december 2013

Det sørme,det sandt, det er december.

Jeg elsker jul. Mest juletiden.Når man endelig når frem til juleaften og har festet,ja så har man fået nok af jul.

 Men 1. juledag er dejlig. Det hele er overstået og alt er fredeligt. I gamle dage var 1. juledag fredet .Ikke nogen sammenkomster eller gæster ikke nogen stress. Bare julefred med koncert fra Wien og kold andesteg og ris a la mande.

Masser af film på fjernsynet og et hyggeligt strikketøj.mange sweatere er blevet startet 1. juledag.

I år strikker jeg sikker. De bliver så sendt videre til et eller andet U-land, hvor de kan gøre gavn. Jeg strikker for hyggens skyld.

Min pegefinger på venstre hånd ser grim ud. Den er tyk i det yderste led.

Ligner mest et gigtangreb, men er nok resultatet af mange års slid på fingeren af strikkegarn, som glider over den .

Skulle jeg blive væk engang ,så kan jeg efterlyses således: særlige kendetegn:

Et fortykket yderste led på venstre pegefinger.

Nu lover man sne. Det er ok for mig. Sne er dejligt, jeg elsker at sidde i min lune stue og se ud på sneen, der fyger.Det er straks meget værre, når jeg skal køre rundt i det og det kommer jeg jo til. Det er godt, at det ikke er over længere afstande, at jeg skal køre.

Juleaften har jeg lovet mig ind til Bente, men på betingelse af, at ikke jord og himmel står i julesne. Så bliver jeg hellere, hvor jeg er .

Hundene skal ikke med .De må fejre jul med mig dagen efter.De er nu nok også ligeglade.

Nytårsaften går jeg ikke ud. Det har været en regel i al den tid, vi har haft hunde. Nytåtsaften bliver man, hvor man er, og trøster evt forskræmte hunde.

Mine to har nu ikke vist tegn på bekymring -endnu-I gamle dage med Buller og Rasmus havde vi nærmest hysteriske hunde hele december. Det hjalp de sidste år med Buller .Han blev døv.

Men Rasmus gemte sig si skabene og gravede panisk i gulvet under Oles stol.

Intet kunne trøste ham.Stakkels dyr.

Stormen raser nu på andet døgn. Utrolig så meget kraft, der kan være i en smule blæst. Et af mine små piletræer er væltet nede i haven og den store mirabel i hønsegården vipper på sin rod. Plastikruderne fra drivhuset flyver rundt og der er lettet en del tagplader samme sted. Musiktaget ligger, hvor det skal, der skal bare sikres med en enkelt skrue.

Politiet fraråder udkørsel og jeg bliver gerne i mit lune hus. Æv bæv , jeg har det fint.

I dag skal julestadsen frem.

1 december 2013

Så er vi i julemåneden. Næh, hvor jeg glæder mig til sneen . Jeg kan godt huske den fra sidste år. Så skal vi ud at gå med vinterfrakkerne på. De er helt klar.

Jeg skal klatvaskes her til morgen, jeg ved egentlig ikke, hvad det betyder, men det er fordi min pels på ryggen har en grim farve. Den kommer fra bunden af sofaen, fordi jeg har kløet mig på ryggen derinde.

Nu klør det næsten ikke mere og pelsen er ved at vokse ud ,så derfor så skal den grimme farve også væk.

 Mor var ude at spise middag med bestyrelsen i går aftes ,men hun kom ikke så sent hjem, for de andre ville ud at danse og mor ville hellere hjem til os . Det var dejligt, da hun kom.

I dag får vi gæster, så egentlig har mor slet ikke tid til at skrive dagbog, men hun siger, at det er vigtigt at gøre det, mens hun spiser morgenmad.

DET ER EN RUTINE?????

Og hvad betyder så lige det ?

Jeg skal hele tiden lære nye ord. Det betyder sådan noget som, at det skal hun gøre, for ellers så får hun ikke spist sin morgenmad. Så løber hun bare rundt og laver alt mulig andet .

Vi skal jo have gæster i dag og vi skal dække bord og lave mad og mor skal i byen for at købe cola til Lucas og Sandra og brusevand til Laila.

Hun skal vist også købe æbler til rødkålen.

Så er det bare, at jeg og navnlig VImmer ikke må springe op ad Sandra, for så bliver hun ked af det og det vil jo være rigtig synd .

Man skal være sød og stille ,når her er gæster.

Egentlig så skulle man ligge i sin kurv og sove hele tiden,men det er for kedeligt.Så jeg vil gå lidt omkring og kikke på gæsterne. Der  kommer en gæst i dag, som jeg ikke har set før.Pernille har ham med. Det bliver spændende.

Mon han er sød og rar og god ved hunde?. Det kan man jo aldrig vide.

Tænk, hvis han gider kæle med mig.

Pernille kender jeg godt .HUn vil sikkert kæle med de små kaninbørn.

2-3 december 2013

I dag skal mor spille på Bakkebo kl 10. i går spillede hun med banden i Helsinge og søndag havde vi gæster. Der sker noget hver eneste dag .Vi har lys i juletræerne både på musikterrassen og i udestuen og på terrassen og i dag skal vi sætte lys nede i haven.

Det ser så flot ud om aftenen , Mor har købt sådan nogle kontakter, som kan tænde og slukke af sig selv. Det er vældig smart.

Der hænger julemænd og dingler i vores lamper og der er små pakker i gardinerne .Det er rigtig "julet".

Nu mangler mor bare at finde juletøjet frem . Hun begyndte i går at lede efter det , men så blev det mørkt og så kunne det vente til i dag .

I går mødte vi de to sorte skottehunde og deres far ovre på Laika¨s vej. Jeg så min kæreste på lang afsand.

Vimmer havde mere travlt med et pindsvin, som hun kunne lugte . Men da så vi endelig kom hen til dem, så snakkede mor med deres far rigtig længe. Han skal sælge sit hus og flytte til byen, fordi han har dårlige fødder. Det er jeg ked af .Men måske de så vil komme og besøge os en gang imellem .

Der står et stort  grimt skilt nede ved deres have. Det er, fordi der skal komme fremmede mennesker og se på deres hus .Det kan jeg ikke lide.

Jeg bliver i rigtig dårligt humør af at tænke på det.

Mor er også ked af det .

Hun synes, at det er så hyggeligt at snakke, når vi går tur.

Nå, men i dag skal vi altså finde al julepynten og nissehuerne . I morgen skal hun bruge nissetøjet, fordi hun skal spille til dans i en pensionistforening i Blistrup.

Hun har juletravlt.

Hun har lige snakket med Kirsten. Hendes ører har det bedre, men hun siger, at hun er rigtig træt.

Det er synd for hende, for på fredag bliver det snevejr og så skal vi ud at kælke, siger mor. Det er noget, man gør, når der er sne.

Jeg prøvede det sidste år. Det var lidt farligt ,

Vimmmer vil hellere løbe ved siden af, men jeg tø'r godt sidde på kælken sammen med mor.

Men det er koldt og vådt . Til sidst skal man hjem og ligge foran kakkelovnen og så skal vi have æbleskiver og hygge os.

Jeg elsker jul

4 december 2013

I dag er det regnevejr, men det gør ikke noget, for vi er bare indendørs. Skraldemanden har lige været her, men jeg hilste ikke på ham

Jeg havde faktisk glemt, at han skulle komme i dag.

I kan tro, at det er skægt at løbe rundt i stuen.Mor er ved at tømme  pulterrummet og der er bjerge af ting alle vegne. Det var jo ikke meningen, men ellers kan mor ikke finde ud af, hvad  for noget ,der skal smides ud og hvad der skal gemmes.

