1 december 2014

I dag begynder vi på den der julemåned. Det er den allerhyggeligste måned i hele året, synes jeg

Det er mørkt om aftenen og man skal hygge i sofaen og mor spiller julesange og sådan noget

Der er kommet masser af nisser frem og i dag skal der både billeder med den gamle nisse på væggen og der skal lys i juletræet, som mor har samlet ude i udestuen. Det skal ikke stå derude, det skal være i musikgården. Der fjernede mor de store bjælker i går og i dag skal der plantes planter og sættes juletræ med lys op.

 Mor skal også hente kaninmad og købe lidt ind.

Måske skal hun så et lille smut op på centret--- måske…måske.

I går eftermiddags kunne jeg høre at der var et lille dyr i musikstuen og jeg troede jo, at det var en mus, så jeg rodede rundt derinde sammen med Vimmer. Vi rev en masse noder og ting ud på gulvet, men vi kunne ikke finde noget

Mor kom og hjalp til og flyttede en masse ting, så vi kunne komme til at lede, men vi fandt ikke noget

Så kunne jeg høre noget i computerrummet og løb derind, men så var det i stuen. Vi spænede frem og tilbage, men vi fandt ikke noget

Til sidst blev mor træt af at rydde op efter os og sagde, at vi skulle stoppe.

Så lå vi henne i sofaen og pludselig, så fløj en lille bitte fugl rundt i stuen

Det var den, vi havde hørt.

Så startede jagten for fra. Mor hentede nettet, som hun fanger hønsene med, men den lille fugl ville ikke fanges.

 Den er her stadig.

Lige nu sover den et eller andet sted, men jeg finder den nok i dag . Jeg vil ikke gøre den noget, men det er svært med sådan en lille bitte fugl, man kommer nemt til at gøre ondt på den, fordi den er så lille .

 Måske frøs den ude i haven.

Den må egentlig gerne være her, hvis den må for mor, men så skal hun bare sige det til os, for ellers så vil vi prøve at få den ud igen.

Tænk, hvis sådan en lille fugl skulle bo her sammen med os i vinter. Det ville da egentlig være hyggeligt.

Så skal mor hænge mad til den op under loftet, for det er der, små fugle bor. Ikke på gulvet eller i sofaen, for det er der, hvor vi bor.

Lige nu fløj der en kæmpestor fugl henover huset. Jeg kunne se den fra vinduet, der, hvor mor sidder og skriver.

 Det var en fiskehejre. Den spiser ikke kun fisk, den spiser også små fugle, så det er godt, at den lille fugl er inde hos os. .Fiskehejren spiser guldfiskene i et havebassin hos en mand ,som  bor længere nede ad vejen. Jeg har set de der fisk, for når manden er ude at rejse, så er det os, der passer hans fisk. De skal have mad at spise -altså fiskemad fra en dåse. Men når det bliver rigtig koldt, så bliver vandet til is og så kan fiskene ikke svømme, så må de være helt stille, indtil det bliver forår igen.

De sidder bare fast i isen. Jeg ved ikke om de fryser. Det gør de nok ikke.

I går var Bibi til julefrokost hos en gammel mand, som hedder Jørgen. Ham kan hun rigtig godt lide. Han er 90 år.

 Han kan næsten ikke gå, men han er vist forelsket i Bibi, for han har spurgt hende, om hun vil gifte sig med hende. Men det vil hun ikke. Han er alt for gammel.

Bibi elsker vist også kun sin kat, Han hedder Egon Olsen.

Det er et flot navn, synes jeg.

Mor vil heller ikke giftes med andre end os. Siger hun.

Men hun vil gerne have besøg af andre mennesker og også gerne gå på besøg. Men når vi skal sove, så er hun kun sammen med mig og Vimmer.

Mest med mig, fordi jeg er så rolig. Så ligger jeg i hendes arm og kæler. Mens Vimmer fjoller rundt nede i fodenden med sine dyr.

2 december 2014

Nå, så begynder det. I morgen kommer tv manden og laver det i orden.

Vi sad lige så hyggeligt og så fjernsyn og så lige pludselig, så fik vi besked om, at der ikke var mere fjernsyn til os, fordi det skal laves om.

Så vi fik slet ikke set julekalender-nisserne.Men vores juletræ på terrassen, det lyste så fint, så man bliver helt glad af det og så er der batteri i lysene, så de tænder og slukker helt af sig selv og helt uden at bruge strøm.

Det er da smart.

I dag skal juletræet i musikgården sættes op og der skal også lys i med batteri. Det er det eneste juleting, vi køber i år.

I går kom der masser af juleting op i udestuen og der skal flere op i dag. Det bliver kaninerne sikkert i julestemning af.

Jeg er kommet i julestemning. I går løb jeg rundt med en af mors nisser men jeg gjorde den ikke noget. Jeg viste den bare rundt i huset,

Mor lagde den på plads, da jeg var færdig.

Hun måtte rense min mund, fordi den nisse var fuld af gammelt hår og skæg fra sidste år.

Mor sætter nyt hår på nisserne i dag inden de skal ud i udestuen og være der sammen med den store nisse.

Den sidder allerede i den sorte stol. Den er ikke levende, det er bare en dukke og den sidder og glor.

Jeg har gøet af den, men den er ligeglad.

Det må være kedeligt at være nisse, når man bare sådan sidder der .Jeg vil ikke være nisse.

Vi skal fotograferes en af dagene

Så skal vi have jule-nisse-hue på, det er noget pjat .

Sidste år tog jeg huen af, da hun skulle lave billedet

Det tror jeg også, at jeg vil gøre i år .

Af med huen.

Hun bli’r nok sur, men jeg vil ikke sidde der med den dumme hue på. Det er da kun for nisser.

Her er ellers rigtig fint snart,men hele bordet er fuld af ting, som ikke er færdige endnu.

Mor har strikket en masse sokker til fattige børn i fremmede lande. De skal gøres færdige, så de kan sendes afsted.

Der er også julegaver, men det siger jeg ikke, hvad er, for så måske så læser Laila og Pernille min dagbog og så ved de, hvad de får til jul.

Og det er jo meningen atde skal blive overraskede .

Jeg ved heller ikke hvad jeg får til jul men forhåbentlig,så får jeg et ordentlig kødben.

Det fik jeg sidste år.

For øjeblikket har mor nogle af de gode gnaveben, men hun har også købt nogle, som skal rense mine tænder.

Dem kan jeg ikke lide, så når hun giver mig sådan et i munden, så spytter jeg dem ud på gulvet.

Det gjorde jeg i går og mor var lige ved at glide i det. Så fik jeg skæld ud og de der ting blev pakket sammen og så giver vi dem til en hund, som godt kan lide dem. Vi tager dem med, når vi går tur og giver dem til en hund, som vi møder.

I går gik vi tur lige, da det var ved at blive mørkt. Vi havde vores Kitty lygter på for første gang i denne vinter og vi mødte en dame, som sagde :” næ, hvor er de søde med julepynt på”

Sikke noget pjat, jeg er da ikke julepyntet, det er bare, fordi mor så ikke falder over os, når det er mørkt. Min blinklygte er hvid og Vimmers er rød.

Det er godt, at Vimmer har lygte på, for hun  er svær at se i mørket og hun løber hele tiden ind foran mor. Mig kan hun næsten altid se, fordi jeg er så smuk og hvid.

Men jeg kan godt lide at gå i mørket med lygte på. Mor har også lygte med, men hun skal også have lys på frakken, siger hun.

Det hedder refleks. Det er noget, som lyser, når billygterne lyser på det. Der er refleks i vores gå-snore- de røde altså.

Så nu er det slut med at bruge de grønne snore .De er også snavsede .De skal en tur i vaskemaskinen og gemmes til det bliver forår igen.

Men det varer vist længe .

3 december 2014

Så har TDC-manden været her.

Det var en flink mand, som gerne ville snakke med os. Han var bange for os i starten og han spurgte mor, om hun troede, at vi ville bide ham!!!!!!!

  Men han fortalte, at der havde været en hund et sted, hvor han havde været, som havde bidt ham.

Vi bider da ikke tv mænd, som kommer for at hjælpe mor. Det er da noget pjat.

Men vi fik lov at snakke med ham og vi havde snorene på og så var han ikke spor bange for os.

Nu er han gået og jeg har set, at vores fjernsyn virker.Så skal vi se julenisser i aften.Det bliver sjovt.

Lige nu har vi slukket for det, for mor vil ikke have, at det bare står og snakker, når vi ikke vil se det .
Ude hos Bibi kører fjernsynet hele tiden, har mor fortalt. Når mor så kommer derud, så skynder Bibi sig og slukke for det, for ellers kan hun ikke snakke med mor.

Nu har vi en antenne på taget, som vi ikke skal bruge mere .Vi skal se fjernsyn gennem vores telefonstik.Det er meget underligt.Der er blevet sat en fin hvid ledning op, som fjernsynet kommer ind i .Det er meget mærkeligt.

Der står sådan en kasse henne ved vinduet og det er den, som hjælper fjernsynet og computeren med at virke. Der er sat strøm til den fra en kontakt på væggen.Lige nu ligger den på gulvet, men det skal den ikke blive ved med.For så kommer vi måske til at ødelægge noget.

Mor skal sætte ledningen op på væggen og så bliver den slet ikke til at få øje på.

Har du lagt mærke til, at mor har sat de sidste dagbøger fra den 1. og den 2.december ind, hvor de skal sidde. Hun kunne nemlig godt få computeren til at skrive dem, den viller bare ikke sætte dem ind på min hjemmeside.

Vi har været ude at gå og det er smadderkoldt.Mor havde den grå pels på for den er dejig varm, siger hun.Vi havde kun de tynde halsbånd på, så det var egentlig snyd. Jeg lagde mig helt hen til varmen, da vi kom hjem.

Jeg er forresten blevet ret god til at prutte, når vi går tur. Vimmer har kunnet det hele tiden ,men jeg har i lang tid ikke haft lyst til at gøre det ude på gaden, når der er andre, der så på det.Så har jeg i stedet for gjort det i musikgården eller på terrassen . Men nu er der ikke så mange mennesker på gaden mere, så nu gør jeg lige som Vimmer og så bliver mor så glad for mig,

Ih, hvor er du dygtig, siger hun og så vrikker jeg med halen for at vise hende ,at jeg er glad.

Så kommer Vimmer farende for at se, hvad det er vi snakker  og når hun så ser, at jeg har pruttet, så går hun lige hen og laver en tis oveni.

Fjollet ikke ?

Men så siger mor:" det var godt, Vimmer" og så bliver hun jo også glad og så er vi glade begge to.

 

4 december 2014

Lige nu kan mor ikke snakke i telefonen og der er heller ingen, som kan snakke med hende

Det er telefonmandens skyld.

Han sagde, hvad mor skulle gøre og så gik han sin vej og nu virker telefonen ikke . Mor har skrevet på computeren til noget, der hedder TDC, at de skal skynde sig at ordne det ,men hvis ikke de kan finde ud af det hurtigt, så må hun i byen og købe en ny telefon med noget, der hedder et taletidskort .

Det var jo ikke meningen, men mor sagde i går, at det havde hun næsten ventet. Både fjernsynet og computeren virker det, må vi så være glade for.

