mor om dufte . Når sengetøjet dufter af kødben, så lægger hun rent på og når stuen har hø og halm  på gulvet, så kommer hun med støvsugeren.Når jeg har gemt kødben i sofaen, så vælter hun alle puderne ned på gulvet og børster og vasker.

DUfte er et punkt, hvor hverken mig eller Vimmer er enige med mor. Ellers kan vi godt synes om de samme ting.

Mad f eks., men hvordan en rar hjemmedag  skal bruges ,der er vi bestemt ikke enige.

Hvis jeg måtte bestemme, så smed hun støvsugeren væk og sæben kunne hun også smide væk. Alle mine kødben skulle ligge og hygge sig rundt på gulvet og hun skulle aldrig vaske sengetøj.Det skulle være forbudt.

Hun skulle heller ikke rydde op i udestuen.Der er netop så dejligt med alle de ting, som man kan gå rundt og finde.

Men det synes mor altså ikke og det er hende, der bestemmer.

27 november 2013

I kan tro, at mor synger i dag. Selv om det regner udenfor, så er hun fuld af musik fra teatret i går.

jeg kan godt lide, når hun synger.'altså en gang imellem ,ikke hele tiden .Og ikke alt for højt.

Sådan som hun gør lige nu, det er fint, sådan tra la la, det er ok, men når hun pludselig laver en stor stemme, så gør det ondt i ørerne

Det gør hun heldigvis ikke så tit .

I går satte hun juletræer med lys op på terrassen . Det så flot ud, da det blev mørkt.Sådan hyggeligt og rart.

Så er hun ved at sætte juletræet parat ude til musikterrassen . Det bliver stort og der skal kugler og lys på. Det skal vi lave i formiddag.

Klokken tre skal hun ud for at høre musik om at gå på jagt og bag efter skal hun spise jagtmad sammen med Bibi.

Bibi var også med i teatret i går.Hun havde taget stribede sokker på, men mor fortalte hende, at man ikke kunne gå i teatret med stribede sokker.

Så tog hun fine strømpebukser på.Det var første gang i lang tid, at hun havde haft sådan nogle på, fortalte hun mor.

I teatret mødte mor en mand, som hed Phillip Faber, Han var en voksen mand, men den gang da han var en lille dreng, da lærte mor ham at spille klaver .

NU er han blevet chefdirigent for radio-underholdnings-koret.

Han er kun 28 år.

Da mor fortalte det, så så hun så glad ud.Så er jeg også glad, selv om jeg ikke har mødt ham, men mor har tit snakket om ham .

Han var også glad for at se mor og han gav hende en ordentlig krammer lige midt i teatret, så alle kunne se det.

Krammere er rart og varmt .Jeg fik lige e'n af mor i morges. Jeg lå i hendes arm og puttede, da vi vågnede og så krammede hun mig sådan forsigtigt og blødt og så pustede hun mig i pelsen.

Det er sådan en mærkelig fornemmelse. Hun sætter munden hen til min pels og så puster hun stille på mig. Så bliver man varm lige på det sted, hvor hun gør det .Det er bedre end kys.

Kys er jeg ikke så vild med. Vimmer er vild med kys. Navnlig lige på snuden .Jeg vil hellere have sådan en pustetur.Det er lækkert.

28 november 2013

Det blæser flot i dag, Den store lyskasse på terrassen er faldet ned på gulvet og vi har ikke en gang hørt det . Vi sover rigtig godt i vores gilleleje seng.

Vi har også sovet alt for længe i dag .

Så nu kan mor ikke komme til gymnastik. Hun siger, at det gør bestemt ikke noget, for så vil hun bare rydde op i haven i stedet for .

Det er også en slags gymnastik. I eftermiddag skal hun til Bakkebo.I dag skal hun begynde at synge julesalmer med de gamle .Det glæder hun sig til.

I går var hun til jagtmiddag og spiste vildsvin.Der var også mænd, der sopillede på truthorn, de sagde, at sådan  gør man ,når man er på jagt. Det har jeg nu aldrig hørt i Gilleleje .

Jagt er noget væmmeligt noget, synes jeg .

Man går rundt og skyder på dyrene og spiser dem bagefter .

Når jægerne om efteråret begyndre at skyde på dyrene ude på vores mark ,så kommer harerne og rådyrene og gemmer sig hos os. Det må de også gerne .

Men i går gik det alligevel galt. Der var en hare i musikgården og Vimmer og jeg kom til at lege jægere. Da vi fangede den, så kom jeg til at hapse den og så ville den ikke lege mere .Jeg tog den med ind til mor og lagde den i sofaen. Så tog mor den og jeg ved ikke, hvad hun så gjorde med den, men jeg fik kæl og kys på øret .