Jeg fandt et gammelt kødben derinde .Det må hun godt smide væk.

Nu er,traileren helt fuld af "smidevæk" ting.

Men der bliver nok "en til trailer" fuld, inden vi er færdige .

Mor har ryddet en plads foran kakkelovnen til mig, men ellers er det klatreture rundt .

Man kan lege en leg, der hedder "jorden er giftig"

Det er den altså ikke, det er bare for sjov, det er sådan noget som mor legede med børnene i skolen til gymnastik. Så skulle de klatre omkring på alting og ikke røre gulvet.

Det er lidt besværligt, men også sjovt.

Mor fandt sommersandalerne i pulterkammeret. Dem fandt hun ikke i sommer, så nu må de vente til det bliver sommer igen.

VImmer hapsede en lille fugl i går. Det var, mens mor ikke var hjemme . Den blev helt stille og VImmer tog den med ind i stuen og da mor kom hjem, så gav hun den til hende.

Det var en rødkælk sagde mor.

NU er den død. Små fugle kan ikke tåle at blive hapset.

Så dør de.

Vimmer blev ked af det, for det var jo ikke med vilje.

5 december 2013

I skulle have hørt Vimmer i nat, vi har ikke lukket et øje.Først så pivede hun og så snorkede hun rigtig højt og til sidst så vuffede hendes mund helt af sig selv. Det hedder at drømme.

Jeg prøvede at skubbe til hende, men så kravlede hun bare, mens hun sov, op og lagde sig ved mors hoved og der vuffede hun videre .

Så kælede mor hende på maven ,men så lige pludselig, så vågnede hun og gøede mor lige ind i ansigtet.

Da hun så opdagede, at det bare var mor, så logrede hun med hele kroppen og slikkede hende i øret .Men da hun så faldt i søvn igen, så var det lige det samme.

Stakkels VImmer og stakkels os.Det var irriterende, altså!

Nu ligger hun inde i sengen og sover stille og fredeligt.

jeg spiser morgenmad sammen med mor. Man bliver sulten af at blive holdt vågen den halve nat.Nu vil jeg lægge mig hen foran kakkelovnen og få en skraber, mens mor skriver dagbogen færdig.

I går kom mor hjem med en masse store poser med ting i. Det var noget, hun havde fået fra en gammel dame, som var blevet en engel. Vi skal nok passe på hendes ting.

Der var både gryder og julestads og skeer og noder og en masse andre ting.

Det skal på plads i dag, så stuen kommer til at ligne et billede fra et ugeblad.Hvorfor mor synes, at det skal ligne et ugeblad, det ved jeg ikke .Jeg synes, at her plejer at ligne vores egen stue og det kan jeg godt lide, men jeg kan vist godt forstå, hvad hun mener, for lige nu, er der noder og julestads og sko og strikkegarn og en hel masse andet over det hele. Det er svært at lege, når man skal klatre sådan rundt .

6 december 2013

Hvis det bliver ved med at blæse sådan, så kan mor ikke komme til julefrokost på Skovsminde i eftermiddag.Det gør nu heller ikke noget, for vi hat det så rart herhjemme .

Men de gamle bliver nok ked af, at mor ikke kommer og spiller for dem .

Nu er det to gange, vi har sovet rigtig skidt

Den ene gang var det, fordi Vimmer drømte.Det gjorde hun nu ikke i nat, men det blæste sådan, at det knagede og bragede i hele huset . Mor har været ude for at se, hvad der er sket .

Det er ikke så slemt.

Et af vores små træer nede i haven er væltet, men det gør ikke noget. Det planter mor bare igen, men det store mirabeltræ i hønsegården, det står og vipper på roden . Måske kan mor bare klippe grenene af det, så gror det måske igen.

Så er der fløjet plastikruder af drivhuset  og også en enkelt tagplade og der er væltet et stakit ved havegangen.

Vores musiktag skal lige have en ekstra skrue, men det ligger stadig fint.

Hvorfor mon det blæser sådan ?

Det er lidt flot, men også lidt uhyggeligt. Man kan slet ikke stå ude i vejret, så blæser man væk. Gunnar skal låne bilen i formiddag, fordi han skal hente cement.

Vi ved faktisk ikke, om han kommer i det blæsevejr.

Mor har sat bilen ovre under Sørens garagetag .Der har den stået hele natten , så den har det rigtig fint.

Mor gik ned med bare tæer og nattøj for at kikke til den .Den har sovet roligt hele natten.

Nu mangler der ikke ret meget oprydning og så skal julenissekasserne tages frem .

7 december 2013

Øv, taget er fløjet af hønsehuset og hønsene sidder og fryser . Mor gav kaninerne masser af halm, så de ikke også frøs, men alligevel så er det ikke rart for dem . Det sagde brag og så lettede hele taget og nu ligger det i baghaven.

Så blæste det mere endnu og lige pludselig så blæste noget af det nye tag fra musikstuen også ned.Det var mor ked af .

Drivhuset har mistet ruder.De ligger i hønsegården

 Æv, det var ærgerligt, nu troede vi lige, at vi skulle sætte al julestadsen på plads, men det bliver vist ikke i dag.

Mor var til julefrokost på Skovsminde, men hun skulle ikke spise.Hun skulle bare hjælpe de gamle med at spise  , det var kedeligt, syntes hun .Hun ville hellere spille, men det gjorde Ole.Ham kender mor godt fra Centret .Han er rigtig flink.

Så nu er det vist om at komme i gang med at rydde op .I dag er stormen næsten væk,men måske skal vi ned og se de store bølger og alt det vand, der er løbet ind i havnen .

Bare ikke onkel Niels har fåe vand ind i huset igen.Der var fjernsyn fra deres sted i går og manden på fjernsynet sagde, at der var blæst en masse vand ind lige netop der, hvor onkel Niels bor. Stakkels ham.

8 december 2013

Mor skal i biografen med Bibi.

De skal se ballet. Det hedder Nøddeknækkeren.Det glæder mor sig meget til. Hun kan godt lide musikken og det er ikke rigtig jul, hvis ikke hun har set den ballet, siger hun.

Det forstår jeg ikke helt. Det bliver da jul helt af sig selv`???

I går fandt vi et nyt hul i hegnet i hønsegården . Det var blæsten, der havde lavet det, så lige pludselig så lokkede Vimmer mig ned på gaden. Der må vi ikke være, så jeg løb tilbage igen.

Men Vimmer spænede .Jeg tror ikke ,at hun ved, hvor ked af det mor bliver.Jeg blev også ked af det og græd lidt. Så gik mor og jeg ud for at finde hende

Hun var dernede

Huin kom spænende, men hun kom ikke hen til mor, når hun kaldte på hende.

Så gik vi tur. Vimmer var med( bare uden snor). Da vi så kom hjem,  ville mor ned på havnen for at se skibene, der var blevet blæst i stykker. Så lukkede hun bagagerummet op og så hoppede jeg ind og lige pludselig så kom Vimmer flyvende. Hun ville også med på havnen

Så fik hun snor op og kys på snuden og så kørte vi.Der var mange biler på havnen og en masse mennesker, der ville se de ødelagte både. Der var også nogle mennesker, der gik og ryddede op. Der var pinde og snore og alt muligt, der lå og flød. Det blæste stadigvæk smaddermeget, så vi kunne ikke blive der så længe .Vi kørte også på Netto-stranden .Der var vandet løbet helt ind over klitterne og havde lavet en stor sø der, hvor vi plejer at ligge i solen om sommeren. Hvis det bliver frostvejr, så kan man løbe på skøjter der .