At telefonen ikke duer, det er jeg faktisk ligeglad med, for jeg snakker aldrig i telefon. Før oldemor blev en engel, da talte jeg somme tider med hende i telefonen, men det gør jeg ikke mere, for engle taler ikke i telefon.

Der er nogle mennesker, som taler i telefon næsten hele tiden. . Det gør en mand, vi kender

Han siger hele tiden hallo og så skal man være stille .

Sidste gang hvor han besøgte os, da gøede jeg, bare for at drille og så holdt mor mig for munden, men jeg gøede nu alligevel

Så kom det til at lyde sjovt

Mwuif mwuif

Vimmmer kom hen og gloede på mig. Hun kunne jo ikke kende lyden og så prøvede hun at sige det samme, men det kunne hun ikke .

Så blev vi sendt ud i udestuen, mens der blev sagt hallo

I dag skal vi lave en mad, der hedder en kalkun. Den ligger ude i køkkenet og den er ret stor.

Den tager lang tid at lave og vi skal spise af den i mange dage, fordi den er så stor.

Jeg ved ikke, om jeg kan lide den, for jeg har vist ikke prøvet det før, men det er en slags høns, selv om den ikke siger kykeliky eller kluk, som vores brune høns de siger .

I dag skal hønsene have dejlig mad. Mor lavede den i går, men de fik den ikke, fordi den var varm.

Det er en gul grød. Det er lavet af det der majs, som mor købte i forgårs .

Både ænderne og hønsene elsker det ,det har en rigtig flot farve, synes jeg

Mor har sat ”kitty lysene” over i de røde gå-tur-snore, men hun har sat dem sådan, så de dasker os om ørerne, når vi går. Det skal laves om i dag .

Dask dask dask, man bliver jo helt forvirret af det.

Mor spiser julebolle til morgenmad. Det var dem, som hun bagte da pernile og bent skule komme, men de ville hellere spise deres eget wienerbrød, så nu er der morgenmad til mor i flere dage.

I går aftes, da vi skulle sige godnat til kaninerne, så var låsen på deres bur gået i stykker og den ene unge var lige ved at falde ud. Så gøede jeg til mor, så hun kunne lave den .

Det gjorde hun også.

 Klokken var midt om natten og hun stod der i mørket og lavede kaninbur med den store boremaskine. Det var da lidt fjollet, men eller ville de små kaninbørn falde ned på gulvet og de kan ikke selv komme op igen.

Mor skal hjælpe.

Mor er god til at hjælpe. Når jeg skal op i sofaen, så er det ikke altid, jeg kan få min smukke tykke numse med mig . Så hjælper hun.

Hun giver lige et puf bagi og så kan jeg hoppe selv, når bare hun puffer.

Det hedder samarbejde.

5 december 2014

Pjevs 5 december 2014

Nu har vi tre juletræer . Et i stuen og et i musikgården og også et på terrassen . Det er kun det i stuen, der lyser hele dagen og hele aftenen

De andre to de lyser kun om aftenen, når det er blevet mørkt.

Det ser rigtig flot ud der ude i mørket og det er meget bedre end sidste år, for der er ingen ledninger, man skal passe på, det lyser helt af sig selv.

Jeg tror, at kaninerne synes, at det er hyggeligt, at der er lys derude om aftenen . Så kan de snakke med hinanden og spise gulerødder.

Jeg spiser ikke gulerødder, dem kan jeg ikke lide, men vi har fået ny hundemad. Den er fra Lidl og den smager rigtig dejligt. Mor har lovet, at når vi kører til Skanderborg i julen,så skal vi have den hundemad med, for den er  super god.

Så skal vi være bagi bilen og vi skal have tæpper og dyner at ligge i .

Det er bare så hyggeligt. Så siger bilen sådan en rar brum-lyd og så sover man så godt. Det tager en formiddag at køre til Skanderborg ,men vi plejer faktisk at sove om formiddagen, så det passer fint.

Så når vi kommer til broen, så stopper mor og så kommer vi ud og gå lidt og der er en masse hunde, der kommer ud og skal tisse det samme sted.

Når det så er overstået, så kører vi videre og så lige pludselig, så er vi hos Balder og Pernille og Bent. Mikkel er der nok også og Jesper og Laila og Sandra og Lucas.

Mor har julegaver med til dem alle sammen og de skal være fint pakket ind. Det har vi ikke gjort endnu, men vi har alle julegaverne parat.

 I dag skal mor i byen. Ned til damen, der sælger stof. Det er, fordi mor har vasket julemandens tøj og så er alt det hvide på jakken blevet lyserødt.

 Det går jo ikke, så nu har hun taget det det lyserøde  af og så skal hun se, om damen nede i byen måske har noget hvidt stof, som hun kan sætte på i stedet for.

I går fik mor den første julegave.

 Det var et ur.

 Det hænger nu på vores væg.

Hver gang der er gået en time, så siger det en stor lyd. I går aftes blev jeg bange, da lyden pludselig kom. Men nu har jeg vænnet mig til det

Det er en af husets nye lyde.

I morges hørte jeg en fremmed lyd, så jeg fo’r ud på terrassen og gøede .Så var det bare menneskerne i den store bil nede hos Gudrun. De er fra Polen og jeg kender dem jo slet ikke .

Jeg har kun set dem en enkelt gang, men jeg har set en masse af deres ting, for de sætter alle deres sko ude på trappen og de sætter også poser og kasser derud..

Måske skal de være her, når det er jul. Så kan de rigtig have det hyggeligt i Gilleleje , Nede i byen er der så flot med masser af lys i træerne og et stort juletræ og der er juletræer ved alle lygtepælene på hovedgaden. Hvis mor kommer sent hjem, så kører hun altid den vej for at se alle lysene og så synes hun, at hun er rigtig heldig at bo i Gilleleje .

6 december 2014

Det var sandelig godt, at mor var med i går aftes, da vi så film. Det var noget om en dreng, som hed Tintin og der var også en hund med, som hed Terry.

Men efter at have gøet en hel masse af den hund, så opdagede jeg jo, at det slet ikke var en rigtig hund, men bare e’n, som var tegnet,

Så holdt jeg op med at gø og lagde mig bare ved siden af Vimmer og kikkede med.

Der var en masse skyderi og det kan jeg faktisk ikke lide, men dette her var altså bare en tegnefilm.

Mor sad og strikkede og lige pludselig, så kom der et ordentlig bang og så blev Vimmer forskrækket.

Hun hoppede op i vejret og landede lige i mors strikketøj.

Mor sagde noget rigtig højt og den ene strikkepind faldt ned under sofaen.

Så kravlede mor rundt nede på gulvet for at finde den og vi slikkede hende i hovedet, fordi det var så sjovt.

Så basker mor med armene . Det er en sjov leg.

Nu  slukkede hun for filmen ,så vi fik ikke set den færdig. Det var også lige meget.

I dag har jeg et helt forkert halsbånd på. I går aftes tog mor vores halsbånd af og lagde dem i sæbevand i køkkenet. I dag har hun skrubbet på dem, så de er blevet rene og nu hænger de på tørresnoren.

Så er de fine til jul. Men man må ikke gå rundt uden halsbånd, så jeg har fået et gammelt grimt halsbånd på. Vimmer skal også have et .

Vores mærker, de sidder på de rigtige og det skal de blive ved med. Da mor skrubbede dem ude i køkkenet, så raslede mærkerne jo og lige med det samme kom vi farende, fordi vi troede, at vi skulle på gaden.

Men det skulle vi ikke .

Mor har travlt, Hun skal hente æg til Havfruen og hun skal hente Bibi og så skal hun spille til julemarked på Bakkebo,

Så kommer hun nok først hjem, når det er mørkt. Suk

For resten behøver jeg slet ikke at pive. Jeg har Vimmer at lege med, mens mor er væk. Jeg er aldrig helt alene .

Hvis jeg var alene, så ville jeg nok blive ked af det ,så selv om Vimmer godt kan være irriterende , så er det godt at have en lillesøster.

Det må du ikke sige til hende , så bliver hun bare så vigtig.

I denne uger er der 2497, der har læst min hjemmeside og nu skriver jeg, hvad jeg ønsker mig til jul.

Jeg ønsker mig, at alle dem, der har læst min dagbog ville skrive et julekort til mig. Det kunne være så sjovt, så sjovt.

Min og mors adresse er:

Pjevs og Vimmer

Lisbet Kaae

Lerager 18

3250 Gilleleje

I kunne også skrive på  mailen

musikforsjov@gmail.com

7 december 2014

I dag så hedder det søndag. Egentlig,så hedder der hviledag,men mor siger, at det duer ikke . Det hedder rydde-op dag .

Ih, hvor var hun træt, da hun kom hjem fra Bakkebo i går .Hun havde spillet for en massssse mennesker, både dem, der boede der og dem, som kom og besøgte  nogen. Hun spillede i tre timer, men så var hun også træt og havde ondt i ryggen,

Så fik hun gløgg og æbleskiver . Tallerknen stod på gulvet og så kom der en herre i rullestol og han kørte hen over æbleskiverne .

Men de smagte vist godt nok alligevel.

Til slut fik mor en juledekoration med et stort lys i og mange kram af de gamle .

Det var mørkt, da hun kom hjem, så vi fik ingen tur på gaden. Vi gik i musikgården i stedet for. Det er også ok, bare det ikke er hver dag .

I går aftes syede mor en hele masse sokker færdige, De skal sendes til børn i fremmede lande, som ingen sokker har. Sokkerne har alle mulige farver, fordi de er strikket af rester af det garn, som mor har brugt til noget andet .

Der er også nogle trøjer

De er ikke strikket af rester og de er vældig pæne . Jeg kan godt lide at ligge oveni mors strikketøj. Det er dejlig blødt og varmt at ligge på, men hun putter det i en stor julepose, når det er færdigt og så kan man ikke ligge i det, for posen står oppe på en stol.

I dag vil hun prøve at reparere printeren, for Gunnar og Gwen skal bruge den . Hun vil også gerne selv bruge den

Det er mig, der har ødelagt den, siger hun, fordi vi jagede den der lille fugl, der var kommet ind i huset

Det var ikke med vilje, det ved hun også godt, så hun skælder ikke spor ud, hun siger bare-øv altså.

Hun bliver aldrig gal,når man kommer til noget, men hvis man gør noget med vilje, som man ikke må eller slås med Vimmer,  så skulle I bare se hende. Hun blive kæmpestor lige pludselig og så siger hun en masse ord og så skal man gå et sted hen og skamme sig og tænke over, hvor styg man er.

Jeg plejer at kravle ind under sofaen, når jeg skal skamme mig .Det er et godt sted . Mor ved godt, at jeg er der, men hun lader bare som om jeg slet ikke eksisterer, ind til der er gået et stykke tid. Når jeg så har tænkt og skammet mig, så kommer jeg frem og bliver trøstet. Det er det bedste af det hele. Så bliver jeg varm og glad .

Så er det dejligt at være mig.

8 december 2014

Pjevs 8 december 2014

Så er det mørk morgen igen. Mor skal spille med banden i Helsinge og bagefter skal hun hente Bibi, fordi de skal til julefrokost

Suk, så bliver det igen en lang dag alene med Vimmer –og ænderne- og hønsene –og kaninerne .

Heldigvis har vi den gode hundemad i en æske inde i stuen. Den må man gå og spise af, lige når man vil. Det er lækkert.

Det er den, som mor købte hos LIDL. Den skal vi have med til Skanderborg. Det har hun lovet .