Jeg tror, at haren hoppede videre ,men jeg blev faktisk forskrækket,for det var jo ikke med vilje.Det var bare for sjov.

29 november 2013

Mor var i teatret med Bente i går aftes. Pludselig så ringede Bente og så skulle mor ud i mørket.

I dag har vi fri. Mor skal ned til Havfruen med æg og hun har lovet, at vi må komme med. Hun skal også hente benzin, så det bliver nok en rigtig spændende tur. Måske vi så også kommer en tur på stranden samtidig.

Der er sjov på stranden. Vimmer er fjollet, hun tror ,at hun kan standse bølgerne

Hun løber ud i det kolde vand og bider i bølgerne, men det hjælper jo ikke spor.

Det ved jeg da godt, men der er sjovt alligevel.Der ligger så meget på stranden, som man kan snuse til.Sten og tang og døde fisk og krabber og den slags.

Det hele lugter helt anderledes, end når vi går på marken.Der lugter af græs og køer og den slags, men på stranden lugter der af fremmede ting. Allermest altså-- nede på havnen, der lugter af fiskerbåde og biler og kasser og isklumper og gamle handsker og underlige træstumper og andre hunde og noget, som mor kalder tjære. Det er længe siden, at vi har været på havnen .

Det vil jeg gerne i dag, så kan mor tage fotografiapparatet med og lave billeder af os .Hun elsker at lave billeder af os fordi hun synes at vi er så søøøøøøde.Det er vi da også!

30 november 2013

Æv, nu gik det hele sin vej.Mor siger, at det vist var hendes egen skyld .Hun ville sætte et billede ind til jer, men så glemte hun at gemme, mens hun gjorde det og så spiste maskinen alt det,  som hun lige havde skrevet.

Nå, pyt med det, så gør vi det bare en gang til.

I går var vi i byen med mor.---altså i bilen.

Først skulle vi til Havfruen og aflevere æg. så til Kirsten, som også skulle have æg ,så til benzintanken efter benzin og til sidst til Rema. Lige midt i døren ind til Rema, der mødte mor bondemand Jan. Hun fik et kæmpe kram og det øsede ned,så han var våd af at køre på knallert, så mor blev helt våd på maven af det kram.

Jeg har set ham før, men det har Vimmer vist ikke, for hun gøede helt vildt og Jan sagde:" det er da vist godt, at hun ikke ser mine katte"

Og det kan han jo godt have ret i .

Hverken jeg eller VImmer kan lide katte.Bare jeg ser en, så bliver jeg helt tosset.Jeg ved egentlig ikke hvorfor.

Men sådan er det .I går aftes var der, den der politihund ,Rex på fjernsynet.Den var der lige pludselig, da mor lukkede op. Jeg blev så forskrækket, at jeg fo'r og og så faldt jeg ned fra sofaen og ned på ryggen af Vimmer, som lå nede på gulvet.

Sikken en ballade. Jeg gøede af fjernsynet og Vimmer gøede først af mig og bagefter af Rex.

Det er sjovt at køre bil. Da jeg var lille var jeg bange for det og kastede op,men det gør jeg ikke mere .

Man kan se mennesker og fremmede hunde udenfor vinduet, når vi er ude at køre bil..Man kan se en masse andre ting , børn og blomster og butikker og somme tider hunde inde i andre biler, men vi så ingen køer, så derfor kørte mor os til Mads Muko ,så vi kunne se, hvor stor han var blevet. Han var helt fuld af mudder på benene og han havde små horn, hedder det, i panden .Det har han vist haft længe ,men jeg havde helt glemt det .Han er bestemt for stor at lege med, men jeg tror godt, at jeg turde prøve ,for han ser så rar ud. Vimmer kan ikke lege med ham, for hun er alt for vild. Så må hun sidde inde i bilen imens .

Måske får jeg lov til at prøve i juleferien.

Seneste kommentarer

16.06 | 07:35

hvorfor kan jeg ikke komme ind og redigere min side,.Jeg kan komme ind og læse den .( jeg har fået ny computer)
den står under musikforsjov.dk

28.12 | 10:29

Jamen, så er det da godt, at I er en dag for langt fremme. Så forsvinder den dag da ikke? Måske er det derfor mor alligevel ikke ringede til moster Sussi i går.

13.12 | 12:21

Kære Holger, jeg synes, du er rigtig god til at skrive vrøvlevers.

01.12 | 09:00

Hej Farmor, du har glemt at skrive om Holgers tur til Glostrup hvor han besøgte Sally

Del siden