I går aftes spiste vi pizza. det kan jeg godt lide, der var både ost og kød på. Tilsidst var der bare pizza tilbage .

Den tog jeg med i seng uden at mor opdagede det, men den klistrede fast til min pels, så i morges måtte mor hjælpe mig og så blev det jo opdaget .

HUn blev næsten ikke vred, selv om vi ikke må tage mad med i seng .Hun grinede lidt af mig, fordi jeg havde pizza klistret fast oppe mellem ørerne .Æv

Men den smagte altså godt.

9 december 2013

Sikken noget rod. Først så siger mor: "farvel og pas godt på huset" og så kommer hun tilbage en time senere og er syg.

Så hun kom slet ikke i biffen sammen med Bibi. Istedet for så havde hun ondt i maven og kastede op. Det var synd for mor. Hun puttede sig først i den store stol sammen med os, men lidt senere så gik vi alle tre ind i seng.

Det plejer at være mor, der passer på os, men nu var det os, der skulle passe på mor.

Det var nu nemt nok. jeg puttede tæt ind til hende og slikkede hen på kinden og mor nussede mig på maven

Vimmer lå oppe over hendes hoved og rodede hende i håret .Og hver gang hun skyndte sig på toilettet, så lå vi og holdt sengen varm til hende-

Nu er hun stået op og har tøj på, men hun bliver hjemme hele dagen.Det bliver de nok kede af i harmonikabanden, for hun skulle have spillet til julefrokost og dans, men det bliver der altså ikke noget af .

Så må de spille uden mor.Så kan mor måske spille for os i stedet for .

BIbi's telefon virker ikke, så mor måtte ringe til Bakkebo og give besked om, at Bibi ikke skulle med mor til julefrokost i dag.Det bliver hun nok ked af ,men hun var så sød til at trøste mor i går, da hun blev dårlig.

Bibi er rigtig sød ved mor

10 december 2013

Nu er mor vist ikke ret meget syg mere . I går lagde vi taget på hønsehuset og vaskede tøj og spillede ,men hun sov også til middag i stolen sammen med os .Hun kaster ikke op mere -

Heldigvis, for det var da også ulækkert.

I dag skal mor bare i byen og så skal vi skrive til Bibi's datter.Det får man  ikke ondt i maven af .

I morgen er det lucia-dag og mor skal ned på Bakkebo og se de små piger synge .

Nu har mor endelig fået købt de der gnaveben, som jeg så godt kan lide. Hun fandt dem hos Aldi. Alle andre gnaveben kan jeg ikke lide. Dem spytter jeg bare ud på gulvet,-jeg fik hele to gnaveben i går,men det er altså bare nogle små tynde nogen. De er lavet af hud og så er de tørret og snoet. Jeg synes, at de smager godt, det gør Vimmer også.

Mor har smagt på dem ,hun synes ikke, at de smager særlig godt, men det er jo også for hunde.

I går tog Vimmer et af de rigtig store kødben ind, som jeg havde gravet ned ud i hønsegårdens mudder. Det var en dum ide, for mor tog det fra hende og smed det ud i hønsegården igen. Det skal blive derude, sagde hun.Det vidste jeg da godt. jeg har prøvet at tage sådan nogle ind i stuen, men mor smider dem altid ud igen.

Bare fordi de er fyldt med mudder og fordi de er gamle .Der forstår jeg hende  ikke helt.Det er da navnlig, når de er gamle, at de dufter og smager ekstra godt,men der er altså forskel på mennesker og hunde.

Ellers er der ikke meget forskel. Vi ser det samme fjernsyn,vi spiser tit den samme slags mad, vi går de samme ture og vi sover i den samme seng og mors hår ligner min pels, når hun står op om morgenen ,

Men mor er større end mig og hun bestemmer alting. HUn kan blive frygtelig vred, når man er uartig eller driller hinanden. Så hiver hun i ørerne og siger :" fy, skam dig, gå din vej" og så skal man gemme sig længe og tænke over ,hvordan man bliver artig igen.

Når man så har tænkt, så skal man sige:" undskyld, jeg gør det aldrig mere" og så er man gode venner igen-

Det er ikke farligt, det er bare væmmeligt.

11 december 2013

Så nu er her nisser næsten over det hele.

Og lys og man må ikke røre noget af det .Jeg skal nok lade det være bare det står oppe på bordet, men når hun sætter det ned på gulvet og det lyser, så er det rigtig smaddersvært-

Henne ved vinduet, der står en snemand ,nede på gulvet og den er lavet af strikkegarn,den minder om den frø ,som Vimmer stadig render rundt med. Men den må man ikke røre.

Vimmer snuppede den selvfølgelig og rendte rundt med den, men det måtte hun ikke .

Hun gør det alligevel og den dukker op alle steder i huset , Så sætter mor den på plads igen, men VImmer bliver bare ved.

Det bliver en sjov juleleg

Så er der kommet lys helt nede i haven og vi skal have flere i dag.

Mor hentede al julestadsen frem fra skabet i går, men der var alt for meget, så i år er der en masse, som ikke kommer op,men mor siger, at julestads er en tradition, så der er noget af det, som skal frem .

Vi har en gaaaammel nisse, som kommer frem hvert år. Den har været faster Bodils og den sad på et skab hos hende, da mor var barn. Før den tid var den hos farfar Hjalmar og farmor Anna. Men det er så længe siden.

Den nisse skal frem hvert år og nu sidder den oppe på skabet inde i hjørnet i stuen og kikker ned til os. Den kan Vimmer ikke nå.

Juletræet står ude i musikterrassen og der er lys på om aftenen. Det brækkede toppen, da det var stormvejr. Det skal vi prøve, om vi kan lave i dag.

I dag er det lucia-dag,så mor skal ned på Bakkebo. Vi skal ikke med, det er ikke noget for hunde, men mor har lovet os, at i aften, når det er blevet mørkt, så tager hun hvidt tøj på og lys i håret og så vil hun synge luciasangen for os .

12 december 2013

Nu ved mor, hvorfor hun blev syg.Det er de gamle på Skovsminde, der har smittet hende med noget, som hedder omgangssyge.

Det er derfor, hun kaster op og har ondt i maven. Mor var på Skovsminde i går og lederen derude fortalte, at mange af de gamle fejlede det samme og at det var begyndt den aften til festen og det var jo netop lige bagefter festen, at mor blev syg.

Så går det nok snart over .

I nat har det været frostvejr,Der er is på ruderne i udestuen,så det er rigtig koldt, men det gør ikke noget, for inde i vores hus er der dejlig varmt. Det har hjulpet med dobbeltdøren i køkkenet og med de ekstra gulvtæpper.

 Der er kun en ting, der er dumt, det er, at Vimmer tror, at tæpperne er til at tisse på og det er de jo ikke .

Mor kommer med noget, som lugter væmmeligt og sprøjter det på tæpperne,men alligevel så gør Vimmer det hele tiden . I går hapsede jeg hende i øret, da hun gjorde det og så blev hun sur . Hun hoppede rundt efter mig, men hun var jo i gang med at tisse, så tisset sprøjtede ud af hende. Det var enormt morsomt.

Dumme VImmer.

Hun er sjov at drille . HUn kan blive mægtig sur en gang imellem, men jeg er da ikke spor bange for det lille fjols.Jeg går bare lidt væk fra hende og så driller jeg igen,

Så siger mor:" lad Vimmer være,når hun ikke vil drilles" 

men lidt efter så kommer hun selv og vil lege og så tager vi fat igen. Vi bliver aldrig rigtig uvenner .