I går aftes legede vi den der haps haps leg igen, den elsker jeg .Men VImmer vil være med til alt, hvad vi foretager os . Det er godt nok irriterende. Jeg har prøvet at sige noget til hende, men så bliver mor vred på mig. Vi skal være gode venner, siger hun

Altid

Det er sørme svært at finde ud af. En gang imellem så siger hun, at jeg skal sætte mig i respekt og somme tider, så må jeg ikke .

Bare hun dog kunne bestemme sig. Vil I have ordet?

Jeg kender det godt.

MAN SKAL VÆRE KONSEKVENT!

Sådan. Ellers kan en lille hund jo ikke finde ud af det .

Dette er lige som:

Man må ikke gø - vel?

Nej,men hvis ræven kommer , så skal man gø.

Man må ikke slås med Vimmer-vel?

Men hvis hun er fræk, så skal man sige noget til hende,ikke ?

Man må gerne passe på huset –heeeellllle dagen-ikke?

Men man må ikke springe op ad hende, når hun  endelig kommer, så siger hun :” lad være med det ”

Man må gerne kæle hende og slikke hende på næsen, hvis den er i nærheden, men så lige pludseig , så siger hun : ” hold så op med det ”

Så er hun da ikke særlig KONSEKVENT.

Det er svært at være lille hund

9 decmber 2014

Pjevs 9 december 2014

I dag skal mor til svømmegymnastik. Jeg får snart svip af alt det renderi. Det siger mor også, men når hun så endelig er her, så er hun sammen med os hele tiden.  Og det er kun lige nu, hun har så frygtelig travlt.

Det er vist, fordi det er ved at blive jul.

Jeg kan vist ikke lide jul, når det er sådan at mor er væk hele tiden .

I går havde Vimmer rodet i mors strikkegarn. Det må hun ikke .

Mor sagde nu ikke rigtig noget til det, for det lå lige i stolen, hvor Vimmer godt kan lide at  ligge . Hun kunne jo bare have lagt det et andet sted, synes jeg

Iige nu ligger jeg foran ovnen og hygger mig. Mor drikker the og skriver på min dagbog og Vimmer er ikke stået op endnu.

Om lidt skal vi ud for at fodre kaninerne og ænderne og hønsene .De skal jo have mad, selvom mor ikke er hjemme .

Ænderne er vældig mudrede, fordi der er mudret ude i hønsegården . I weekenden vil vi give dem rent badevand. Det kan de godt lide.

 Så stiller de op i en lang række og så går de i bad e’n ad gangen. De skal ikke tørres i et håndklæde, fordi vandet ligesom løber væk fra dem, når de har badet .

 Det må være dejligt. Jeg bliver så våd, så våd, når jeg bader og Vimmer bliver endnu mere våd, fordi hendes pels er så tynd.

Så fryser hun og så er det, at mor kommer med et varmt og tørt håndklæde og gnubber hende

Da hun var lille, da var hun så bange for håndklæder . Måske fordi de var så store og hun var så lille, men nu kommer hun selv hen til mor for at blive tørret .

Jeg kan godt lide håndklæder.

Navnlig det store røde, det kan jeg allerbedst lide, for det kan man blive rullet helt ind i. Bagefter hænger det på snoren i køkkenet og så kan man gå og kikke til det og glæde sig til næste gang, man skal bruge det .

Mors håndklæde er med blomster. Det bruger hun i svømmehallen og når hun så kommer hjem derfra, så er det pjaske vådt.

Så hænger det først i udestuen og så drypper vandet fra det .

I går var det frostvejr for allerførste gang i denne vinter. Der var masser af is på bilen.

Hvis der også er det i dag, så kan håndklædet ikke hænge i udestuen, for så kommer der istapper fra det .

10 december 2014

I dag er det Gilleleje blæsevejr.

Så bliver der koldt inde i stuen om natten. Vi har tændt for ovnen og nu er her ved at være lige tilpas.

Vi har åbnet vores hunde-julekalender sammen med mor. Den er inde i soveværelset og det gør vi, når mor står op. Der er små hundehapser i de små rum og man må får haps hver dag. Når det så er jul, så er den brugt op

Det er hyggelig med jul. Nede i byen er der mange julelys , vi har været nede med mor og se det. Det er rigtig flot.

Herhjemme har vi har lys i to juletræer udendørs og i en masse lys indendørs i stuen.

I går var her rigtig koldt, da mor kom hjem, for døren fra haven og ind til stuen stod åben

Måske er det Vimmer, der har åbnet den eller også har mor glemt at lukke den .Det ved vi ikke, men der var lige så koldt i stuen, som der var ude i haven.

Vi lukkede døren og tændte for al den varme, vi havde, og der gik ikke lang tid, før der var varme på igen.

Vi skal se krogen efter, som døren lukker på for, hvis Vimmer kan lukke den op, så må vi lave en bedre krog.

Mor har sine lange støvler på i dag og en flot rød nisse nederdel.Hun har næsten rødt tøj på hver dag fordi det er jul.

I går spillede hun i svømmehallen og da havde hun den røde jakke på. I dag skal hun også have nisse huen på, for de gamle elsker det .

Hun skal på Bakkebo og læse op og spille .

Jeg har tænkt lidt over det der jul. Det er på en måde smadderhyggeligt med lys og pynt og gaver og alt det der ,men det er også surt, fordi mor er så meget væk, men hun siger, at det er for at gøre en masse mennesker glade.

Aviserne har skrevet om det og mor har klippet det hele ud og sat det i en bog, så hun kan læse det for os. Der har været billeder af mor i Frederiksborg amtsavis og i ugeposten.,Der var også i går et billede af ham Lille Palle, som mor har besøgt. Han havde også været ude at spille for de gamle.

Så nu er de to, som gør det.

Jeg skal måske med en dag og sige goddag til de gamle. Men jeg skal vaskes og have klippet kløer først.

Det er svært at være sammen med fremmede mennesker, for man må ikke gø og man må ikke springe op ad dem. Man skal være stille og helst bare se sød ud. Det kan jeg godt. VImmer kan ikke, for hun er alt for urolig. Så måske er det kun mig, der skal med.

Men det er svært, for så skal VImmer være alene hjemme og det har hun aldrig prøvet. Så bliver hun nok ked af det og piver.

Jeg tror faktisk, at jeg hellere vil blive hjemme og passe hende, så kan mor passe de gamle.

11 december 2014

Pjevs 11 december 2014

Jeg tror, at der en lille mus i mors computerrum. Både Vimmer og mig går og snuser derinde. Vi skal nok finde den, hvis den er der .

Snuse snuse snuse

Mor vil ikke have, at vi går og hiver alting ud på gulvet, men det er nu nødvendigt, hvis vi skal finde den mus til mor.

I dag skal mor spille på Helsingegården om formiddagen og i Esbønderup om eftermiddagen. Men så holder hun også weekenden fri sammen med os . Måske vi skal køre en tur og øve os, til vi skal til Skanderborg.

Jeg kan godt lide at køre bil nu. Det kunne jeg ikke, da jeg var lille, da kastede jeg op.Det var rigtig ulækkert.

Det gør jeg aldrig mere . Det er, fordi jeg er blevet voksen .

Jeg kan godt lide at være voksen.

I går var vi ude at gå på vejen og der mødte vi en kæmpestor hvid hund med dens far .Vimmer hoppede og dansede og mor måtte sige undskyld, fordi hun var så fjollet.

Det gjorde jeg slet ikke

Jeg stod næsten stille og snakkede med den fremmede hund.

Det er sådan man skal gøre. Ikke noget med det der hopperi.Det er utroligt, at hun ikke har lært det endnu,

Pinligt,er det.

Nu er julegaverne snart parate til at blive pakket ind.Mor har haft vældig travlt med det.Hun har strikket og syet og hun har også købt nogen gaver. Mon jeg også skal have gaver?

Jeg kunne godt ønske mig et nyt halsbånd.Det røde er blevet vasket, så nu er det rent, men det ser noget slidt ud .

Og vi bliver ved med at få de grønne snore på, fordi mor ikke har flyttet Kittylygterne op der, hvor de skal sidde.Det gør heller ikke noget her på vejen,men hvis vi skal ud nogen steder og besøge andre hunde, så ville det være rart at have de pæne røde snore på.Også fordi de kan lyse i mørke .

Jeg synes næsten, at det er mørkt hele tiden nu. Sådan er det om vinteren.

Det er, fordi solen er langt væk i et andet land.

Det hedder Australien.

Lige nu er det sommer i det land og vi har vinter og kulde. Når det så bliver sommer hos os, så er det vinter i Australien.

Det er vist kun solen, der kan finde ud af det .

Nede i Afrika er det sommer to gange om året og ellers så regner det.

Der er slet ingen vinter i Afrika. Kun regn.

Det er da mærkeligt.

12 december 2014

Pjevs 12 december 2014

Der var en bombe nede i Gilleleje

Det har mor læst i avisen.

Jeg er altså ikke bange for nytårsbrag,men denne her bombe,  den var en fra gamle dage og den sagde et ordentlig bang.

Det var lige så hele huset ---og mig og VImmer rystede.

Nu kommer det ikke igen, det har mor lovet mig, for ”banget” har ødelagt den store bombe, som havde været nede i havet i mange år og nu kommer den ikke igen

Heldigvis

For ellers vil jeg ikke være alene hjemme mere .

Mor vidste ikke, at den skulle sprænges. Ellers var hun blevet hjemme hos os.

I dag kommer SpilleHans.

De skal spille inde i stuen, fordi mor er ved at lave en væg i musikstuen

Den skal først vaskes med noget, som tager det væk, som vi bliver syge af, og bagefter skal den males.Den skal bare være hvid ligesom den var i forvejen. Når mor maler, så må man ikke komme hen og skubbe til hende

Så bliver hun vred, for så maler hun forkert. Man må heller ikke slikke på den nye maling eller gå så tæt på, så man bliver malet i pelsen, for så klistrer den pelsen fast sammen og så kan man ikke blive børstet . Vimmer gjorde det en gang for længe siden og da måtte mor klippe en stor tot pels af hende.

Uha, jeg bliver lige så jeg ryster, bare ved tanken om at skulle rejse til Jylland igen med en bar plet i pelsen

Det ville være frygtelig flovt- .

Min pels er så flot og tyk for øjeblikket.

Jeg er rigtig stolt af den og jeg elsker, når mor børster den med den store børste

Så står jeg bare helt stille og nyder det, mens Vimmer hyler, fordi hun også vil børstes.

Somme tider så børster mor os begge to på e’n gang. Først mig så Vimmer og så mig og så Vimmer

Jeg synes nu, at det er hyggeligere med e’n ad gangen.Så har man mor helt for sig selv og vi snakker så godt sammen, mens hun børster.

 Mads Muko har prøvet at få maling på sig e’n gang, hvor mor malede hans stald. Da stak Mads snuden ned i spanden med maling og så blev han hvid på mulen og det varede rigtig længe, før det gik af igen.

Så når mor har malet væggen, så lukker hun døren ind til musikstuen og så må man ikke komme der ind, før malingen er tør.

Det gør heller ikke noget, for når mor er hjemme, så får man en tur på vejen og så behøver man ikke at gå i musikgården.

Mor har vasket sine støvler i dag. Nu står de på gulvet ude i køkkenet og skal tørre.

Det varer nok mange dage, før hun kan have dem på igen. De skal op og hænge under loftet, når Spillehans har været her. Ikke mens han er her, for mor siger, at han nok aldrig har set støvler, der hænger oppe under loftet.

Det har jeg da set før. Måske hans støvler ikke hænger oppe under loftet hjemme hos ham.

13 december 2014

 

Pjevs 13 december 2014

Øv, mor har ondt i maven. Det er alle de der penicilin-piller, som jo skulle gøre hende rask nu

Nu er hun rask, men så har hun ondt i maven, av av av av  og i går ringede hun til Dr Faber og han sagde, at nu skal hun have ny medicin.

Men den virker ikke lige med det samme, så i nat gjorde det ondt.

Det er synd for mor.

Jeg har prøvet at trøste hende

Først så sov vi længe i den store stol og jeg puttede hos hende og var musestille

Så kikkede vi lidt fjernsyn og bagefter gik vi ind i seng.

 Så trampede jeg rundt på hende sammen med Vimmer for at trøste hende og bagefter så gøede vi lidt af hende og så sov vi lidt, men ikke så længe, fordi mor rullede rundt i sengen.

I dag skulle mor have været hos Jesper og Sandra, men det måtte hun ringe afbud til.

Nu skal hun skynde sig at blive rask, for ellers kommer vi ikke til Skanderborg og det har vi glædet os sådan til.

Det er rigtig dumt, synes jeg

Bare jeg kunne gøre hende rask.
Hun er også ked af det . I går græd hun en lille smule inde i sofaen, fordi det har varet så længe med det der sygdom.

Så sagde hun, at det var da godt, at hun ikke var syg altid, for det duede hun ikke til.

I dag skal vi så bare tage det med ro. Måske mor vil sove en hel masse igen i dag. Det er kedeligt, men det er da bedre, end hvis hun skal gå

Jeg skal nok passe på hende

I morges var den røde kanin, hende, der bider, hoppet ned på gulvet.

Det må hun ikke, men jeg er en smule bange for hende, så jeg løb rundt om hende flere gange, før jeg tog mod til mig og hapsede hende forsigtigt

Og tænk engang, hun bed slet ikke, hun lod bare som om det var helt i orden, at jeg løb rundt med hende i munden

Heldigvis så kom mor og hun satte hende op i buret til de små unger, så hun kan passe dem.

Måske har hun selv lukket buret op, for mor lukkede det omhyggeligt i går, da hun gav kaninerne mad, det så jeg selv. Måske der skal en ny lås på det bur. Tænk, hvis det var ungerne, der faldt ud, de ville jo slå sig ihjel.

Mor har sagt,at i dag skal vi begynde at pakke julegaverne ind. Selv om vi måske ikke kommer til Skanderborg, så skal julegaverne være parate ,hvis vi alligevel kommer afsted.

Så vil det vise sig, om der er julegaver til dem alle sammen, for mor køber julegaver hele året. Det synes hun, er så hyggeligt. Hun elsker jul.

Altså bare ikke når hun er syg og har ondt i maven!

Stakkels mor.

14 december 2014

Pjevs 14 december 2014

Mor finder på smaddergode lege.

I går var det en vand-leg.

 Vi havde fået middagsmad og mor havde taget sine spagettier ind i stuen så skulle vi rigtig hygge

Men da jeg løb ud i køkkenet efter noget vand, så var der en overraskelse til mig.

Hele køkkenet var fuldt af vand!

Slangen til opvaskemaskinen var hoppet op på køkkenbordet og al det varme vand løb ned på gulvet.

Jeg sagde ikke noget til mor, for det var sjovt at pjaske rundt i .

Vimmer og mig legede derude længe, men da vi så kom ind til mor, så kunne hun jo se,  at vi var pjaskvåde og så gik hun ud i køkkenet

NEJ sagde hun, NEJ, og så smed hun en masse håndklæder ned på gulvet.

Øv, nu var det lige så sjovt.

I dag skal alle de våde håndklæder i vaskemaskinen , men gulvet er tørt og pænt

Det var vist ikke med vilje, at alt det vand kom ned på gulvet, men det var sjovt.

I dag vil mor køre over til bedstemor Ann og spørge, om hun vil gøre Ænderne til julemad.

Det gjorde hun for to år siden, men måske har hun ikke tid. Så må vi finde et andet sted at få det gjort. Måske bondemand Jan vil gøre det.

I går pakkede mor en masse pakker ind til juleaften, men måske kommer vi slet ikke afsted, for mor har ondt i maven af den penicilin som hun har fået af doktor Faber. Så må vi blive herhjemme juleaften. Det bliver mor ked af. Men hun kan jo ikke køre til Jylland med racer-mave. I går græd hun lidt. Jeg slikkede hende i ansigtet for at trøste hende og det hjalp da også lidt, men jeg kan jo ikke lave hendes mave i orden, selv om jeg rigtig gerne vil.

Tænk, hvis jeg kunne trylle og så bare sige hokus pokus, mave, gå væk.

Men det kan jeg ikke, for jeg er bare en lille hund.

15 december 2014

Godmorgen

I dag bliver mor hjemme fra Harmonikabanden .

Hun har ikke lyst, siger hun,men det er vist nok, fordi hendes mave gør penicilin-ondt. Dr Faber siger, at det godt kan vare nogen tid, så det er der ikke rigtig noget at gøre ved.

Mor kan ikke finde de julegaver, som hun har købt for længe siden .Der er en hel stor pose med både Bent og Mikkkel og Lucas’s gaver.

De skal findes i dag, siger hun

Hun har fortalt, at for mange år siden, da hun boede i Belgien med far Ole , da havde oldemor Lisa sendt julegaver til Belgien, flere måneder før det blev jul. Så derfor havde mor gemt dem godt,men da det så blev jul, så kunne hun ikke finde dem igen og så måtte hun ringe til oldemor og sige:” sikke nogle dejlige gaver, hvor er vi glade for dem”.

 Det var for ikke at gøre oldemor ked af det . Mor fandt dem først, da det blev forår.

Men det var også et stort hus, hun boede i. Vores hus her er ikke så stort.

Posen kan kun vare to steder, nemlig i Jespers værelse eller i pulterrummet .

Så derfor så skal de gaver findes i dag

.Basta siger hun .

Alle de andre er pakket ind.

Og så er der trøjer og sokker til mennesker i lande, hvor de mangler tøj. Det har mor siddet og strikket til dem

Det er i alle mulige farver

Lige nu strikker hun blå huer med tynde, tynde striber i forskellige farver

Hun kan næsten strikke e’n hver aften

I går måtte hun pille op, fordi hun havde strikket mønstret forkert og det er så svært at få strikketøjet op på pindene igen, fordi garnet er sådan, at man hele tiden stikker forkert

Så må man ikke kæle med hende imens.

Så sidder hun med hovedet helt inde under lampen og arbejder

Når det så er klaret, så må man gerne ligge hos hende igen, det er bare en lille bitte smule irriterende med det der garn/ tråd/ snor, som hele tiden glider hen over snuden på e’n.

Man må heller ikke baske med poterne, for så kommer garnet rundt om poterne og hvis man så vender sig, så bliver man helt rullet ind i garn

Somme tider så må hun bruge saksen, for at få e’n fri og somme tider så ryger strikkepindene på gulvet og så er man ikke populær.

Men det er vigtigt, siger hun, for det er ikke alle mennesker, der har det så godt som vi ,så de skal have varme trøjer og sokker og huer og vanter.

Bare hun ikke strikker trøje til mig.

Men det har hun vist heller ikke tænkt sig.

Jeg kunne ellers komme til at se forfærdelig ud, med sådan en trøje med striber i mange farver.Uha!!!

16 december 2014

16 december 2014

I morgen er det far Oles fødselsdag, så skal vi med på kirkegården og besøge hans lille have. Mor vil også tage billeder, så hun kan vise det i Skanderborg til jul.

Det er blevet sent i dag, før hun har haft tid til at skrive min dagbog, fordi hun har haft travlt med en julehistorie, som Du skal have til jul

Dem, som mor kender adressen på, de får historien direkte i deres mail, men dem som mor ikke rigtig kender, de kan læse den lige efter min dagbog.( altså ikke nu men lige før jul)

Bare kik efter den. Den handler om et lille træ, men du skal ikke blive bange, for det ender godt til sidst

Der er en berømt forfatter, der har skrevet en historie om et lille grantræ, men den ender så sørgeligt til sidst og så tænkte mor, at hun ville skrive e’n, som ikke ender sørgeligt.

I morges snakkede hun med den rare dr Faber og han vil kikke på mor i morgen, så hun skal køre den lange vej ind til Hellerup for at snakke med ham.

Han skal finde ud af, hvorfor mor ikke er rask end nu. Det er han mægtig dygtig til-

Han har et sjovt navn. Han hedder Faber, det er det samme navn, som den mand, der har skrevet ”højt fra træets grønne top” og ”sikken voldsom trængsel og alarm”. Det er fordi, det er hans familie .

Er det ikke sjovt?

Det er et julenavn, han har, men han bruger det altså hele året.

I morgen skal ænderne laves til julemad. Det bliver lidt mærkeligt, men sådan er det med ænder. De kommer om sommeren og så vokser de og til jul bliver de til julemad. Det må være mærkeligt at være en and.

Jeg vil aldrig være en and.

Heller ikke, hvis Vimmer plager mig om at prøve. Jeg vil være en hund

Mors hund.

17 december 2014

17 december 2014

I dag har far Ole fødselsdag.

Mor har fortalt, at han godt kunne lide fødselsdage og gaver, men han ville ikke have gæster, fordi det snart var jul og så kom jo de samme gæster ,men når mor så alligevel inviterede gæster, så blev  han rigtig glad.

Hele dagen sad han og ventede på, at folk skulle ringe og ønske ham tillykke og hvis en af hans børn så glemte det, så blev han frygtelig ked af det.

Den sidste tid han levede, måtte han hele tiden sidde i en kørestol, men alligevel så elskede han jul og gæster. Så havde mor mægtig travlt for at gøre ham glad.

Et år havde hun købt så mange juletræer, at der var et juletræ i hver stue i den lejlighed, hvor de boede i Hellerup.

 Så havde de masser af gæster den første søndag i advent og så var der pyntet til jul alle steder.

Der var nisser helt ud på trappen og der var kager til postbudet i vindueskarmen. Det var rigtig hyggeligt.

Nu bor vi i Gilleleje og her er ikke plads til al den julepynt, men her er julepyntet alligevel

Vi har mange lys om aftenen og en lysestage med lys i vinduet, der er 16 lys i den. Ude i musikgården og på terrassen har vi juletræer, som lyser om aftenen og vi har også julenisser og julekranse på dørene.

Efter jul skal det alt sammen væk

Så kommer det nye år og så er der længe til jul og nisser igen.

Så bliver det nok frostvejr og sne. Det er så flot og koldt, men vi har det varmt og godt inde i vores hus.

Mor har sorte gamacher på inde under bukserne. Det ser sjovt ud. Om morgenen så ligner hun en giraf med lange sorte ben. Hun har også sokker på, som hun selv har strikket. De er dejlig varme, siger hun, så hun fryser aldrig.

I går pudsede hun en masse sko og støvler, så de er parate til vinteren, som kommer lige straks.