Aldrig.

For hun er jo min lillesøster og jeg har selv ønsket mig hende .

13 december 2013

Vil I bare tænke jer .Den brune høne var væk i går aftes, da vi skulle slukke og lukke i hønsehuset . Vi ledte efter den alle vegne, men den var væk.

Vi var også ude i hønsegården og lede med den store lygte , men den var væk.

Mor var rigtig ked af det .Måske havde ræven spist den  eller noget andet slemt, men her til morgen gik den rundt i hønsegården og lod bare som ingenting. I kan tro, at jeg gøede af den .

Dumme dyr, sådan at gøre mor ked af det .

Vi ved ikke ,hvor den har været, men måske, siger mor, har den haft en "date" med en hane ovre på den næste  vej.

Det er vist bare noget pjat, hun siger, men vi er rigtig glade, fordi den er kommet tilbage.

I går var mor i Netto i Græsted og der mødte hun Marianne .

Marianne er Børges kone, det er dem, der bor i Saltrup. Hun er rigtig sød og hun snakkede længe med mor. Måske skal mor ud for at besøge hende .Det er længe siden, at hun har været derude.

Det vil hun rigtig gerne .

I dag skal de sidste lyskæder sættes op. Og julemanden , ham som kravler i flagstangen, han skal have en anden snor at kravle op ad, for den snor har har, den er rød ,og det ser grimt ud, synes vi .

Mor har sådan et lys-tov, der har hvide lys

Det skal han have i stedet for ,så kan han kravle rundt i det.

Resten at lyskæderne skal ned i haven.Det bliver sikkert rigtig flot. Søren Genbo er her.Han tændte alle sine julelys i går aftes, så det skinnede ordentligt.Oppe i det store hus ved marken står der et træ og lyser.

Det blev sat op i går.

Hos guldfiskemanden er der væltet et stort træ , det læner sig op ad garagen, som er blevet helt skæv.Måske falder det hele sammen . Mandens bil står ude på gaden,den kan ikke stå i garagen.Tænk, hvis den braser sammen lige pludselig. Hvis bilen så stod der, så havde han fået en flad bil.

14 december 2013

Mor er altså god til at finde på.

I går aftes så skulle vi jo sætte en ny klatresnor til nissen, der er oppe i flagstangen og så brugte mor den ledning, som hun fik fra et hus i Hornbæk.

Det hele var i orden , så trykkede mor på kontakten  og så kom der et ordentlig sprut og så var hele huset mørkt.

Det var jo ikke meningen. Men så hentede mor lygten og skruede på noget ude i entreen .Det hjalp overhovedet ikke

Jeg gik i seng ,det kunne man jo lige så godt, når der var mørkt over det hele..

  Mor pillede alle ledningerne fra hinanden og begyndte at samle dem igen.

Da hun så trykkede på kontakten, så blev der ildebrand ude på terrassen og så blev der mørkt igen.

 Det var den nye ledning, der brændte.Den skal vi lave i orden i dag.

Det var da godt, at vi havde en anden ledning, så efter lidt tid så kratrede nissen rundt oppe i flagstangen på sit lystov og der var også lys i huset .

Vimmer og mig var med ude på terrassen, da det brændte, men vi måtte ikke røre noget . I kan tro, at mor var hurtig til tage den ledning væk.

Men det var smadderskægt.

I dag skal de sidste lys op nede i haven. Det ser snart rigtig flot ud over det hele .

Når så alle lysene er væk fra spisebordet, så vil mor pakke julegaver ind.

Men hun spiller også en hel masse på et keybord, som hun har sat ind i stuen.Det er, fordi hun skal ud og spille keybord i den uge, der kommer og så skal alle julemelodierne jo være klar.

Hun har også en gave til Frederik, jeg skriver altså ikke, hvad det er, for hvis han læser min dagbog, så får han det jo at vide.

15 december 2013

I eftermiddag skal mor besøge 'en til' Børge ude i   Dragstrup.

Mor skal lære ham matematik. Mor siger ,at nu vil hun først se, hvad det er for noget matematik, han vil lære. Men vi kender ham godt. Han er en rigtig rar mand.

Han ryger pibe. Det kan jeg godt lide lugten af . Vimmer fnyser, når han ryger, men jeg snuser.Mor kan også godt lide duften.

I dag regner det sådan ganske forsigtigt, men hele tiden.

Det hedder støvregn.

Mor har tændt alle lysene ude i haven ,det kan hun med en ting, som ligger i en æske på sofabordet .

I går satte hun en lyskæde op i hegnet ud mod gaden og selv om det er langt væk fra stuen, så kan hun alligevel tænde og slukke lyset.Det er vældig smart.

Jeg ville bestemt ikke synes om at skulle ud i det vejr eller ud om aftenen, når det er mørkt, for at tænde julelysene .

Mor spillede julemusik i morges, mens hun havde natkjole på. Det var bare så dejligt. Hun spillede både den der med glade jul, men hun spillede også den med Rudolf med den røde næse. Den er sjov, synes jeg .

Så får jeg sådan en lyst til at hoppe rundt.

Bagefter så tog hun brus ude på trappen ude i hønsegården .Jeg skulle ikke nyde noget i den kulde, men hun synes vist, at det er dejligt.

Men jeg skal have klippet poter idag .Der er vokset en masse pels ud på fødderne af mig og så bliver jeg så våd, når vi er ude at gå. Det vil mor klippe af.

 jeg skal nok prøve at sidde stille, men jeg er så kilden på fødderne, så jeg kan næsten ikke lade være med at spjætte.Det er ikke så godt, for så klipper hun mig måske i tæerne .

Men det værste er næsten, at VImmer hopper op og gø'r.Det er, fordi hun er bange for, at mor gør noget væmmeligt med mig. Så når jeg er færdig, så tager mor Vimmer op og børster hende . Så ved hun godt, at det ikke er slemt.

I går mødte vi den store gule hund.

Vimmer blev som sædvanlig helt fjollet og hoppede op ad den ,til sidst blev jeg nødt til at knurre af hende og hapse hende i øret .Så holdt hun op og gik pænt videre .

Somme tider så bliver jeg flov over hende.

16-17 december 2013

I dag er det far Oles fødselsdag .Men han er en engel.

Han har sin have oppe på kirkegården .Der skal mor op i dag.

Hun har købt et fint lille juletræ til hans have.Der skal også juletræ i oldemors have.

Jeg skal ikke med, for det er så svært at være der.Man må ikke snuse og man må ikke tisse eller det der er værre og man må ikke gø af andre mennesker, som er på havebesøg.Så det er lidt kedeligt at være med.

I går var det spilledag med banden ,men vi vågnede alt for sent, så mor tog tøj på og kørte afsted med en morgenmad i hånden . Hun kom bare lidt for sent,men det gjorde Bente også, så det gjorde ikke noget . De andre havde savnet mor, da hun var syg.

HUn sagde, da hun kom hjem, at det varmede hende om hjertet.Det forstår jeg heller ikke

Hvorfor kan hun ikke bare sige det ligeud, at det var rart, at de havde savnet hende.

Banden skal spille til juletræsfest i morgen og så er det juleferie fra banden .

I dag skal hun lave den ledning, som mangler,den skal skal ud i haven til de sidste lys og så skal hun pakke gaver ind.

Der er en masse strikkede og hæklede gaver, som først skal sys færdige .

Mor har en bog som hun læser i .Det er en gammel bog af en svensk forfatter.Den hedder " Driver dug,falder regn".

Den passer fint til vores vejr. Om morgenen er det tåget og senere på dagen så regner det ,så måske er det en bog om vejret.

Vimmer prøvede at læse sammen med mor i går aftes, men det kunne hun ikke finde ud af og så blev hun rigtig gal og gøede af mor. Så læste mor højt for hende, men det var så kedeligt for Vimmer, at hun faldt i søvn lige midt på mor. 

Jeg syntes også, at det var kedeligt, det handlede slet ikke om vejret, men om mennesker, som var vrede på nogle andre mennesker.

Men jeg havde et gnaveben, som jeg havde hugget fra VImmer, så det gnavede jeg på imens og det var hyggeligt.

18 december 2013

Vi har fået julebrev fra noget, der hedder Dyreværnet. Det var dem, der lavede den der tv serie om de små hundehvalpe, som skulle rejse til et fremmed land ,fordi de ikke måtte være i Danmark.

jeg så den sammen med mor. Det var spændende.

De skulle rejse i bil i bure og de skulle skynde sig, fordi der var nogen efter dem .Men nu er de kommet langt væk og skal have en far og en mor i det fremmede land. Dyreværnet har fået en præmie, fordi det var så spændende.

Mor sætter brevet på min opslagstavle

Tænk, at der var nogen, som ville være onde mod de små hunde?

Jerg vil sende et brev til dyreværnet og ønske dem glædelig jul. I morges, da vi stod op, var det mørkt. Vi kikkede fordigtigt ud i udestuen og der kunne vi se de små kaninbørn lege med deres mor. De smutter ellers ind i huset, lige så snart man kommer forbi.Vimmer er helt tosset med at sidde og kikke på dem .Så piver hun og så kommer kaninmor hen til vinduet i buret og snakker med VImmer.

Det bliver sjov, hvis de små børn også vil gøre det .Nu kender de jo Vimmer for hun sidder tit og snakker ved buret .Når mor tager et af børnene ud af buret, så slikker Vimmer den lille over det hele og det kan den vist godt lide, for den rulller om på ryggen og gør sig lang.

De er ikke så store endnu, men de er næsten lige så flotte i pelsen, som mig .De har bare sorte pletter,

'Når Sandra kommer herop en dag, så skal vi have kanindåb.

I dag skal mor først spille for de gamle på Bakkebo og bagefter skal hun spille til en juletræsfest i Helsinge .

Hun skal have nissetøj på, for nu er snart jul.

Det er det i næste uge .

Hun skal have en gave med til juletræsfesten og måske får hun så også en gave.Så viser hun den til os, når hun kommer hjem.

I morges tændte mor et julelys, det står på spisebordet og brænder .Det er et lys, som Sandra lavede til mor sidste år. Nu har vi brændt dem alle sammen .Måske vi får nogle nye  til jul af Sandra.

Mor elsker lys. Vi tænder også alle julelysene ude i haven om morgenen. Det ser flot ud .

19 december 2013

I Dag skal mor undervise Hans i Saltrup og bagefter skal hun synge med de gamle på Skovsminde.Det er dem, der kommer på dagcenter.De skal da også have musik.

I går havde hun nissetøjet på, da hun kom hjem og jeg gøede af hende, fordi jeg troede, at det var en rigtig nisse, der kom der i mørket og så var det bare mor.

Mens mor var væk, så fandt jeg et kødben ude i hønsegården .Det tog jeg med ind i stuen og gnavede på det sammen med Vimmer, for det var rigtig stort.Til sidst så ville Vimmer havde det for sig selv og det måtte hun også godt, for jeg var blevet øm i munden af alt det gnaveri .Men hun tog det med op i mors lyse sofa og det er jeg ikke sikker på at mor bliver særlig glad for. Kødbenet er fedtet og gammelt og fuld af mudder.

Nå, men jeg siger bare, at det var Vimmer, der gjorde det, så får jeg da ikke skæld ud.

Mor skælder forresten ikke ud, når hun kommer hjem. Hun siger, at når hun er væk, så spiller musene på bordet. Igen noget mærkeligt at sige.

Her er da ingen mus, dem har vi for længst jaget væk.????

20 december 2013

Så nu sov vi længe igen,det er nok, fordi vi går så sent i seng. Efter jul skal vi prøve at gå tidligt i seng og stå tidligt op.

Det er jo ikke sikkert, at det er bedre ,men vi vil prøve det .

I dag skal mor på Toftebo. Der er der mange gamle, som  er kede af det, fordi de er syge eller meget gamle. De bliver så glade, når mor kommer og spiller for dem.

Mor skalmåske have den lille harmonika med derud. Den skal da også ud at køre en gang imellem.

De små kaninbørn er begyndt at hoppe rundt i buret . De er smaddersøde,men jeg gider ikke stå og pive der hele dagen. Det gør Vimmer,men jeg ved noget helt andet, som jeg vil undersøge nærmere i dag.

Det er lidt farligt. I går aftes skulle vi gå tur i mørket nede på vejen og lige da vi kom ned til lågen, så så jeg en lang hale, der smuttede ind under vandtønden nede ved garagen . Vimmer så den også og vi masede begge to ind under vandtønden

Derinde var der hul og man kunne komme ind under garagegulvet --hvis man altså var så lille som VImmer.

Nogle gange er det lidt irriterende at være så tyk om numsen., Nå, men vi masede og gøede begge to og mor skældte ud og Vimmer havde rendt rundt om vandtøndens ben  med snoren ,så hun ikke kunne komme løs, så mor måtte skubbe rundt med hende for at få hende løs og det var ikke nemt, fordi hun trak hele tiden i snoren og ville ind til dyret.

Jeg er temmelig sikker på, at det var ræven,men det kan også have været Lindas dumme kat. Det var jo næsten mørkt.

Jeg vil dernede igen i dag og kikke efter . Men man må ikke kravle ind under gulvet

Tænk, hvis man sad fast derinde, så kunne man ikke kunne komme ud igen og så skal man være derinde altid. Det vil jeg ikke .

Vimmer er så dum, hun vil sikkert gerne mase sig derind, så nu må mor holde godt fast i hendes snor, når vi går der forbi.

Og i dag vil mor stoppe hullet.

21 december 2013

Nu er Marianne faldet igen,Hun er kommet hjem fra schweitz,men sidder vist i rullestol, så mor skal købe ind for hende

Det skal hun om lidt og så skal hun aflevere 50 æg til havfruen.Ja, du læste rigtigt.

50 æg!!

Det er, fordi der kommer mennesker helt inde fra København.De skal klippes i håret af havfruen og så skal de have æg fra mor med hjem.

Alle æggene står nede i bilen og venter, på at mor skal køre med dem .

I går var mor på Toftebo i Esbønderup.Der var en hel masse mennesker som sang sammen med mor. Da mor så kom hjem til os, så opdagede hun, at hun havde ikke fået telefonen med hjem. Den var faldet ned bag ved klaveret, mens hun spillede og så havde hun glemt at få den med hjem. Så måtte hun køre 12 km tilbage til Esbønderup for at hente den . Vi fik lov til at køre med, men det var  lidt uhyggeligt, for det var helt sortmørkt og der kom biler farende imod os med store lygter på.

Jeg pivede lidt, da der kom en kæmpestor lastbil lige imod os.

Heldigvis var telefonen på Toftebo og så kunne vi køre hjem igen. På vejen hjem kørte vi ned til Gilleleje hovedgade. Nej, hvor var det flot. Der var lys i alle træene ligesom hos os og lys hele vejen ned ad hovedgaden.

Det hedder julelys.