Når vi går tur, møder vi allerede hunde med frakke på. Jeg vil ikke have frakke på, det ser grimt ud. Vimmer må godt, hun vil sikkert synes, at det er dejligt, den lille vigtigper.

Men jeg vil ikke.

Jeg trænger bare frygtelig til et bad. Måske kommer jeg med, når mor skal ud til Bibi i dag,for jeg har fået lov til at bruge hendes bruser. Der er nemlig varmt vand i hendes bruser og der er koldt vand i vores.

Så skal vi have rene håndklæder med og et tæppe, som jeg kan blive puttet i, når vi kører hjem.

Jeg har lovet at jeg ikke vil gø af hr Olsen, selv om jeg ikke kan fordrage katte .Men hr Olsen bor jo hos Bibi , så det går ikke at jage rundt med den, så bliver Bibi vred på mig .

Vimmer skal ikke med, hun skal blive helt alene hjemme. Det er kun mig og mor.

Vimmer har aldrig prøvet at være alene hjemme uden mig, så hun bliver sikkert forvirret og ked af det, men det er en ting, som mor og mig har sammen .

Når jeg så er blevet vasket og vi er kommet hjem, så skal vi julefotograferes----med huer på-----æv

19 december 2014

19 december 2014

Det var ikke i går, men i forgårs, at mor skrev min dagbog. Hun har slet ikke haft tid til det siden. Jeg har masser at fortælle, men det er måske ikke så morsomt det hele.

OK

Jeg begynder

Den 17 december kørte mor ind til dr Peter Faber. Han sagde, at mor ikke var rask endnu, så først var der en dame, der stak mor i fingeren og puttede blodet i en maskine, som sagde, at mor ikke var rask.

Bagefter stak dr Faber mor i armen og så sendte han blodet afsted til et andet sted, som skulle fortælle, hvad mor fejlede.

Da mor kørte hjem i mørket, var hun rigtig ked af det og så besluttede hun at køre den lange vej op langs med vandet, fordi hun ville se alle lysene i folks haver

Det var rigtig flot, fortalte hun.

I Helsingør var er rod med vejene og en masse skilte, så hun kom til at køre forkert og der kom en stor bus lige imod hende, så hun måtte bakke et langt stykke.

Så skulle hun   i stedet for køre ind igennem Helsingør og der var rigtig flot med lys på gaderne.

I går kom den er sød pige sammen med en dreng og de hentede ænderne for at gøre dem til julemad. Vi måtte ikke være med, så vi blev lukket inde i musikstuen. Derfra kunne vi se ænderne blive båret ind igennem stuen og væk.
Jeg blev rigtig vred, for de rappede meget, og jeg var bange for, at pigen og drengen ville gøre ænderne noget slemt.

De fik næsten også alle kaninbørnene.

Da de var gået, så gik vi tur og der ventede en overraskelse

Den store dumme trailer, den var forsvundet, så nu kan man let komme ind og ud med bagage

Ih, hvor var det Dejligt.

Mor blev glad for det.

Det sagde hun også til mændene der gik og arbejdede med taget ovre hos Søren og Hanne (som altså ikke bor derovre mere ).

De skal ikke have tagsten på taget, men tagpap lige som os. Mændene går med ild og lægger det på.

Det er farligt. Men så blev det øse- regn- vejr og så gik mændene hjem. Så lige nu er der bare hvidt plastik på taget og det ser ud, som om der har været snevejr.

Mor kørte til Bibi for at rense hendes akvarie. Der groede grønne ting på glasset, så man slet ikke kunne se fiskene.

Det er guldfisk, som Bibi har i det akvarie. Dem har mor købt til hende.

Bibi er dygtig til at give dem mad fra en dåse. De skal have 2 små madder hver- alle dage-også om søndagen.

Nu blev det rigtig flot.

 Så kom Bibi hjem.

 Hun var forkølet.

 Lidt senere kom havemanden og mor havde chokolade med, så de drak kaffe og spiste chokolade.

Da hun kom hjem, så kom Pigen med ænderne. Nu var de blevet til julemad. Mor skulle bare vaske dem inde i maven.

Hun tog en masse ting ud. Det måtte man ikke røre, men det lugtede af and.

NU er ænderne blevet til julemad og i dag kommer mennesker for at hente deres mad.

I dag skal mor finde de sidste julegaver og pakke dem pænt ind. Så er hun parat til jul, men hun kan nok ikke køre os til Skanderborg, fordi hun ikke ved, hvad dr. Peter Faber siger,

Sikke noget .

Der ringede også en mand fra politiet. Han ville huske mor på et møde i februar måned. Det handler om en bil, som mor så for længe siden og den kørte forkert på vejen.

Det er rigtig meget længe siden og mor har fortalt det hele e’n gang, men alligevel skal mor køre til byen og fortælle det hele igen.

Det var en rar politimand og han kunne ikke forstå at mor havde fået så mange beskeder om det.

Tænk, at politiet har sådan et rod i sagerne.

I dag skal vi vaske gulv igen, fordi der er mudderfødder på køkkengulvet efter i går, hvor ænderne blev båret væk. De skal nemlig fra hønsehuset ind igennem huset og ud gennem udestuen for at komme ud i haven og ned på vejen.

Det er lidt besværligt, men det er nemt for mor, når hun skal fodre, at hun ikke skal ud i regn eller sne, men bare kan gå fra køkkenet og over broen til hønsehuset.

20 december 2014

Pjevs 20 december 2014

Nu siger mor, at hun tror, at hun er rask. Så er vi alle sammen glade-det er væmmeligt at være syg, det har jeg prøvet. Sidste sommer, da var jeg syg og tabte pelsen

Ja, jeg så farlig ud og vi var i Skanderborg med mor og alle mennesker, de stoppede og spurgte, hvad der var i vejen, siden jeg så sådan ud ,

Nu er min pels så flot, så flot og tyk

Jeg håber ikke, at det kommer igen.

Mor har ikke tabt pelsen. Hun ligner faktisk allermest mor, synes jeg og det er godt, for jeg elsker mor. Om morgenen så ligger vi så tæt, så tæt og så puster hun mig i pelsen.

Bagefter så vender jeg mig om og slikker hende på næsen

Men sommer tider så opdager Vimmer, hvad vi har gang i og så kommer hun vadende op på dynen og står oven på os og logrer og piver, fordi hun tror, at hun bliver snydt.

Så står vi op.

Jeg skal som regel lige tisse af og Vimmer skal bare lige se, hvad jeg laver.

Så går Vimmer i seng igen, men jeg bliver oppe og spiser morgenmad med mor.

Her til morgen spiser mor flæskestegsmadder og jeg har fået en knase-svær.

Hvis jeg så tigger om mere, så siger hun nej og gør tegnet med hånden, som betyder slut.

Så går jeg ind ved kakkelovnen og varmer mig. Der er sådan en blød rund hundepude, man kan ligge på. Den er stor nok til, at vi kan ligge der begge to, men den er bedst, når man har den for sig selv. Så kan man rigtig brede sig.

Hvis mor så kommer forbi, så lægger hun hundetæppet hen over mig og så kan det ikke blive bedre.

Når jeg så rejser mig for at gå lidt omkring, så bliver hundetæppet somme tider hængende på ryggen af mig og så går jeg omkring med det slæbende efter mig.

Det ser fjollet ud og hvis Vimmer så lige  kommer forbi, så driller hun og springer op på ryggen af mig og river i tæppet.

Men det er mit tæppe.

Vimmers tæppe ser anderledes ud. Mit er brunt med hundepoter på og dufter af mig.

Det er lige stort nok til mig.

Vimmers er større og det ligner noget, som soldater har på. Sådan grønt og sort og sådan

Hun bruger det ikke så tit.

Jeg bruger mit tæppe hver dag. Når jeg sover til middag sammen med mor, så tager hun sit tæppe på og så springer jeg fra sofaen over i stolen til hende og så får jeg mit tæppe helt op omkring hovedet og så ved jeg, at nu er det tid til at putte.Så holder jeg mor i poten og så sover vi.

Dette er dejligt. Når jeg så synes, at nu har det varet længe nok, så hopper jeg ned og gø’r lidt forsigtigt. Så vågner hun og så vanker der aftensmad. Sådan gør vi hver dag.

Imens så sover Vimmer inde i sengen med den der gummigris, som hun er så fjollet med. I går, da vi skulle i seng og sove, så var grisen ikke kommet med ind i seng og så ville hun ikke sove. Så måtte mor stå op og så gik hun sammen med VImmer ind i stuen med en lommelygte og så fandt de grisen i sofaen.

Altså Vimmer

 

 

ps: i denne uge er der 2796 der har læst min dagbog. Er det ikke også rigtig mange ?

21 december 2014

Pjevs 21 december 2014

Så nu har vi snart brugt det kalenderblad op og så er der ikke flere i den bog.

Mor håber sådan, at hun får en ny kalender af Laila i julegave, ellers ved hun slet ikke, hvad dag det er og hvad dato og det er jo ikke så godt.

Så må der gerne være nye billeder af Sandra på den, for det er så hyggeligt, at hun hænger på væggen hele tiden og smiler til os .

I går var Bente og Jens her for at hente deres juleand. Nu er der snart ikke flere tilbage. Birte havde bestilt to, men hun havde vist glemt det og så havde hun købt ænder et andet sted.

Det gør heller ikke noget, for så kan vi spise andesteg en gang efter jul i stedet for .

Hende Bente, hun er rigtig sød og Vimmer skulle selvfølgelig gøre sig lækker og hoppede op og ville kæle hende, men det brød Bente sig slet ikke om, så mor måtte sige nej til Vimmer flere gange før hun holdt op. Jeg lå ovre i sofaen hos mor og skammede mig over hende

Tænk at være så indladende over for gæster. Hun ved godt at hun ikke må.

Tilsidst så fattede hun det og lagde sig over ved siden af mig.

Bentes mand, Jens var her også.
han sad i mors store stol og snakkede

Han er vældig sød, men Vimmer kravlede ikke rundt på ham.

Måske er det kun damer, hun gør det på-

Han vil prøve, om han kan reparere mors lystræ.

Det vil ikke lyse.

 Jens tog bunden med hjem, for at se om han kunne lave det , det ville være rart, for mor elsker det træ. Det lyste også i starten af måneden, men så blev det træt og holdt op med at lyse.

I dag skal mor besøge Kirsten, for hun har en julegave til hende. Måske skal hun ringe til hende først, for i går var hun ikke hjemme .Hvis hun heller ikke er hjemme i dag, så sætter vi bare gaven i en pose ved hoveddøren

Bibi er syg.

 Hun har ondt i halsen og er sur.

 Det er ikke rart at have ondt i halsen.

 Mor gav hende et glas vin, for hun havde lige fået en flaske af Mads Muko’s far og hun fik også en før-jule-gave, men hun havde ondt i halsen alligevel.
Onkel Ib kom og lavede hendes lampe, for mor havde købt det, der manglede til lampen. Onkel IB er dygtig til lamper, synes mor, han kunne lige få den til at lyse og så blev Bibi en lille smule glad.

I dag skal mor sy julegaver færdige, så de kan komme med til Skanderborg, hvis vi kommer afsted.