Det var bare så flot.

Men så lige pludselig, så kom der rådyr løbende hen over vejen.Vi var lige ved at dreje ned på vores egen vej, så mor måtte bremse, så jeg fløj igennem luften og rundt sammen med Vimmer. Vi havde bilseler på, så der skete ikke noget, men det var væmmeligt. Så gøede vi begge kæmpehøjt   af rådyrene og så kørte vi hjem.

Vi skulle have flæskesteg med knasesvær på, så den stod i ovnen og spruttede . Ih ,hvor jeg glædede mig.

Mens den stod der, så fik Vimmer og jeg lov til at løbe ud i musikgården til det store juletræ.

Det er ikke så tit, vi får lov til det .

Bagefter løb vi ind i varmen .

Men mor syntes ikke, at der blev rigtig varmt i stuen i går aftes, hun opdagede først, da vi skulle i seng, at døren ud til musikgården stadig stod piv-åben.

Det hedder, at man "fyrer for gråspurvene".

Der var nu ingen gråspurve.De var gået i seng.

22 december 2013

Så er det snart jul. I går pakkede mor gaver ind.Der ligger masser af små rester af papir og gavebånd på gulvtæppet, som man kan gå og rode i .Det siger sådan en sjov lyd, når man skraber med poten.

I dag skal vi pakke færdig og så er det jo, at mor skal i radiohuset med Bibi for at se Phillip dirigere .

Mor er rigtig stolt af Phillip, fordi han er så dygtig.

Hun har lovet at fortælle os, hvordan det gik, når hun kommer hjem.

I går talte vi med Søren genbo ,da vi havde gået tur. Han var ked af det for hans kone var faldet på trappen derovre og havde brækket benet, så nu må han passe hende hele julen. Stakkels hans kone og stakkels Søren .

I går besøgte mor Marianne . Mor kom hjem med et flot flot halstørklæde, som var blevet strikket i Schweitz specielt til mor.

Det var lilla mest og meget flot,men tyndt og fint, så mor kan ikke have det på, når hun er sammen med os eller kaninerne .

Hun kan bruge det juleaften, når hun skal ind til Bente .Så kan hun fortælle, at hun har fået det af Marianne.

Min pels klør igen, så i dag har mor lovet at give os den loppeting i nakken,men jeg tror nu ikke, at det er det, der er i vejen.Det er vist bare min pels, som klør.

23 december 2013

Mor blev hjemme i går. Hun var ikke rigtig rask og Bibi var heller ikke kvik. Men mor kan se hele koncerten sammen med Bibi  på fjernsynet i julen.

Det er ikke helt det samme, siger hun, men så får hun da set det .

I dag skal hun spille på Bakkebo og så skal der holdes juleferie.

I morges tog hun morgenbad som sædvanligt i hønsegården . Jeg ville ikke med, for det blæste koldt, men jeg slipper vist ikke for et julebad ,men så bliver det i baljen i køkkenet.

Nu er der en lyserød plet på ryggen af mig igen, hvor det klør, så jeg skal vaskes i krokodilleolie, så holder det op med at klø.

Vi skal ikke have et juletræ ind i stuen.Vi har et i musikgården med lys på og mor har købt små træer, som skal sættes i en balje nede i haven.Det skal hun nå i dag .

Det er nok heller ikke så svært, for næsten alle julegaverne er pakket ind.Det er kun den ene til Bibi, der ikke er helt færdig . Hun skal have et sjal, som hun kan tage på, når hun kommer hjem fra centret.

Så kan hun tage det på og hygge sig med Egon Olsen .

Det er Bibis kat.

Hun er så glad for ham, at hun snakker om ham hele tiden .

Da han var lille, så kom han helt af sig selv hen til Bibi og ville bo hos hende.Det måtte han rigtig gerne .

Han sover i Bibi's seng sammen med hende og hygger sig i stolen, når Bibi ikke er hjemme .Om aftenen ligger han på skødet af hende og kikker fjernsyn sammen med hende.

Desværre, så har han kradser på siden af stolen, så den ser rigtig grim ud.Det må han ikke, så han har fået en ting, som han kan kradse på. Det ligner en slags, træ men han vil stadig hellere kradse på stolen.

Det er sådan noget som katte gør.Jeg gør det aldrig.

24 december

I aften er det juleaften, men vi leger, at det først er i morgen.

I aften skal mor ind til Bente og vi skal passe huset.Bente bor inde i byen på 3. sal og jeg gider ikke alle de trapper, så jeg bliver hjemme sammen med VImmer. Så holder vi juleaften i morgen sammen med mor, det er meget bedre .

I dag blæser det en lille smule .Ikke ret meget og det er jo fint, for Pernille skal køre fra Jylland og hun skal over broen og hvis det blæser for meget, så må man ikke køre på broen.Det sagde de i fjernsynet i går.

Jeg tror, at alle mennesker er bange for blæsten ,fordi det blæste så meget sidste gang.

Mor skal ud på bagsiden af hønsegården og ordne en tagplade til hønsehuset, der har forskubbet sig. Hun skal også grave juletræer ned i baljen i haven og støvsuge  og hvile sig og huske de rigtige julegaver og pakke de sidste ind og lakke negle og klæde sig om og  glæde sig til at være hos Bente og ringe til Bibi og en hel masse andre ting.Jo, hun skal fodre kaninerne og hønsene og os ,hun skal lade fotografiapparatet op og finde I-pad'en frem, for den skal med..Hønsene skal have spagetti og kaninerne skal have den sidste pose hø. Vi skal have flæskesteg.

Jeg elsker vinter.Man får aldrig flæskesteg om sommeren.

Til alle dem ,der læser min dagbog, vil jeg bare sige, at jeg håber, at I alle sammen må få en rigtig dejlig jul.

kærlig hilsen

Pjevs

25 december 2013

Så har det været jul.Det var det i går, men i aften skal vi holde jul med mor. Vi skal have andesteg og risalamande og synge julesange og have julegaver.Jeg kan næsten ikke vente .

Det var næsten mørkt, da mor kørte til julefest hos Bente .Hun havde en stor pose med julegaver med, som de andre skulle have og da hun kom hjem, havde hun gaver med, som hun havde fået af de andre. Hun havde fået et ur, som skulle sidde i bilen og så kan det selv fortælle, hvornår hun skal komme og hente bilen igen

Det er da smart, ikke? og så fik hun en stor æske chokolade. Den skal vi gemme til i aften, så skal vi smage på den .Men kun forsigtigt, for hunde får tit ondt i maven af chokolade.

Balder var med Pernille, men han kom slet ikke til julefest.Han skulle ligge i bilen hele aftenen. Det var da godt, at jeg ikke var med.Tænk at være lukket inde i bilen et fremmed sted og så juleaften.Jeg syntes, at det var synd for ham.

Mor havde taget julegave med til ham.Han fik nogen af vores allerbedste gnavepinde,Men han fik dem ikke med det samme .Mor gav dem til Pernille og så giver hun dem nok til Balder i dag, når de kommer hjem til Jylland.

( Eller måske spiser hun dem selv??? Nej, det tror jeg nu ikke , det var bare for sjov)

Jan ringede til mor ,mens hun var til julefest. Han var i Jylland hos sin mor og far.

Nænæ var med.

Han kan ikke sove, når Jan ikke er der .Han er heller ikke så uartig, som Vimmer. Han er mere stille .

Jan synes, at han er kedelig, fordi han ikke finder på så mange forkerte ting.Jeg synes nu, at det er rart at være sammen med ham, netop fordi han er så stille og rolig.

jeg kan godt lide Nænæ.

Han kan ikke finde ud af kødben og det synes nu jeg er lidt mærkeligt, for han er da en hund! men han glor bare, når mor giver ham  en gnavepind og så spytter han den ud på gulvet.

Det er da underligt. Jeg elsker gnavepinde .I går fandt jeg e'n på gulvet, som mor havde tabt.

Den smagte både at gnavepind og af gulvtæppe og af mor , så den var superdejlig.

26 december 2013

I dag ligger skyerne helt nede på jorden .Det er mærkeligt.Man kan gå rundt i det, men man kan ikke bide i det eller spise det . Alle lyde bliver så underligt små.

Jeg bliver faktisk en lille smule nervøs.

Bilen ville ikke køre i går. Hvis den ikke vil i dag så skal den til rep.

Så skal mor låne en anden bil imens. Det er ikke rart for hende. Der er vist nok en mus i bilen, der har spist en ledning.Jeg håber ikke, at det er så slemt som sidste gang, for da tog det lang tid at finde musen .

Mor skal spille på Toftebo i dag og hvis ikke bilen vil køre, så kan hun jo ikke komme .Så må Darius hente hende og køre hende hjem igen.

Det vil han måske ikke .

I dag vil hun spille musik, der kommer fra en by, der hedder Wien.Det er sådan noget hyggelig musik, som alle kender.Det bliver man glad af, siger hun.

I går fik vi en sms fra Pernille .Tænk, hun kørte sammen med Mikkel og Balder den lange vej fra Skanderborg og til Bente juleaften og da  så juleaften hos Bente var færdig ,så kørte de den lange vej hjem igen.

Balder er vist god til at køre bil. Pernille skrev i den sms, at Mikkel syntes at mor var cool.

Det ved jeg ikke ,hvad betyder. Mor ved det heller ikke, men det er vist ok.Jeg tror, at det betyder, at MIkkel godt kan lide mor.

Det kan jeg da også, men jeg siger da ikke, at mor er cool. Men sådan hedder det måske på jyllandsk?

I dag skal vi bare hygge og så skal vi pakke gaverne sammen til Jesper og hans familie. Vi snakkede med Lucas i går .Han har sådan en sjov dyb stemme nu, fordi han er blev stor. Det var svært at kende hans stemme i telefonen.Han var nede på Lolland hos sin mormor sammen med sin mor, der hedder Tine.Tine har været gift med Jesper, det er hun altså ikke mere ,men derfor er Lucas, Jespers søn.

Det er Jesper, der har lavet ham sammen med Tine.

Sandra er Jespers datter.Hende har han lavet sammen med Laila. 

Jeg bliver en smule forvirret når jeg skal finde ud af det .

Jeg er da mors hund og det er Vimmer også,men mor har ikke lavet os.Det har en hundemor i Silkeborg ovre i Jylland.Så dengang jeg var lille ,så rejste jeg med onkel BO den lange vej til Gilleleje og jeg kastede op hele vejen.

Onkel Bo har været gift med Pernille ,det er han ikke mere ,men det er ham, der har lavet Mikkel sammen med Pernille.Så hedder MIkkel en søn,Sandra hedder en datter og jeg hedder Pjevs og Vimmer, hedder Vimmer.Men når mor ikke har lavet os, så hedder det adopteret.

PYha, sikken en masse ord.

Jeg tager lige en skraber i sengen, mens jeg tænker over det hele .

27 december 2013

Vi skal sætte fælder i bilen, fordi der er et dyr dernede.Æv

Så må mor spørge onkel Jan, om han vil køre hende i byen ,så hun kan købe ind for Bibi.Hvis han er hjemme, så vil han sikkert, for han er så rar

Vi spiste andesteg i går aftes sammen med mor. Det smagte bare så dejligt .Mor havde anden i fryseren og den var allerede stegt, så den skulle bare i ovnen for at isen skulle gå væk fra den . Den var bare så lækker. Vi spiste andeskind og andekød og det gjorde mor også.

I dag skal vi begynde at flytte nisserne væk.Nu skal de gemmes til næste år.Det må være kedeligt at være en nisse.Det er så kort tid, nisserne må være fremme, så skal de ligge i en kasse indtil næste år og kede sig.

Godt det ikke er mig. Jeg er fremme hele året .

I går fik vi rent på sengen.Mor fandt et af vores pivedyr inde under sengen.Ih, hvor blev jeg glad for det, jeg havde næsten glemt, at jeg havde det .Jeg rendte rundt med det i munden i hele huset og gemte det alle mulige steder, så VImmer ikke kunne tage det, men hun fandt det hele tiden, så til sidst så sagde jeg noget gnavent til hende og så holdt hun op.

Jeg tog dyret med i seng og puttede det ned ved mors hår og her til morgen var det der endnu.

Vimmer ligger og sover

Jeg tror, at hun spiste for meget andesteg i går, for her i morges kastede hun op.

Så nu sover hun.Jeg har ikke kastet op ,det plejer ellers at være mig, der har en sart mave.

Jesper og Sandra og Laila skal sejle til Norge i dag.Det er en tur, som Laila har vundet på sit arbejde. Det har mor prøvet en gang sammen med Jesper.Det er et kæmpestort skib og det sejler i en masse vand.Det har jeg ikke lyst til , så det er godt, at mor ikke har vundet sådan en tur.

Der er bedst i Gilleleje.

28 december 2013

 Jeg har sovet i ske med mor i nat.Ved du, hvad det er?

Jo, mor ligger under dynen, så hun ligner en ske og så er jeg maden, der ligger i skeen .Det er bare enormt hyggeligt.

Men når vi så ligger der og jeg er ved at sove, så kommer hendes hånd lige pludselig og klør mig på maven eller nuldrer mine ører. Det kan jeg ikke lide og det kan hun vist ikke lære.

Så bliver jeg sur og rumler af hende.

RRRRRRRRRRRMMMMMMMMUUUUUUUURRRRRR

Så holder hun op igen.

Det er mærkeligt, jeg har sagt det så tit

Jeg vil ikke have det ,jeg bliver forskrækket

.Hvis hun gør det, mens jeg ser fjernsyn ,så hopper jeg ned på gulvet og over i den store stol. Hvis jeg vil klø’s på maven, så skal jeg nok sige til.

Så ’pote-kradser’ jeg hende eller snakker hundesnak til hende og så bliver jeg kløet, men kun når jeg selv vil.

Vimmer vil gerne klø’s hele tiden .

Hun er en rigtig lille ’nuldegøj’

OP til mor, lige så snart hun sætter sig ned og når mor så siger ” så putter vi ” så smider hun sig om på ryggen og laver store øjne til mor. Somme tider, så laver hun også sådan en sød lille lyd og så siger mor: ”næh, hvor er du dejlig” og så kysser hun hende på snuden .

Vimmer ”fedterøv”

Så ligger jeg ovre i sofaen og kikker på dem.Somme tider så bliver jeg en lille smule misundelig og somme tider, så tænker jeg :” godt, det ikke er mig, der bliver kløet alle mulige steder”.

I dag skal mor ordne noder for Bente Musik.Hun kan ikke synge noderne så højt oppe så de skal laves om.

Det kan mor godt lide at gøre. Det gør hun på computeren.

Den nye computer er en lille smule besværlig lige for tiden . Men den skal opføre sig ordentligt.Den er for længe om at tænke, når den starter.Det er nok, fordi den ikke kender mor ordentligt.