Det gør vi kun, hvis mor er helt rask og det ved hun i morgen, når hun har snakket med den rare dr Faber i telefonen

Måske skal hun køre ind til ham, det ved hun ikke endnu

I kan tro at der er flot i vores hus.Nu er der nisser og lys alle steder

I dag har vi tændt et stort fad fyldt med lys. Det står på sofabordet og ligner næsten et havebål. Man må ikke røre det, men det skal man nu nok lade være med, for man brænder snuden, hvis man stikker den hen til lysene

Man kan mærke varmen langt væk fra .

Jeg brændte mig en gang, da jeg var lille .Det gjorde smadder-ondt og jeg hylede længe, selv om mor trøstede mig.

Jeg er ikke blevet vasket endnu og det når vi nok heller ikke, siger mor. Så må jeg køre til Skanderborg med snavset pels. Måske kan jeg blive vasket derovre . Pernille har en varm bruser.

22 december 2014

Pjevs 22 december 2014

I går aftes da vi kom i seng, så lå vi og kikkede stjerner

Det er jo sådan, at der er to vinduer i soveværelset

Det ene er til at kikke på månen –og man kan også kikke over til Lindas dumme kat og egernet –altså, når det er dag og lyst

Det andet er et smalt vindue, der sidder højt oppe, det vender op mod bagsiden af huset, det sidder så højt oppe, at man ikke kan kikke ud af det, selv om man stiller sig på bagbenene, men når man ligger i sengen og skal sove, så kan mn kikke opad og så kan man se stjernerne. Der er også stjerner på himlen ude på terrassen, men det er ret fedt at ligge i sengen og kikke på dem.

Nu er det morgen og det er ved at blive lyst.

Det regner stadig, men mor gik ned med skraldespanden og glemte at tage frakke på, så hun var pjaskvåd og måtte skifte trøje, da hun kom op.

I går fandt vi de sidste julegaver- dem, der blev købt i oktober måned.

De var gemt godt inde under Jespers seng og vi fandt en hel masse andre ting, som vi ikke vidste, at vi havde og så lige pludselig, så var posen, der med julegaverne

Mor blev så glad, at vi skulle danse

Øv, jeg hader det pjat, men hun elsker det.

Vimmer synes det er sjovt----så kan hun danse med hende i stedet for.

Jeg får ondt i bagpoterne og det kilder i de forreste poter, når hun holder i dem og drejer rundt. Så lige så snart, at hun slipper, så kravler jeg ind under sofaen og så er det Vimmers tur og hun vil gerne.

Tænk at hun gider, men hun er nu så fjollet hele tiden.

I går besøgte mor noget der hedder ’Smedens have’ i Udsholt. Det er en gammel gård med en masse ting, som man kan købe. ---Juleting, lige nu. Men mor havde læst i avisen, at smeden havde kaniner og dem ville hun gerne se

Han havde nu kun tre.

Den ene var en gammel løvehovedkanin og smeden sagde, at han ville spise den til jul. Det kunne mor ikke lide at høre.

Hun ville gerne have den der kanin, men det måtte hun ikke. i dag vil hun skrive til smeden og høre, om han vil have de der kaniner, som Jan har og som han gerne vil af med.

I går sendte mor en masse julepost afsted og i dag var der post til hende helt ovre fra Bornholm.

Der var også en invitation til at komme og besøge Bodil, som bor derovre.

Jeg har aldrig været på Bornholm.

 Man skal sejle for at komme dertil. Det har jeg heller ikke prøvet, men jeg har prøvet at køre på en bro. Det skal vi også, hvis vi skal til Skanderborg.

To broer endda.

 Selv om vi ligger og sover så siger mor; ” så nu skal I kikke ud” og så kikker vi ud. Så kan man se langt ned på det store vand og vi kører oppe på broen, som er oppe i luften. Sidste gang vi prøvede det, det var i sommer. Da kørte der pludselig en bil ved siden af os og i den bil sad der en stor hund og kikkede ud på os. Så gøede vi til den.

Måske møder vi også hunde denne gang, som skal til julefest.

Julefest er for alle mennesker og dyr på den helt samme dag.

Efter jul hedder det nytår og det er også på samme dag – det er den 31 december.

Når det er forbi, så er det et helt nyt år, så hedder det 2015.

 Der kommer en masse bum til nytår, men jeg er da ligeglad, bare mor er her hos os. Så trækker vi gardinerne for og så kikker vi fjernsyn eller snakker.

Hvis det bliver rigtig slemt, så synger mor eller spiller for os og sidste år læste hun historie for os. Det var e’n, som hun selv havde skrevet.

Mor skriver tit historier.

 Hun synes, at det er sjovt at skrive.

 Hvis vi skal til Skanderborg så tager hun computeren med ,så kan hun skrive derovre .

Vi skal sove i en sjov seng som kan krølle madrassen når man ligger i den .

Det er mærkeligt.

Så er mors ben oppe i luften, så er maven nede og somme tider, så triller man ned til hende.

Det er mor, der bestemmer, hvordan sengen skal gøre.

Vi skal have vores egne hundetæpper med. Det er rarest, for somme tider så skal mor måske i byen med Pernille og så skal vi være alene med Balder. Så er det godt at have sit eget tæppe .

23 december 2014

23 december 2014

Så er der kun en dag tilbage så er det juleaften.

Vi skal blive herhjemme, for mor har stadig ondt i maven. Det er vi meget kede af, men Pernille siger, at så skal vi derover en anden gang.

Alle julegaverne er pakket ned i to store sække og dem sætter vi så ind i gæsteværelset, så de er parate til vi ser Pernille og Jesper og Laila og Sandra og Lucas og Mikkel og Bent og Balder .

Er det ikke mange!

Bibi er også syg.

Hun har ondt i halsen og får penicilin, men hun skal i dagcenter alligevel. Hun er ret sej, synes jeg.

Mor snakkede med hende i telefonen i morges og hun fortalte bare, at hun havde fået medicin, men så skulle hun afsted til dagcentret.

I går havde vi tændt vores juletræ i musikgården. Det er flot og stort og man kan se det ud af vinduet, når man ser fjernsyn.

Mor har hængt sne-kugler op på træet og så har hun sprayet det med sne.  Det ser flot ud.

 Ude på terrassen er der også et juletræ med lys på.

 Det lyser hele dagen. Det er dejligt om morgenen, når man står op. Så står træet derude og siger:”nu er det jul”

Mor har vasket hår i morges, så nu er hun julefin.

Hun har den fine blomstrede bluse på, som jeg så godt kan lide, fordi den er blød og man må gerne putte på den. I går havde mor ondt i maven det meste af dagen og jeg lå på hende og passede hende og så kunne jeg rigtig ligge og føle, hvor blød den bluse ser.

Vimmer lå også hos hende, men ikke så længe. Hun er alt for urolig. Så hopper hun ned på gulvet og så hopper hun op igen. Det er et værre mas med hende.

I går aftes så vi fjernsyn med en masse hunde. Det var en konkurrence om, hvem der var den sødeste hund. Der var en hund, som faldt vandet hele tiden og der var en hund, som hoppede efter en bold, men den aller-sødeste, det var en lille bitte hundebarn, som blev vasket i et fad med sæbevand.

Den var rigtig sød.

Det fik mig til at tænke på mit julebad.

 Det bliver vist i den store balje ude på køkkengulvet. Det er da også hyggeligt nok. For julefin, det vil jeg være.

Mor siger, at hun har hørt, at juleaften kan alle dyr tale menneskesprog

Det glæder jeg mig til, for så kan jeg rigtig snakke med mor og med kaninerne og hønsene

Mon det nu også passer?

24 december 2014

24 december 2014

Vi skal ikke til Skanderborg i dag. Det har vi besluttet, men vi vil gøre det måske om 14 dage. Så skal vi have julegaverne med.

Musik-Bente har skrevet, at mor gerne må besøge hende og Jens juleaften, men hun vil hellere blive hjemme hos os .

Mor skal lave de sidste gaver til børnene i de fattige lande i dag. Så skal de puttes i den store kasse nede ved Brugsen. Så bliver de sendt til de lande, hvor de ikke har sokker og trøjer.

Tre trøjer og 10 par sokker er det blevet til, men der er flere trøjer og sokker, de skal bare sys sammen –

I går syede hun en trøje sammen til sig selv. Den er blå og har grønne kanter, den har hun på i dag og så lige pludselig, så kom onkel Niels.

Ham har vi ikke set meget længe.

Han havde tulipaner med til mor og de snakkede og snakkede.

Onkel Niels fortalte og Christian og Katrine, som er deres børn og om Christians små børn. Den lille pige, som hedder Olivia, var faldet af en hest og hesten var kommet til at sparke hende og hun havde fået en masse sår i hovedet. Det fortalte han meget om og det var rigtig væmmeligt at høre på.

Stakkels Olivia.

Hun er kun 7 år lige som Sandra og hun havde ligget på hospitalet i 3 måneder og hun er blevet opereret 3 gange i hovedet.

Hun havde sin mor med på hospitalet.

Nu er hun hjemme hos sin far og mor. Uha

Onkel Niels havde været oppe i Oldemors have og han syntes, at det så pænt ud deroppe.

Måske han også havde kikket til far Ole, men det sagde han ikke noget om. Det er nu lige på vejen, så det har han nok.

Det er sådan et svært sted at gå med mor, fordi man bare skal se lige ud og i hvert fald ikke tisse på fremmede haver, så for det meste så foretrækker jeg at blive i bilen, mens mor går derop.

Så kan jeg sidde og kikke ud af vinduet imens. Somme tider kommer der andre hunde, som også skal besøge nogen, som deres mor eller far kender.

Det er mest gamle mennesker, der kommer der, de har alle sammen blomster med til haverne.

Og gartneren, som arbejder deroppe, han lægger gran og blomster og pynt ud i haverne, så det ser meget smukt ud.

Ellers skal vi bare have en stille og rolig aften.

Mor har allerede fået gaver, som allerede er pakket op. Af Kirsten har hun fået strikkegarn og vanter med striber og to julepynt. Den ene med en kanin og den anden med en hund.

Af onkel Ib har hun fået et smukt gammelt ur, som hænger på vores væg.

Fra Helsinge gården har hun fået en stooooor æske chokolade og fra Bakkebo har hun fået et stribet halstørklæde.

Julegaverne fra Skanderborg må vente, men det gør heller ikke noget .

Så Har hun fået en masse julehilsner både på julekort og på computeren.

I går ringede en mand, som ville sælge mor en harmonika. Men den er alt for lille, så det vil mor vist ikke.

Det var en musiker, som mor kendte, der hedder Ove, som havde fortalt, at mor måske kunne bruge den.

PS: det kan være, at mor skriver igen i aften, når det er juleaften.

25 december 2014

I dag hedder det 1. juledag.

 Det var den dag i gamle dage, hvor far Ole slet ikke stod op og tog tøj på. Han ville kun komme ind i stuen med sin slåbrok på og se fjernsyn og spise andesteg. Det syntes, han var hyggeligt.

Mor er stået op i dag ligesom hun plejer og har også taget tøj på, men det gjorde hun også i gamle dage.

Den gang var der mange gæster til juleaften og mor syntes ikke, at der skulle vaskes op. Det var ikke så vigtigt, syntes hun, så den 1. juledags morgen stod køkkenet fuld af opvask og far Ole sagde altid, mens han lå inde i sengen og læste :” nu skal jeg stå op og komme ud og hjælpe dig” og så sagde mor:” nej, det skal du ikke. Jeg hygger mig med opvasken og du kan se på uret, hvor hurtigt det går”

Og som regel varede det ikke en gang en time, før køkkenet var pænt igen .

Her i Gilleleje har mor en opvaskemaskine, så nu er der ikke opvask i køkkenet længere

Hun putter det bare ind i maskinen, som så laver arbejdet

Smart ikke.

Vi var jo alene i går sammen med mor.

Det var hyggelig nok til os. Mor var vist en lille smule ked af det en gang imellem, men det gik over, fordi jeg slikkede tårerne væk. Da det så blev klokken 12, så skulle vi over i hønsehuset, fordi mor havde læst at kl 12 julenat kunne dyrene tale. Men det gjorde de slet ikke

De dumme høns de sad bare på deres pinde og sov. Mor snakkede til dem og sagde glædelig jul, men de sov bare videre

De har måske ikke læst, at de skulle tale julenat.

Så gik vi ud til kaninerne, men de gad heller ikke snakke. Så er det da godt, at Vimmer og mig kan tale med mor.

Vi sang også julesange. Det lød vist ikke så godt. Det gjorde i hvert fald ondt i mine ører, men jeg er jo også så sart. Vimmer gøede bare.

Mig og mor var rigtig længe oppe, for vi skulle se e’n, der hedder paven.

Han var også længe oppe og han havde endda taget sit pæne tøj på og var gået i kirke sammen med en masse andre mennesker.

Han var lidt gammel og e’n gang var han ved at gå den gale vej og så var der en anden mand, der lige tog ham i armen og hev i ham, så han gik rigtigt.

Det så sjovt ud.

Det var ligesom de gør nede på plejehjemmet, når de gamle bliver forvirrede og ikke kan huske, hvad de skal, så hiver damerne, der passer dem, dem i armen og siger:” kom så her”.

Manden i går sagde ikke noget til paven, men han så sådan skrapt på ham, så det var nok det samme.

Mor har sat noget, der hedder en dekoration nede ved postkassen.

Det forestiller julemandens slæde og der er et rensdyr foran og så er der lys i. Den skal være dernede, indtil julen er forbi. Så skal den pakkes væk ind til næste år. Så kan postbudet se, at vi hygger og vi kan også se på den, når vi går tur. Vi har fået den af Søren genbo, som nu er flyttet.

Jeg gøede lidt af den i går, da mor satte den op, fordi jeg ikke vidste, hvad den skulle. Det måtte jeg ikke.

I går var der en lille julemus i køkkenet. Jeg masede meget med den kasse, hvor mor har havregryn til hønsene, men jeg fandt ingen mus. Til gengæld var der så havregryn over hele køkkengulvet sammen med nissehåndklæder, så det måtte mor rydde op efter mig, inden vi gik i seng.

I dag skal vi putte alle de havregryn i plastikposer, fordi jeg har revet papirsposerne i stykker og når mor tager et rent håndklæde, så drysser der havregryn alle vegne.

Jeg fandt ikke musen, men mor sagde ”Nej” i morges meget bestemt, da jeg kikkede efter den, så jeg må vist hellere holde en pause.

Jeg kan gøre det senere, når hun laver noget i stuen.

Og hvis det så bliver til roderi igen, så vil jeg prøve at se ud, som om det er Vimmer, der har lavet det.

26 december 2014

Pjevs 26 december 2014

Huh, hvor er det koldt. Der er 6 grader inde i stuen og der er isblomster på vinduerne.

Mor vil prøve at sætte vaskemaskinen i gang, ellers så kommer der is i rørene og så går maskinen i stykker.

Vi har faktisk købt sådan nogle ting, der skal sættes på vandrørene,så de ikke fryser, men de er ikke sat på endnu, så det skal gøres i dag .

Der er ellers mange ting, der skal gøres i dag

Mor har lavet en lang liste over, hvad der skal gøres. Vi skal bl a lave noder til Hans og finde noder frem til Banden .

Harmonikabanden- skal jo snart spille igen.

 Vi skal også høre, hvordan det går hos Bibi .Det er da godt, at hun har fået brænde, for nu er det rigtig koldt

Brrrrrr.

Jeg har været i musikgården, men ikke ret længe . Det er da godt, at der er varme på i soveværelset og at vores dyne er så lækker. Så kan man snue derinde, indtil der bliver varmt i stuen.

Mor har taget den sweater på, som hun købte, dengang hun var i Norge sammen med Jesper og Lucas. Den er lavet af pels fra får , så den er meget varm.

Altså, det er pels, som er blevet klippet af fårene . Der er ingen, der har gjort fårene noget ondt.

Man klipper bare pelsen af, når den er for varm og tyk, ligesom når min pels er vokset og så laver man strikkegarn af det og så strikker man en sweater til mor.

Så kan hun gå rundt og sige som et får:

Mæææææh

Sådan siger et får . mææææææh

Mærkeligt

Jeg siger vov, men det er måske et andet sprog, sådan et får taler.

Det kan man jo aldrig vide

Mor taler menneske sprog ,jeg taler hunde sprog og fårene taler fåre sprog. Måske så de små mus taler muse sprog og hønsene taler hønse sprog-. Juleaften troede vi, at de ville tale menneskesprog, det havde mor læst, at de ville, men de sad bare og gloede på os, da vi kom derover.

Måske de er for dumme til at tale, vores høns.

Vimmer tissede på det rene gulv i morges. Hun kunne ikke vente .

Mor bliver nu aldrig gal, for man kan jo ikke gøre for det , det kommer bare lige pludseligt. Hun tørrer bare op og bagefter så puster hun noget på, som lugter af blomster , så man ikke kommer til at gøre det igen .

I hvert fald lige det sted!

Jeg fik lige et gnaveben

Det er sådan noget, som mor og mig har sammen . Jeg kommer ind til hende, når hun har skrevet mig dagbog for mig. Så læser hun for mig, hvad hun har skrevet og så får jeg et gnaveben.

 Men kun e’t . Hvis jeg så kommer igen, når jeg har spist det, så siger hun; ”slut” og så holder hun hånden ned mod mig. Det betyder : ”nu kan du godt holde op, der er ikke mere” .

Så går jeg et andet sted hen for nu skal mor lægge sit morgenpuslespil. Det gør hun hver morgen på maskinen .

Hu siger at det er morgengymnastik for hovedet .

HM

27 december 2014

27 december 2014

Næ, hvor er der altså flot ude i vores have

Alting er hvidt, fordi det er frysevejr. I nat har vi haft et varmeapparat tændt i musikstuen, så her er ikke spor koldt i huset. Det vil vi gøre fremover, når det er så koldt.

I morgen kommer Pernille og Mikkel og Jesper og Lucas. De vil sige ’glædelig jul’ til os og det er da pænt af dem og de vil sikkert gerne have deres julegaver.

Måske vil de også gerne give mor og os julegaver.

Måske har de Balder med, så vi kan leger imens

Sidste gang han var her, da legede vi så meget, at jeg til sidst måtte kravle op i sofaen for at puste ud. Han er kæmpestor, så stor, at når han logrer, så fejer hans hale alting ned fra bordene og hvis Vimmer hopper op på ham, så kan hun ikke en gang nå op til hans hoved

Det ser sjovt ud, når de leger sammen

Kæmpe Balder og lille bitte Vimmer

I dag skal vi ordne tøj i soveværelset og vi skal flytte en masse ledninger og julelys på terrassen, som vi ikke får brug for i år.

Men nu er de sorteret, så det er nemt for mor at sætte dem op til næste år. Ned på gaden står den der slæde fra Søren med rensdyrene på- Den skal blive der til i morgen, når vi får gæster

Så skal den også pakkes sammen 

Så er julen helt forbi og så er der et helt år til næste jul.

Nu hedder det snart nytår. Det er det der med alt det BUM
Jeg plejer ikke at være bange for det men forleden dag var der nogen, som prøvede det der spektakel og da blev både mig og Vimmer gale i hovedet og vi gøede og gøede, lige til det var forbi. Hvis vi skal gø sådan nytårsaften, så bliver det besværligt.

Mor har lovet at trække gardinerne for og skrue op for lyden på fjernsynet.

Men der er fire dage til det. Når det så er overstået, så begynder det nye år.

Det hedder 2015.

Så skal vi til at vænne os til det. I det år bliver mor 77 år og Bibi bliver 75 år. Pernille bliver 51 år og Jesper bliver 52 år og Bente bliver 54 år. Tænk, at de har været mors babyer en gang.

Men det er altså meget længe siden. Da var jeg ikke lavet endnu.-----og VImmer heller ikke .

I går havde mor en lang seddel med ting, som hun gerne ville lave.

Hun nåede en hel masse af dem, men de sidste, dem laver hun i dag. Hun er næsten færdig med noderne til Hans. De skal sendes, så bliver han nok glad.

Der er vist kun en lille smule, der skal rettes på dem.

Hun har noget, der hedder en printer, ved computeren

Den vil ikke skrive, så i dag skal vi se, om mor kan få den til det igen. Det er vist noget med kabler, som roder og det er mig og Vimmer, der har gjort det, fordi vi ledte efter en lille mus der, hvor printeren står. Så rev vi alle kablerne ud og de lå på gulvet, hvor vi trampede rundt. Vi fik faktisk ’skæld ud’, men printeren vil stadig ikke skrive, så i dag vil mor trække alle ledningerne og kabler ud og prøve, om hun kan narre den til at starte.

Ellers skal vi have en ny i gang og det er vores skyld.

Heldigvis har hun en ny. Den købte hun for længe siden og den står i en kasse i computerrummet.

Så smider vi den gamle ud.

Men allerhelst vil hun narre den til at køre. Hvis det lykkes,så siger hun sådan :” Yes, jeg er sej”.

 Det betyder, at hun synes, det er dejligt at kunne selv.

28 december 2014

Ih, hvor er her altså pænt ude i haven. Mens vi sov til middag i går, så sneede det og da vi vågnede, så var vores træer blevet hvide.

Hvis det sner igen i dag, så skal vi ud at gå i snevejret .

Mor har fundet vores snevejrs-frakker frem

De er pæne. De er sådan mørkeblå med hvidt blødt for.

Dem kan jeg godt lide.

Så bliver man ikke våd på ryggen.

Men VImmer kan godt lide at rulle sig i sneen og blive våd, så måske skal hun ikke have frakke på. Jeg gider ikke det der ’rulleri’. Jeg vil hellere gå pænt, ved siden af mor.

I går gik vi tur hen over marken og over til Thomas. Det er længe siden, at vi har gået den vej, fordi der har været så vådt, men nu er jorden frosset og der er sne og rim alle vegne og der dufter af fremmede hunde og af rådyr og så er det bare helt dejligt at gå den vej.

Og så skal jeg da lige fortælle, at mor har lavet den der maskine, som ikke ville skrive.

Hun brugte en skruemaskine og en saks og så nogle af de ord, som hun ikke bruger så meget og så blev maskinen vist bange for hende, for lige pludselig så begyndte den at skrive.

Så flyttede mor en masse ting og satte maskinen et nyt sted, så vi ikke en anden gang kommer til at gøre noget forkert, når vi jager mus.

Det var jo smart tænkt.

Der er ingen mus i vores hus lige nu, det er helt sikkert, for mig og Vimmer vi legede musejagt i går og vi fandt ikke nogen

Vi fandt ikke en gang spor efter mus.