Når mor siger noget ,så skal man skynde sig at gøre det, eller bliver hun vred, det ved jeg godt. Når jeg er med mor og Vimmer i hønsehuset og mor så  siger :” så går vi” så er jeg den første til at komme .En gang kom Vimmer ikkehurtigt nok og så lukkede mor døren og så måtte Vimmer blive i hønsehuset længe . Hun var vel nok flov, da mor hentede hende.

I går aftes kom jeg ikke hurtigt nok fra terrassen, da vi skulle i seng.Så lukkede mor døren og så stod jeg der alene ude i mørket. Så ’vovede’ jeg efter hende og så stod hun ud af sengen og lukkede døren op for mig, så jeg kunne komme ind.Tænk hvis hun var faldet i søvn, så skulle jeg sove ude i kulden helt alene .UHA

29 december 2013

Skyerne ligger stadig nede på jorden .Nu er jeg ved at vænne mig til det .Men jeg kan ikke lide, at jeg ikke kan se ned på gaden.Så er jeg nødt til at stå og gø i udestuen, hver gang jeg hører en fremmed lyd. Det må man ikke, men jeg skal da passe på ,ikke ?

Nu er alle nisserne snart væk. Mor pakker dem sammen og så skal de sove lige til næste år.

Juletræerne er der stadig, de skal blive der længe endnu.

Mor har lavet sådan nogle fine ting, der ligner istapper. Nederst på hver enkelt er der en node. Noderne har vi fået af moster Sussi.

Mor lavede dem i går. Jeg sad på en stol og kikkede med, men lige pludselig så kom jeg til at nyse og så rullede en masse istap-perler ned på gulvet. Det var ikke nså godt.Mor brugte en lygte nede på gulvet, så kunne hun bedre se dem, sagde hun, men alligevel så raslede det, da hun støvsugede, så nu ligger der perler i maven på støvsugeren.Men der var nok perler til at blive færdig med de istappe-ting.

Nu er de største hængt på grenene henne ved vinduet.De sidste skal hænge på lysestagerne, når det har været nytår.Det bliver sikkert flot. Lige nu hænger der guldkugler på lysestagerne .

I dag skal mor prøve at slette noget på den gamle computer og se om den kan slette de mail's, som den nye ikke vil, det bliver spændende. Ellers må mor ringe til computer-butikken, hvor hun har købt den nye maskine .

Vi har bestemt, at Rasmine Kanin skal i udestuen i dag og have en ordentlig hoppetur. Så vil jeg lege med hende.

Måske må hun komme med ind i stuen.Så skal jeg lære hende at ligge foran kakkelovnen .Jeg kan godt lide Rasmine.

Det er synd, at hun ikke kan snakke . I stedet for så ryster hun på sit store hoved, så ørerne dasker ,Det må være mærkeligt ikke at have nogen lyd.

Stakkels Rasmine.

Jeg har ellers hørt nogle af de små kaninbørn, de har lyd. De hyler højt, hvis de bliver bange ,men når de bliver store, så forsvinder lyden .

Mærkelige dyr.

Godt at jeg ikke er en kanin.

30 december 2013

Nu er det nok, siger mor.
I dag har hun kørt med Nænæ’s far hele dagen, fordi vores bil er spist af en gnaver.

Men vi havde hverken hønse-mad eller mor-mad eller hunde-mad eller kanin-mad.Så onkel Jan kørte mor til Helsinge efter mad.Bagefter handlede de i Kvickly og købte mor-mad og onkel Jan-mad.

Så kørte de til Brugsen i Gilleleje efter Bibi-mad og ud til Bibi med det og hjem til os. Men så virkede vores telefon ikke alligevel . Mor kom til at putte bukserne i vaskemaskinen med telefonen i i går.Det gik telefonen i stykker af .

Mor fik en anden telefon til at virke i går aftes, men da onkel Jan så ville hjælpe mor, så var der ingenting, der virkede .Så kørte de til Brugsen igen og købte et taletidskort til telefonen .Så nu virker den, men på et andet telefonnummer

Så nu skal I foreløbig ringe 21674017.I morgen kan mor så måske få det gamle nr igen.

I hvor er det besværligt

.Så nu mangler vi bare halm til kaninerne, men vi kan ikke ringe til Mads Muko’s far, fordi vi kun havde telefonnummeret i den telefon, der er gået i stykker.

Og så var det, at mor sagde:nu er det nok.

Hvad bliver det næste.?

31 december 2013

I dag er det den aller allersidste dag i året .

I morgen begynder der et helt nyt år.

I eftermiddag skal mor ud at rejse, siger hun. Hun vil både til Kina og til Sverige og til Belgien og ønske dem et godt nytår. Altså på computeren . Det er en tradition, siger hun. Det betyder, at hun har gjort det før.

Jeg fandt en nisse på gulvet i køkkenet. Den var ikke rejst endnu, men alle de andre nisser er rejst. Vi har lagt den ned i en kasse, hvor der også var duge med nisser på. Så kan den sove der, indtil næste jul.Måske den hellere ville have ligget i kassen med de andre nisser men den kom altså for sent for den kasse er lukket og sat væk.

I dag ville mor gerne ud til Mads Muko og ønske ham et godt nytår.

Måske skal han se fyrværkeri i aften sammen med onkel Jan.

Jeg bliver så gal, når det siger bum.

Der kommer mange bum i  aften, siger mor, men så tænder vi bare for fjernsynet og så kan vi næsten ikke høre det . Hvis det bliver for slemt, så går vi  ind i seng.I morgen er det helt holdt op og så er der et år til næste gang.

Mor vil spille musik for os og måske læse en historie.Det skal nok blive hyggeligt.

Så til slut vil jeg bare ønske jer alle sammen

Godt nytår.

31 januar 2013

I dag er det den aller allersidste dag i året .

I morgen begynder der et helt nyt år.

I eftermiddag skal mor ud at rejse, siger hun. Hun vil både til Kina og til Sverige og til Belgien og ønske dem et godt nytår. Altså på computeren . Det er en tradition, siger hun. Det betyder, at hun har gjort det før.

Jeg fandt en nisse på gulvet i køkkenet. Den var ikke rejst endnu, men alle de andre nisser er rejst. Vi har lagt den ned i en kasse, hvor der også var duge med nisser på. Så kan den sove der, indtil næste jul.Måske den hellere ville have ligget i kassen med de andre nisser men den kom altså for sent for den kasse er lukket og sat væk.

I dag ville mor gerne ud til Mads Muko og ønske ham et godt nytår.

Måske skal han se fyrværkeri i aften sammen med onkel Jan.

Jeg bliver så gal, når det siger bum.

Der kommer mange bum i  aften, siger mor, men så tænder vi bare for fjernsynet og så kan vi næsten ikke høre det . Hvis det bliver for slemt, så går vi  ind i seng.I morgen er det helt holdt op og så er der et år til næste gang.

Mor vil spille musik for os og måske læse en historie.Det skal nok blive hyggeligt.

Så til slut vil jeg bare ønske jer alle sammen

Godt nytår.

Seneste kommentarer

16.06 | 07:35

hvorfor kan jeg ikke komme ind og redigere min side,.Jeg kan komme ind og læse den .( jeg har fået ny computer)
den står under musikforsjov.dk

28.12 | 10:29

Jamen, så er det da godt, at I er en dag for langt fremme. Så forsvinder den dag da ikke? Måske er det derfor mor alligevel ikke ringede til moster Sussi i går.

13.12 | 12:21

Kære Holger, jeg synes, du er rigtig god til at skrive vrøvlevers.

01.12 | 09:00

Hej Farmor, du har glemt at skrive om Holgers tur til Glostrup hvor han besøgte Sally

Del siden