Mor har skrevet en historie engang om en lille mus, som hed Albert og den boede i vores hus . Det var, før jeg boede her .

Den histoerie vil mor sætte på computeren i det nye år.

I dag spiser vi rullepølse til morgenmad. Vi har selv lavet den. Den er lidt stærk med peber, men mor piller peberet af til os.Måske vil hun også begynde at pille peber af til hende selv,for den er meget stærk.

Der er også noget, der hedder sky. Det kommer fra rulle-pølsen, mens den bliver lavet.

Det kan jeg ikke lide.

 Der er slet ikke noget, som man kan tygge på, det bliver bare til smag inde i munden.

Og så er det fedtet. Det lader jeg bare ligge.

Mor kan godt lide det, hun kommer det oven på rullepølse-maden. Men så triller det tit af og ned på gulvet og så er det noget griseri, som skal tørres op.

I går syede mor de nye vanter sammen, som hun havde strikket. Der kom en masse garn-trevler, som hun bare børstede ned på gulvet. Vimmer rullede rundt i dem og så løb hun rundt i huset med alle trevlerne på ryggen og de dryssede alle vegne. I dag skal vi støvsuge dem væk, for Jesper og Pernille kommer og de skal ikke gå rundt i garntrevler.

Her skal se pænt ud, så de ikke siger; ”stakkels mor, hvor er her dog snavset”. De skal meget hellere siger: ”hvor kan mor sagtens, at hun bor så dejligt”.

De skulle bare vide hvor dejligt vi har det. Der er ikke noget i hele verden, der har det så dejligt som os, tror jeg .

VI har hus og have og grene og græs og sne  og mad og varme og fjernsyn og bøger og strikketøj og en varm seng og den nye telefon og computeren og harmonikaen og noder og lige det, som vi allerhelst vil have.

Så vi er rigtig heldige.

Mig og Vimmer og mig.

29 december 2014

29 december 2014

Nu har det sneet en masse i nat. Det var da godt, at Pernille kørte, inden sneen kom. Det er en lang vej hjem til Skanderborg.

Først så kørte hun fra Skanderborg til os og herfra til Hillerød med Lucas og så hjem til Søborg med Jesper og derfra hjem til Skanderborg.Mor vil regne ud i dag, hvor langt hun har kørt og så skriver vi det her senere på siden

I dag skal Nisserne rejse hjem til Grønand.

De har boet hos os hele december måned, men nu er de trætte og skal hjem. De kommer igen til næste år.

Lige nu ligger de på bordet og venter på at blive puttet i deres rejse- kasser.

Julemandens slæde, som står nede ved lågen,den skal også pakkes sammen .

Den har sin egen kasse at bo i.

Stakkels Bente og Jens har været syge i julen og har slet ikke kunnet komme ud. Det er noget værre noget, at mennesker sådan bliver syge, når det er vinter.

Det er vist, fordi solen ikke er der så meget

Det er mørkt om morgenen, når vi står op og det er mørkt igen om eftermiddagen og hele natten.

Så får vi ingen sol-vitaminer og heller ingen solvarme. Vores solvarme-anlæg står helt stille og vi bruger mange gasflasker.

I går aftes blev den' brugt op, som vi havde i stuen .De  nye flasker står nede ved lågen og mor ville ikke gå ned efter en ny, fordi det var så mørkt, så det bliver først i dag, at vi henter den.

Nu er der jo kommet flis på fliserne, for at man ikke skal glide, men så kan mor ikke køre flasken på trækvognen , så må hun rulle den og bære den .

Pyt med det, siger hun .Det kan jeg sagtens.

Mor er rigtig meget stærk.

Jeg er vist ikke så stærk, men jeg er blevet meget bedre tli at hoppe op i sofaen og jeg hopper fra sofaen over til mor, når vi skal sove til middag.

Det turde jeg ikke i starten. I starten satte mor en arm ind under min mave og så hoppede jeg, mens hun holdt mig, men nu tør jeg helt uden .

Og helt uden at blive bange.

Jeg hopper også selv op i sengen om aftenen

Somme tider

Det kommer lidt an på, hvor træt jeg er, men så giver mor et puf i numsen og så går det.

Vi fik julegaver i går. Mig og Vimmer fik nogle dejlige gnaveben.

De er store op tykke. Mor fik en blå vest af en slags skínd og et tørklæde og et tæppe til at sove til middag med.
Det skal vi tage i brug i dag.

Fra Laila og Sandra var der et billede af Sandra og en kalender.

Så mor blev rigtig glad. Der er kun tre dage til, så er den gamle kalender brugt helt op og så kan vi begynde på den nye.

Der er også billeder af Sandra og Laila og Jesper på den nye.

Allerede nu vil hun ønske sig en kalender til næste år og det næste og det næste .

Kalenderen hænger lige på væggen ved siden af computeren og så sætter mor et klistermærke på hver dag, så hun ved, hvilken dag det er .

I dag er det mandag den 29 december .Det ved vi godt.

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

fra Skanderborg og til Gilleleje   333 km

fra Gilleleje til København             47 km

fra København til Skanderborg    281 km

ialt                                                     661 km .

30 december 2014

Pjevs 30 december 2014

Jeg har kastet op

Jeg skal vist lade være med at spise sne, men det er så sjovt i munden

Man kan også rulle i det, så bliver pelsen fuld af det, men så skal man børstes, inden man kommer ind, for det bliver til vand, når man er i stuen.

Det kilder ned ad nakken og smager uhm. Men man kaster altså op bagefter

Mikkel ræv har været her i nat

Det kan vi se, fordi der er fodspor i sneen

Den er kravlet lige ind under lågen

Så er den gået op og har stået og skrabet i sneen oppe ved hønsegården, men den kunne ikke komme ind og så er den gået igen

Når det bliver lidt varmere, så vil vi skrue et bræt på forneden af lågen, så den ikke kan komme ind den vej.

Tænk en gang, i går hentede mor 90 æg ude hos bondemanden på Helsingevejen. Det var, fordi *Havfruen* skulle have æg,

Hun skulle nu ikke have 90 æg, men der var en dame i salonen, hun ville også have æg og så kom mor hjem og fortalte, at hun havde solgt alle æggene .

Det er sådan en slags forretning, som mor laver. Så tjener hun penge og dem kørte hun ned til Rema og købte nytårsmad for.

Vi skal spise jomfruhummere og muslinger.

Det ved jeg ikke, om jeg kan lide, men jeg vil gerne prøve.

Jeg har set de der jomfruhummere.

De ligner store rejer og det kan jeg godt lide.

Muslinger har jeg prøvet før. De bor i nogle skaller, som man ikke kan spise

Det er, det er er indeni, der smager godt.

Vi må ikke spise dem, uden mor er med. Det er for svært

En gang, hvor vi var på stranden med mor, så fandt Vimmer en musling i sandet og så var hun dum nok til at prøve at spise den.

Den havde vist ligget der meget længe, for den var ret ulækker, men fordi mor sagde nej, så var Vimmer selvfølgelig uartig og skyndte sig at sluge den.

Puha, hvor blev der ballade

Mor stak fingeren langt ned i halsen på Vimmer og hun råbte til hende:

”Vil du så give mig den og det skal være lige nu”

Og så kastede Vimmer muslingen og en hel masse andet op på mors hånd.

Det var væmmeligt og jeg blev forskrækket, fordi det så ud som om mor ville gøre Vimmer noget grimt.

Men da Vimmer så havde kastet op, så kælede mor os begge to og så gik vi ned til bølgerne

Og Vimmer lod helt som om hun havde glemt det hele, for hun hoppede og sprang rundt i det kolde vand

Mor hoppede  også lidt, for hun havde støvler på og da vi var færdig med turen, var vi alle sammen glade. Men Vimmer spiser ikke muslingeskaller mere -----og det gør jeg virkelig heller ikke.

 Jeg kan da tænke mig om!

I går rejste de fleste af nisserne hjem til Grønland. Der er kun nogle få stykker tilbage på terrassen og de rejser i dag.

Juletræerne skal blive til det nye år. Det ser så smukt ud med sne og lys på og vi kan se dem fra vinduerne.

 Men jeg bliver gal, når det siger bum

Så render jeg ud og gø’r og det må jeg ikke

Så bliver døren lukket ud til udestuen.

Om nogle dage så bliver det nytår og så siger det bum hele tiden. Jeg bliver vist nødt til at lade som ingenting, ellers skal jeg gø en hel aften og nat og så bliver jeg så øm i halsen .

31 december 2014

31 december 2014

Så nu er der ikke flere dage tilbage i dette her år.

Vi har brugt dem alle sammen op og i morgen skal vi begynde på den nye kalender

Heldigvis fik vi en ny kalender til jul af Laila.Mor glæder sig sådan til at begynde på den i morgen

I aften kommer alle de der ’bang bang’

Jeg er en lille smule nervøs for, hvordan det skal gå, men vi er så trætte i dag, så måske går vi bare i seng og hører slet ikke, at det ’banger’

Vi har næsten ikke sovet i nat og det er Vimmers skyld.

Det gik sådan til:
Mor kom hjem med mad til kaninerne og mens hun bar den store pose op i udestuen, så smuttede vi begge to ned i haven

Da mor så var færdig, så kaldte hun jo på os og jeg kom selvfølgelig med det samme

Vimmer kom ikke

Klokken var sådan ca 15. Altså om eftermiddagen.

Så begyndte Vimmer at gø et eller andet sted og vi gik rundt længe, længe og kaldte på hende

Hun kom lige og gloede på os og så rendte hun væk igen

Vi var inde og ude mange gange

Til sidst så gik vi ind-----og ud-----og ind----og ud

Imens var det blevet mørkt og vi måtte have den store lygte med

Vimmer kom stadig ikke, men hun gøede

Jeg tror, at hun havde fundet ræven, for det lød sådan

Så gik mor ned i haven i mørket med den grønne frø

Den sang for os og det var temmelig skørt at stå nede i haven med en grøn frø, som synger ’what a wonderfull world.’

Men Vimmer kom stadig ikke ----men hun gøede

Til sidst så gik vi ind og vi var rigtig kede af det  Klokken 1 om natten gik vi i seng.

 Jeg havde snor på for ikke at løbe væk, for døren ud til haven skulle stå åben, så Vimmer kunne komme ind, hvis hun ville.

Klokken 2 lå en pjaskvåd og træt Vimmer under dynen sammen med os.

Hun var gået ind til os helt af sig selv.

Egentlig skulle hun have smæk, men i stedet har hun fået mange kæl

Hvis hun gør det igen, så skal hun måske flytte væk fra os og bo et andet sted.

Det vil vi alle sammen være kede af.

Måske VImmer så fortryder, at hun er så dum.

Seneste kommentarer

16.06 | 07:35

hvorfor kan jeg ikke komme ind og redigere min side,.Jeg kan komme ind og læse den .( jeg har fået ny computer)
den står under musikforsjov.dk

28.12 | 10:29

Jamen, så er det da godt, at I er en dag for langt fremme. Så forsvinder den dag da ikke? Måske er det derfor mor alligevel ikke ringede til moster Sussi i går.

13.12 | 12:21

Kære Holger, jeg synes, du er rigtig god til at skrive vrøvlevers.

01.12 | 09:00

Hej Farmor, du har glemt at skrive om Holgers tur til Glostrup hvor han besøgte Sally

Del siden